Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 nebo Hyundai Santa Fe? - ani jedno ... FoFo II je už doma

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

Původně zaslal: destiny

Původně zaslal: Marlin

to co bylo tady receno je pekne a je to pravda, ale porad to nemeni nic na tom ze Santa Fe neni off road a ja bych ho nechtel :D :D

Čéééče, myslím, že nikdo netvrdí, že Santa Fe je OffRoad :myslim Je to SUV, což je rozhodně úplně jiná kategorie vozu, než OffRoad. (SUV = Sport Utility Vehicle - tedy Sportovní Užitkový Vůz.)

no prave ze to je SUV a SUV nemaji na silnici nic delat, protoze to nejsou off roady :)

máš \"zajímavou\" logiku...

Odesláno

nevybírali jsme až tak podle typu auta, ale spíš co se nám líbí.

Kombíka už jednoho máme, já bych byl asi taky spíš pro kombajna, ale je to auto pro ženu a ta chtěla 5dvířko, takže volba byla jasná ;)

Jinak doufám, že sloužit bude, ještě vyměnit rozvody a olej, udělat drobné opravy a auto je jak nový.

Po dnešní cestě Praha-Plzeň je nadšení z auta velký, spotřeba 5,8 l/100km, se 6kou po dálnici je to i ve 150 tichoučký, no prostě super kára :super

Odesláno
Původně zaslal: kveton

Tak jsme dnes přivezli náš nový vůz, Ford Focus II, rv2005, 2,0 TDCi 100kw

Sice pěkná volba, co se vzhledu týče, ale - nechci strašit - přeji ti hodně štěstí, co se motoru týče. TDCi (právě to \"C\") jsou \"proslavené\" svými problémy s čerpadly a s piezo-vstřikovači a náchylností na kvalitu a čistotu nafty. Projdi si fóra Fordu a dočteš se i cenách, které je nutné v případě poruchy čerpadla a vstřikovačů \"vysolit\" už jen za nové nastavení, nedej bože za nové vstřikovače. Právě čerpadlo a vstřikovače zhusta bývají příčinoiu prodeje jinak \"voňavého\" auta. Jak říkám, nechci strašit, hodně štěstí, ale to je realita.

Odesláno

Souhlasím s tebou, ale takhle bych asi auto nevybral. Čím modernější auto, tím více možných poruch. Od začátku jsem uvažoval o 407mě a tam by moc rozdílů něbylo.

Co se motoru týče, tak je vyvíjen ve spolupráci s PSA, takže říkat, že TDCi ..... to samé můžeš říkat o HDi.

O jedné závadě vím a to je EGR ventil. Auto je teď v servisu, tak uvidíme co s tím udělají a za kolik. Zvažuju EGR neměnit a zaslepit, ale nevim co to s tim motorem udělá, podle všeho by to mělo jen pomoct, protože to nebude nasávat ty sra*ky z vejfuku. Pořád rozmýšlím .....

Odesláno

Ještě bych dodal, že mě mile překvapil vnitřní prostor, kam se na to hrabe 406 i 407!!!

Na zadnim sedadle se vklidu uvelebim i já a ještě mam 10cm od kolen k sedačce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...