Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chlapi viete mi niekto sem do tohto vlakna poslat schému zloženia hlavnej remenice od klukovky na môj typ motora? Ďakujem

Moje dnešné zistenie: remenica sa mi znovu trošku povolila(po cca 5000km), tak som ju zas komplet povolil, pri úplnom vytiahnutí skrutky mala remenica vôlu asi 4-5mm na točenie. Má to tak byť pri povolenej remenici alebo ma sedieť a nemať vôlu aj bez skrutky?

Po zatiahnutí skrutky remenica nemá žiadnu vôlu dopredu a ani dozadu, ale po naštartovaní kmitá remenica do bokov. Skúšal som aj test s kriedou ktorý bol popísaný tuto niekde a dopadol dobre. Tá guma aj s tým vrškom (behúň remenice) sa nepohol ani o kúsok.

Dnes som bol aj zistit cenu remenice ktorá je 71€vri(nejakých 2100sk) ale majú, len tú časť ktorú držia tie 4 skrutky. Môže byť vadná tá guma čo je vlastne na tej remenici aj keď ten test dopadol dobre?

[upravil dne 8/7/09 marko306]

post-0-14109608145754_thumb.jpg

Odesláno

v knizke pisu ze ten stredovy srob treba po kazdom uvolneni vymenit za novy.ak ti ho povolili pri vymene rozvodov tak mozno nedrzi a treba pouzit lepidlo na sroby.nie je to draha vec a casto pri opravach auta pomoze.

Odesláno

Ďakujem, Pastorek.

Dodino, lepidlo mám.

Už viem, že je remenica na prd, ja som tu kriedu nenakreslil aj na vnútornú (stredovú) časť. Dnes som si dal značku aj na ten stred remenice a ten po naštartovaní nelícoval. Schému som potreboval, len na uistenie či je remenica priamo uchytená na rozvodovom kolečku alebo či tam neni ešte nejaký medzikus.

Čakám na peniažky a hneď sa do toho pustím.

Odesláno

Je prišrobovaná na kolečko rozvodov.

Dobrá správa: Dá sa ľahko vymeniť a je relatívne lacná.

Zlá správa: Keď sa to povoľuje tak bude zrejme vyklepaná drážka na rozvodovom kolečku.

• O 4 týdny později...
Odesláno

tak nakoniec bolo vyklepané kolečko rozvodov. Keď som to mal vtedy dole tak tam nebolo vydno žiadne opotrebenie, ale postupom času sa asi drážka vyklepala ako písal Pastorek vyššie.

Keď som nahodil novú remenicu tak ma skoro šľak trafil. Kmitala do bokov a aj hore dole čo nebolo na starej tak vidieť, lebo tá sa koľko toľko ešte poddala, dokonca bolo, ževraj (mechanik mi to povedal) posunuté načasovanie celých rozvodov od tej vyklepanej drážky a to malo za následok zlé štartovanie pri zohriatom motore a kúdel dymu pri každom štarte ktoré so prikladal vadným vstrekom.

Opravoval mi to ten mechanik čo mi robil rozvody, v rámci záruky opravil to na vlasné náklady. Sa mi ospravedlnil, že toto sa mu ešte nestalo. Ešte, že bol taký seriózny. šťaznosť som na neho nepočul, ale beriem to tak, že aj majster tesár sa raz potkne.

Motor ide teraz tichšie a aj lepšie celkovo štartuje. Neviem prečo som si to nevšimol skôr:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...