miso605 Odesláno 1. únor 2009 Odesláno 1. únor 2009 zdravim ...zacal mi piskat klinovy remen,ked nastartujem na volnobehu je ticho ako nahle mu pridam tacne piskat kym nevypnem kurenie, svetla ,,radio atd.potom prestane.kym sa nezohreje auto.ked mam teplotu takyzch 90..tak to zacne zas kym zas nevypnem radio kurenie a niekedy aj svetla,co stim bude a remen vyzera byt napnuty dost,mam ho vymenit?alebo viac nasponovat?dakujem Citovat
Kdo Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Co to je za motor? Pokud máš dvouhmotovou řemenici, může být utržená a píská v utržené gumě mezi vnější a vnitřní částí. Měl jsem to také. Citovat
Kdo Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 To by mohla ta řemenice být. Zkus povolit řemen, aby nebyl v tahu a pokud se k řemenici dostaneš rukou, zkus s její vnější částí pootočit na té vnitřní. Pokud je řemen v tahu, nic nepoznáš, bo jeho tah ty dva díly řemenice drží a vzájemně se nepootočí, chce to zkusit bez tahu řemenu. Ta řemenice se ráda trhá a zvuk, když prokluzuje je stejný, jako když kvílí řemen. Citovat
miso605 Odesláno 2. únor 2009 Autor Odesláno 2. únor 2009 no neviem skusim to povolit a pomalicky ho prejst po centrimetri ci nieje poskodeny a potom ho znova napnut ocosi viac a ked nepomoze serem nan a dam novy stoji 20eur.. Citovat
pastorek Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Původně zaslal: miso605 no neviem skusim to povolit a pomalicky ho prejst po centrimetri ci nieje poskodeny a potom ho znova napnut ocosi viac a ked nepomoze serem nan a dam novy stoji 20eur.. Bede rozumné ho vymeniť a dobre napnúť. Budeš mať zase dlho pokoj. Podľa všetkého má zodraté boky dosadacej plochy a sedí do drážky remenice. Citovat
miso605 Odesláno 3. únor 2009 Autor Odesláno 3. únor 2009 no radsej to vymenim ako keby mi to malo piskat o mesiac stoji 600sk bo sa taha az na klimu,nemenilto tu niekto ako to ide? Citovat
Kdo Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: miso605 no radsej to vymenim ako keby mi to malo piskat o mesiac stoji 600sk bo sa taha az na klimu,nemenilto tu niekto ako to ide? Přesně takhle jsem postupoval. Nejdřív nový řemen, pořádně napnout (až zvonil, ale to je nebezpečné pro ložiskaú, ale když to nepomáhalo, tak jsem zjistil tu utrženou řemenici. Zvlášť, když to táhne i kompresor klimy, tak rázy do řemenu při sepnutí kompresoru se do řemenice přenášeji a ta guma, co drží vnější část řemenice na vnitřní se ráda utrhne a pak se tyto díly po sobě, resp. po té gumě, která to má držet pohromadě protáčí a kvílivy zvuk je velmi podobný prokluzujícímu řemenu. Když jsem svoji řemenici sundal, tak ta spojovací guma byla po obvodu odtržená a uplně ztvrdlá teplem a třením a měla barvu lesklého grafitu, jak byla vyblýskaná třením. Pokud budeš měnit, nebo nechávat měnit ten řemen, zkontroluj při té příležitosti i tu řemenici, ať to neděláš na dvakrát. Citovat
miso605 Odesláno 4. únor 2009 Autor Odesláno 4. únor 2009 takze si mal v haji remne aj tu remenicu?a ako si postupoval pri tej vymene co musim dat dolu a tak ci je to zlozite a kolko ti to trvalo...dakujem za info...silenbloky si nahodou nemenil? Citovat
Kdo Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: miso605 takze si mal v haji remne aj tu remenicu?a ako si postupoval pri tej vymene co musim dat dolu a tak ci je to zlozite a kolko ti to trvalo...dakujem za info...silenbloky si nahodou nemenil???? Je-li to na mně, tak jsem sice dal nový řemen, ale nepomohlo to, bo to ním nebylo, takže starý byl OK. Mám sice motor 2,1, takže o něco lepší přístup, ale postup bude podobný. Sundat všechny řemeny z řemenice. Na klice povolit tu centrální matici, co řemenici drží a tu sundat. Tohle a následnou montáž mi udělali v servisu, kde jsem si sundanou řemenici vzal. Protože nemám klimu a tedy komresor a alternátor to odpružení nevyžaduje, tak jsem jednoduše ty utržené díly od sebe oddělil, odstranil gumový spoj, řemenici i náboj nechal stočit na soustruhu a vytočit kovový mezikroužek a celek se za tepla slisoval natvrdo. Pak se celek vyvážil. Protže ty ale máš klimu/kompresor, tak tohle nedoporučuji, bo rány od komresoru je dobré trochu tlumit. 5emenici jsem odvezlo do servisu, kde ji namontovali a vertig. Citovat
miso605 Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 no trosk akompikovane ale ucinne,cez vikend sa na to pozrem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.