Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak jak se slováci těšíte na zejtra??

Recommended Posts

Odesláno

Oveľa nepríjemnejšia zmena je v možnosti zadržania VP ak nemá vodič na pokutu. Tomu hovorím svinstvo lefo defacto je vodič je trestaný za to že nenosi väčší objem peňazí.

a viez preco to zaviedli? rozpraval som sa s jednym policajtom a ten mi hovoril ze dostali nariadenie koncom minuleho roka ze maju vyberat od soferov hotovost aj ked nizsiu akoby dali na blok, lebo vraj nemozu vymoct uz niekolko miliard na pokutach. Takze teraz ked nemas hotovost vezmu ti vodicak a maju takmer iste ze si pren aj peniazmi prides.

joj a inac- presne ako som hovoril - su vsade, meraju vsade, kontroluju vsade, dokonca som stretol dvoch priamo v meste a boli na peso bez auta, za sera bez reflexnej vesty...... mi to pride ako policajny teror. snazim sa jazdit podla predpisov ale ked ma zastavi viem ze pridem o 60 eur - nesvieti mi totiz osvetlenie znacky, neviem preco a nechce sa mi v tom sparat. nikoho tym neohrozujem, nikomu tym neublizujem ale vypalne si odomna isto vypyta.

[upravil dne 7.2.2009 automale]

Odesláno

Tak u nas v Trnave je ticho, nikdo nic nemera, nikdo nikoho nezastavuje, uplne normalny stav...

Odesláno

Ja by som uviedol takyto priklad na to odobratie vodicaku, ked nemas hotovost:

predstav si ze idem na dovolenku do napr. Talianska autom v piatok poobede z Presova a v Blave mii vezmu vodicak - nemam hotovost, tak do zahranicia nemozem ist, pokutu mozes tak uhradit na policii myslim ze az v pondelok. Jedine co mozem je vratit sa spat domov nej.ba.ny. A to za prekrocenie rychlosti na 55 km / hod. :mrk

Odesláno

lubikpo: to je trochu extrém. Dodržuj rýchlosť tak ako by si ju dodržoval aj v AT a bude to v pohode. A keby ti zobrali ten vodičák vo Wiedni, alebo tam zaplatíš mastnú pokutu tak tiež sa môžeš vrátiť domov.:papa

Odesláno

to odoberanie vodicaka je si myslim nedoriesene lebo si zober ze mas trvale bydlisko v ke ale pracujes v ba, mas tam podnajom atd.. vezmu ti vodicak, ty si mozes urobit pekne cestu ba-ke-ba.. takze k pokute si mozes rovno priratat dalsich 30-40e, neviem presne ako idu listky..

Odesláno
Původně zaslal: gedu

lubikpo: to je trochu extrém. Dodržuj rýchlosť tak ako by si ju dodržoval aj v AT a bude to v pohode. A keby ti zobrali ten vodičák vo Wiedni, alebo tam zaplatíš mastnú pokutu tak tiež sa môžeš vrátiť domov.:papa

jasne. No tu rychlost som uviedol tiez len ako priklad. Ja som uz zazil aj take ze mi policajt v noci asi okolo 2-hej tvrdil, ze som prekrocil rychlost, pricom som asi pol hodky predtym pocuval expres, ktory ma upozornil ze na tom danom useku meraju a rychlost som dodrzoval. Ta tak.

Odesláno
Původně zaslal: automale

toz.... preto jazdim 40-45 :super aj ked za mnou sa pomalinky tvoria kolony:mad:, aspon kym to utichne a aspon si nevytacam motor

takych mam najradsej.nakopal by som ta na ceste

Odesláno

Okolo tých zmiez a hlavne trestov je už pomaly hystéria. Je to vidieť i na cestách keď psychycky menej odolný jedinci sa snažia preventívne urobiť niečo viac ako musia. Keď sa nemuselo svietiť svietili, teraz keď sa musí tak zapnú i hmlovky, môže sa ísť 50 ale radšej pôjdu 40. Vôbec by som sa nedivil keby v aute mali 3 reflexné vesty a dvoje pásy pre každú sedačku.

