kremenak Odesláno 16. květen 2004 Odesláno 16. květen 2004 Chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s výměnou nedávno zde diskutovaného vrzajícího spodního čepu zadní nápravy s dvěma prachovkami a trubičkou uprostřed mezi koncem spodního ramemena a štítem kola. Dá se výměna provést doma, nebo se musí do servisu? Jak je čep upevněn ve štítu kola? Za případné poznatky nebo rady předem děkuji. Citovat
kremenak Odesláno 3. červen 2004 Autor Odesláno 3. červen 2004 Tak si odpovím sám, možná se to bude někomu hodit. Jsou dva druhy čepu, do listopadu 1997 a po listopadu 1997, první stojí 970 Kč, ten druhý 650 Kč. Já mám ten do listopadu. Je tam pouze nalisovaný (pozor, bez přípravku ho nedostanete ven) Musel jsem vyrobit ze dvou trubek a šroubu přípravek na vylisování. Opravdu tam dobře drží, musel jsem koupit značkový šroub, protože normální jsem přetrhnul. Když se to nahřeje, tak to jde lépe ven. Naražení nového čepu doporučuji oko nahřát a čep namrazit v mrazáku a i tak tam jde dost těžko. Kdo nemá vybavenou dílnu soustruhem a svářením, nedoporučuji provádět doma. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.