mk405 Odesláno 26. květen 2004 Autor Odesláno 26. květen 2004 Díky za tabulku, zrovna v pondělí jsem jí študoval společně s dalšími články z autohifi clubu co jsem našel, alespoň mám jistotu že je správná. Jinak mi vychází tak cca 5-6m napájecí a budˇ 1x120W nebo 2x110W takže pro 1SW 12mm2 nebo pro 2SW 18mm2. To Mila: kde jsi viděl ty dva dvoukanály ???, já zvažuju bud: 1ks SW (120W/350W) + SPA250Z (zapojit do můsteku 120W), nebo: 2ks SW (2x120W/2x350W) + SPA2100Z (2x110W), ne oba dohromady, nebo jak jsi to myslel??? jak by se to mělo hádat ??? To all: předpokládám zapojení: 2x přední repro a 2x zadní repro zesílené z rádia a k tomu 1x dvokanál. zesik + SW (1ks SW můstek / 2ks SW stereo) pouze na basy, teda pokud si to nepředstavuji blbě. mk [Editován dne 26/5/04 mk405] Citovat
mk405 Odesláno 27. květen 2004 Autor Odesláno 27. květen 2004 To míla: jak jsi to myslel s tím zpožděním, rušením a dynamikou??? K tomu tlumení, předpokládám že by mohl stačit pouze kufr, nobo spíš kufr směrem do sedadel, plato už mám předělané a ještě ho trochu upravím. Máte nějaké zkušenosti, nápady, rady, doporučení k tlumením P405 kufru. dík MK:papa Citovat
Mila Odesláno 27. květen 2004 Odesláno 27. květen 2004 pokud ti budou predni reproduktory hrat primo z radia a zadni nebo SW by ti hraly ze zesilovace, tak kazdy ten zesilovac ( v radiu a externi) ma jinou dobu zpracovavani signalu a ten zvuk by se jako \"rozpadal\" zepredu by jsi slysel vysky a stredy a zezadu basy by prichazeli o neco pozdeji, bavime se tady o milisekundach ale lepsi ucho to postrehne. A dynamika zvuku z externiho zesilovace je o 100 % lepsi nez z radia, zvuk je presnejsi a cisci. Citovat
mk405 Odesláno 28. květen 2004 Autor Odesláno 28. květen 2004 ty se mě snažíš vyděsit???, doufám že ucho nemám tak citlivé, protože jinak si nic nekoupím, na zesik 4+1 nemám a znamenalo by to i výměnu repra přední, zadní , vytlumení a ........ bych opravdu skončil na 30.000,- a to nemám, takže bude jen dvoukanál + SW Nevíte kde se dají ještě koupit Spectrony kromě toho Přerova co tu je odkaz, třeba v Praze, né že bych měl něco proti zásilkové službě, ale pro křehké věci a elektroniku si raději dojedu. mk Citovat
Kamil Odesláno 28. květen 2004 Odesláno 28. květen 2004 ACR Praha 2, Legerova 22 tel. 224 262626 ACR Praha 4, V mokřinách 8 tel. 244 401068 Citovat
mk405 Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 Super, díky za pražské adresy. Ještě k těm drátům k napájení půjde ta 16mm2, co mi doporučíte k SW od zesiku? a když už jsme u kabelu tak mi doporučte i kabel od rádia do zesiku a já to pomalu začnu dávat dohromady. Ještě bych chtěl poprosit Hicse o příspěvek na téma SW free-air. dík mk:papa [Editován dne 1/6/04 mk405] Citovat
Mila Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 ja pouzivam kabely Audison od zesilovace k SW 2 x 3,1 mm2, a signalovy kabel Audison BS450, puvodne jsem mel signalovy kabel od Sinus line zakladni model asi za 200, vymenil jsme ho za ten Audison je sice za 550 ale hraje to s nim lip. N asignalovem kabelu se nevyplati setrit ale zase nepotrebujes kabel za 2000 k tomu zesilovaci co planujes. Citovat
mk405 Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 s tím kabelem počítám okolo 500kč, takže vpohodě, má zapínání od rádia a májí to i spectrony??? (to je určitě blbá otázka, ale...) mk Citovat