Za pár mesiacov si zvykneme a oni znova pritvrdia. Zaujímavé je že pribúdajú pravidlá ktoré sú síce dobre mienené ale spôsobia problémy. Napríklad reflexné vesty cyklistov a chodcov v noci. Je to paráda, ako vodič som priam nadšený. Každého zbadám na diaľku.. teda ak má vestu. Ak nemá a viem že má mať tak je prúser. Doteraz sme boli radi ak mali aspom odrazku.

Odesláno

V tom článku sa mi najviac páči ten posledný odstavec:

Kaliňák spochybnil aj rýchlosť, ktorú denník uviedol. „Vodič nejazdil rýchlosťou uvedenou na titulne strane, a preto podá na denník Pravda žalobu na súd,“ píše sa v stanovisku.

Vodič nejazdil rýchlosťou uvedenou na titulnej strane, lebo išiel ešte väčsou.:cool:

Odesláno

ja zasa takych ako ty. maximalna povolena rychlost je maximalna - nikde neni napisane ze musim ist maximalnou povolenou ale napisane je ze nad maximalnu povolenu nemam ist. snazim sa chodit maximalkou a zaroven bezpecne a podla predpisov a citim sa byt utlacovany - magory sa mi lepia na zadok a pozeraju kedy ma uz mozu predbehnut a pri prvej prilezitosti, nie vzdy bezpecnej uz aj predbiehaju nehladiac na to ze ja mam pred sebou nejaku prekazku ktoru musim obist, dat smerovku ze ma ide predbiehat to uz vobec nestihaju .... proste jazdit v tejto republike podla predpisov, nebodaj este pomalsie ako dovoluju je hazard so zivotom / len cakam kedy ma nejaky magor zobere zo zadu/

Odesláno

Malá citácia zo zákona aby si mal úplný prehľad o tom čo je napísané.

§4 odst. 2 Cestného zákona.

(2) Vodič nesmie

...

j) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať

plynulosť cestnej premávky

...

V predchádzajúcom znení bolo doslovne uvedené v §4 ods. 3 písm. e) Vodič nesmie - prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky najmä bezdôvodne pomalou jazdou,

Odesláno

ja zasa takych ako ty. maximalna povolena rychlost je maximalna - nikde neni napisane ze musim ist maximalnou povolenou ale napisane je ze nad maximalnu povolenu nemam ist. snazim sa chodit maximalkou a zaroven bezpecne a podla predpisov a citim sa byt utlacovany - magory sa mi lepia na zadok a pozeraju kedy ma uz mozu predbehnut a pri prvej prilezitosti, nie vzdy bezpecnej uz aj predbiehaju nehladiac na to ze ja mam pred sebou nejaku prekazku ktoru musim obist, dat smerovku ze ma ide predbiehat to uz vobec nestihaju .... proste jazdit v tejto republike podla predpisov, nebodaj este pomalsie ako dovoluju je hazard so zivotom / len cakam kedy ma nejaky magor zobere zo zadu/

Si musis uvedomit ze i 50 tka je na dnesni dobu aut, a technologii hodne pomala rychlost. A nie to aby este nejaky dobrodinec sa vliekol 40 tkou ...

To ta nemohli ucit ani v autoskole. Ked bola 60 tka, a ja som robil autoskolu, tak hoc bolo pre mna lahsie ist 50tkou, nemohol som, lebo mi instruktor vynadal, a povedal ze mam ist tou 60tkou, aby som nebrzdil premavku ...

A ano, taky ludia ako ty by nasrali aj mna, a predbehol by som ich hned ako by sa to dalo. Rano ked idem do prace sa tam snazim dorazit vcas, a nie si pijanko ist 40tkou.

50tka je hodne malo, a ked takou rychlostou nedokazes ist, tak ani nevychadzaj na cesty. Nehovorim kdyz sou zle podminka, silna mlha, silny dazd, husta premavka a stale nejaka prekazka, ale pokial si ides len tak bezdovodne 40 tkou, tak si myslim ze som neni sam, koho by si tym nasral...

