Hanys55 Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 zdravím lidi, mám takový problé a to že se mi třepe ručka tachometru, jo a nevíte někdo jak funguje klima, pořád mi to totiš topí jinak je to v autě 405 Mi16 Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 no tak to mas nejspiš vychozenej náhon tachometru...mrkni se jestli je pořádně nasazený na budíkach a na převodovce..popřípadě jestli není někde moc zahnutý.. PS:u 205 jsem to řešil tak,že jsem náhon vyndal z bowdenu a ponořil ho do kanistru z olejem,pak jsem ho tam dal a bylo to ok...už rok to facha a vubec se ručička netřepá.. No a stim topením....nejspiš bude v háji elektronicka natačecí klapka... A maš klimu nebo jen elektronicky regulovanou teplotu topeni?? PS:a na panelu mas tlačítko A/C?? [upravil dne 15/2/2009 Pája Rybišár] Citovat
Hanys55 Odesláno 15. únor 2009 Autor Odesláno 15. únor 2009 no na převodoce to je dobré i na těch budíkách to vypadá zdravě, no ale zkusím to teda sundat a namazat co to udělá jinak tlačítko A/C nemám ale klimu to má to vím Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 No tak to je zajimavý...píšeš že máš klimu ale že nemáš tlačítko A/C.... U 405 se montovala manuální klimatizace,u které se ,,klima\"(rozběh kompresoru-a nasledná tepelná výměna vzduchu přes výparník))řídila právě tlačítkem A/C,,,, \"řídící jednotka\" regulovala teplotu nasávaného vzduchu pomocí Potencionmetru(toho prostředního kolečka na panelu)=vstupní údaj o nastavené teplotě+kontrolní údaj z čidla reálné teploty atmosféry v kabině a na zakladně těchto údajů řj vyhodnotí a dáva pokyny servo motorku,který natačí klapkou přívodu vzduchu zkze tepelný výměník a reguluje teplotu od 19°C do 27°C(udaj zkrze nereálný...ze zkušenosti:D) Pokud chceme chladnější a kvalitnější vzduch než je na panýlku uveden,musíme právě aktivovat A/C,řj uvede do činnosti zkrze elektromagnetickou spojku kompresoru kompresor,a ten začne ,,podporovat\" cirkulaci chladiva v soustavě klimatizace. U tohoto systemu je použito neregulovatelneho kompresoru(řizení množství je umožněno zapínaním a vypínaním elektromagnetické spojky)..... Pokud nemáš tlačítko A/C tak nemáš klimatizační soustavu(jedine ze by nekdo vyměnil panel:P) Soustava klimatizace:Peugeot 405 1)kompresor(umisten pod altikem) 2)vysokotlaké potrubí-hliník 3)kondenzátor(jako chladič) 4)zásobník kapaliny se sušící vložkou+tlakový spínač(vysokotlak) -umístěn na levem deformačním podelníku karoserie-mezi chladičem a air boxem 5)expanzní ventil(umisten na stene za motorem,v soustavě ventilace při vstupu vysokotlakých trubic 6)výparník umístěn v soustavě topení poblíš ventilátoru 7) a další snímače teloty chladícího media,atd PS:určitě bych hledal závadu bud na klapce nebo na panelu..... Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 [upravil dne 15/2/2009 Pája Rybišár] Citovat
Vydrýsek Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 Ahoj a jak je to s tou klimou pro nový model? Plus minus stejně? Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 No principem funkce stejně...ale schodnost dílů staréhoXnového modelu určitě ne.. motor XU9J4 a XU10J4+TE mají jiný kompresor,trubky a kladku než 8ventilové motory benzínové motory.... PS:tím padem by tam určitá shoda v dílech byt mohla..když nepočítám jinou ventilační soustavu... Citovat
Hanys55 Odesláno 15. únor 2009 Autor Odesláno 15. únor 2009 tak už sem na to přišel, je to tou klapou, když otočím regulátorem tak slyším jak jede morek, když to mám na nejteplejší tak je ticho ale jak uberu tak se zapne jede furt jak se k tomu dostanu nejlíp, doufám že nebudu muset rozdělávat celý ten přední panel jo a ten tachometr se klepe furt, asi to bude chtít nový lanko [upravil dne 15/2/09 Hanys55] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 No mam silnej dojem že budeš muset sundat celou přístrojovou desku....(ted jsi nejsem jistej jestli jde vyndat jen kastlik a dostat se tam odtama... PS:A jak je to stou klimou??máš ji v autě nebo ne?? Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 ventilační soustava MI 16 bez klimatizace... Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 tady je provedeni bez klimatizace všechny verze old 405tky (mimo verze MI 16,STI) Citovat
Durko Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 no pokial maš šikovné ruky tak sa dá vybrať aj bez demontáže palubky ale chce fakt dobré nervy. zo spolujazdcovej strany daj dolu kryt na tunely aked sa zospodu pozrieš tak ho je vidieť. su to v uvodzovkách len dva šróby a vybereš tu kocku von (motorček s prevodovkou) ja som to mal vonku kupil som aj nový motorček a chyba bola v riadiacej jednotke klimatizácie. bolo tam zopár studených spojov takže chyba može byť aj tam Citovat
Hanys55 Odesláno 16. únor 2009 Autor Odesláno 16. únor 2009 tak klima tam je jen je jinej ten panel, ona je celkem zajímává ta moje palubka no o víkendu to zkusím vyndat teď mi to nevychází časově, ale děkuji za rady jo hele jak tu dáváš ty fotky polorezebraných aut, náhodou nemáš kryt na rádio i s těma pružinkama ??? [upravil dne 16/2/09 Hanys55] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 No mel bych jen v šedém tonu....a mam dojem že na nem je nalepená tapeta(imitace mramoru:D).... PS:Jinak ty auťáky nejsou na rozebrani.....:D:D Citovat
Hanys55 Odesláno 17. únor 2009 Autor Odesláno 17. únor 2009 jo aha no já jen jestli náhodou;) no a ten mramor teda nee ale díky:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.