Mila Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 jo ma uprostred spinaci vodic na sepnuti zesilovace, a vetsina snad 100% beznych zesilovaci ma i svorku na spinani z radia. Citovat
mk405 Odesláno 2. červen 2004 Autor Odesláno 2. červen 2004 tak tedˇ už jen počkám až začnou prodávat ty nové modely zesiků (doufám že jsou stejně kvalitní jako ty staré).A asi si zatím natahám kable a upravím plato, lepeřečono udělám nové z MDF, jakou tlouštku tam mám narvat, koukal jsem že SW boxy se dělají z 25mm tl. , tak to udělám asi taky tak.mk Citovat
Kamil Odesláno 3. červen 2004 Odesláno 3. červen 2004 Boxy se dělají tak z 19 - 22 MDF, na plato bohatě stačí 18 nebo 20 mm. Citovat
mk405 Odesláno 3. červen 2004 Autor Odesláno 3. červen 2004 Ještě jsem těd troch diskutoval s Hicsem o repro, netušíte kde v ČR okouknout nebo www SW Spirit, at si rozšířím obzory. mk:D [Editován dne 3/6/04 mk405] Citovat
mk405 Odesláno 4. červen 2004 Autor Odesláno 4. červen 2004 Ještě jsem přišel na to že mám mezeru ve vzdělání a to dvocívkové SW, jak se to zapojuje??? dá se to použít jako free-air?, a co říkáte na Sinus Live - spirit (to má hics). mk:papa Citovat
mk405 Odesláno 8. červen 2004 Autor Odesláno 8. červen 2004 Doufám že si už nepíšu jen sám pro sebe:D:D:D, je možné že když SW má 2 x 2 kontakty na každé straně dva že je to jen proto aby si člověk mohl vybrat, nebo se do obou laduje to samé, a nebo jak???, to fakt nechápu, myslel jsem že SW má 2 kontakty jako každé jiné repro, nebo mají všechny SW 4 kontakty??? mk Citovat
Mila Odesláno 8. červen 2004 Odesláno 8. červen 2004 Spirit znam, mel jsem je ve starem aute , vlastne jeste mam, ted s nim jezdi sestra. Je to take takova zakladni rada lepsi nez komercni a cenove velmi prijatelne, mel jsem za 2000 Kc 16\" komponenty v upravenych prednich dverich Felicie a hrali i bez zesilovace slusne. Proste se stale pohybujes v zakladni minimalni rade, kdybych mel mezi sebou porovnat komponentni Helix Blue 62 (zde zminovane v jinem prispevku) a Spirit S160 tak jde jen opravdu o to co ti lepe zni podle me hraje Helix cisteji ale zase Spirit vic basuje, takze ja bych bral Helix a basy dozenes SW. Podivej se na www.sekin.cz to je dovozce obou znacek ale zkusil bych nakoupit nekde u nejakeho prodejce ktery ti da jeste urcite slevu. Dvocivkovy SW je takovy reproduktor ktery ma dve budici civky, muzes ho budit kazdou civku z jednoho kanalu zesilovace, poustis do nej vetsi vykon, anebo civky propojis pararelne a budis ho zesilovacem ktery umi hrat i na jednom kanale(nebo 2 kanalech v mustku) do 2 Ohm zase vetsim vykonem. Citovat
mk405 Odesláno 9. červen 2004 Autor Odesláno 9. červen 2004 takže, kdybych koupil ten silnější yesík co má 2 x 110W a každý kanál napojil na 1 cívku tak by to mělo být o.k., takže je to takový stereo SW v jednom kuse:D Jak říkáš základní řada, máš pravdu, ale jak se říká \"vzrušuj se jen ve víši svého platu\", ten spirit se mi začíná líbit a cena ještě víc , bude to taková eko verze. Citovat
mk405 Odesláno 15. červen 2004 Autor Odesláno 15. červen 2004 Tak jsem zjistil že ty Sinus Live - spirit L25 nejsou free-air, takže SW je furt otázka. mk Citovat
mk405 Odesláno 11. červenec 2004 Autor Odesláno 11. červenec 2004 Nazdárek, tak zatím to vypadá na změnu SW pioneer TS-W255F + Carpower Wanted 2/160. Jedete někdo na sraz že bych třeba něco ještě poslech??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.