Odesláno

ono 40 km/h je len o 10 km/h mensia rychlost ako je povolena - cize spomalovanie premavky? ake? vlasne ked ma ide niekto predbehnut pochybujem ze pojde okolo mna 50. o bezdovodnom spomalovani viem a viem ze je to aj v zakone. no a ktej ceste do prace - ja ked niekam idem tak sa ponahlam doma nie na ceste...... radsej si privstan alebo pridi neskor do prace ako sa mas hnat po ceste hlava nehlava.

a vlasne cele je to o tom aj ta 50 v obci ze niektory chodia ako debili. vcera sa tiez jeden tam kde bola 50 zamnou dorutil nalepil sa mi na zadok a bez smerovky ma predbiehal hned ako mohol a to som isiel 60. Takze o com to cele je? slovac uz nevie jazdit pomali - auta su sice stavane na vacsie rychlosti ale ludia sa s lepsimi reakciami nerodia. a to mi ta 50 v obci strasne vadi - chodim stale cez obce v okoli ich mam strasne na husto. okrem toho tie predpisy na nieco asi su - naco potom na krizovatke davas prednost v jazde? davas ju tak isto akoby si mal aj dodrzovat rychlosti.

[upravil dne 8.2.2009 automale]

Odesláno

no jasne, za to ze niekto mal zakony v <> pred rokom ich bude mat aj teraz, a na to specialne komando staci vytiahnut jednu bankovku a zapraju ti aj peknu cestu.

ked vravis ze to je len o 10kmh, tak aky mas problem jazdit 50? ked bolo povolene 60 tak si siel 50?

nerozumiem.. alebo 40 jazdis odjakziva?

Odesláno

Automale porovnavanie rychlosti s daj prednostou v jazde su dve rozne veci...

Dalsia vec, ja jazdenie 50 km/h v obci nepovazujem za jazdenie HLAVA NEHLAVA a ani za ponohlanie sa do prace.

AJ ked niekam ponahlam, a idem rychlejsie ako 50 km/h, nidky sa nelepim a nevytrubujem ludom co tou 50 tkou idu, chapem ich, su predpisy, ale pokial sa niekto tralaka 40 tkou, a bezdovodne, lebo pred nim nic neni, tak ma to celkom vytaca.

Duplom ked sa zanim spravi kolona aut.

Vyzeras ako clovek co poslucha na slovo reci politikou. Politici boli chudaci nuteni s tym nieco robit, lebo dostali od EU ze sa ma znizit nehodovost. A hotovo, tak sa vymyslaju kadejake p*coviny, aby si mohli zapisat do tabuliek, ze nieco spravily, a aby sa potom mohli kochat nad vysledkami. Rozdiel bude ten, ze po roku zistia, ze nehodovost im vobec neklesla, a budu nad tym tocit hlavami.

Ten kdo po tom meste jazdil pocas cias 60km/h 80, tak pri novom zakone jazdit menej nebude. Ty co si sadaju za volant ozraly, si tam sadnu ci je zakon taky, alebo taky. Proste niektore tipy ludi, sa dokazu ozrat pod obraz bozi, a fakt nemaju ziadny pud, ktory by ich ochranil pred nasadnutim do auta. Nadrogovani ludia si takisto za volant sadnu, lebo neni meraku, co by im to zistil.. Ty co jazdia 2 kila po dialnici na bavorakoch, tak tou rychlostou jazdit budu. A nakoniec ty co vysli autoskolu, burat a sposobovat havarie budu, lebo prax nemaju, a to im 50 tka v obci nevynahradi...

Problem je ze vetsinu nehod ktore sa deju, a su s vaznymi az smrtelnimi nasledkami, sposobuju prave tyto ludia, a nie ty, co idu po obci 60 tkou ci 70 tkou ...

A ano, na ceste je kopa arogantnych blbov. Ale medzi nich patria aj spomalovaci dopravy... Uvediem 2 priklady.

Idem mimo mesta, medzi obcami,je noc, slapem si to tak 100 km/h, a naraz dobehnem nejaku aviu napriklad. Cesta je vselijaka, a stale nieco sem tam okolo ide. Cez aviu nevidim, a vykukam sa. V tom avia sa hodi ku krajnici, hodi doprava blinker a ukaze mi ze mozem ist. V pohode, bez problemov ho predbehnem, zablikam mu a hotovo. On si moze ist stale svojim tempom, a mne pomohol aby som si isiel svojim. Nikoho sme neobmedzili, a veselo si pokracujeme.

V druhom pripade si idem v obci rano do prace, a zrazu dojdem do kolony, ktora ide 40 tkou (to sa mi stalo uz par krat), vsetci v kolone su nervozni, a ten pajac v predu s tou 120 tkou (naposledy to tak bolo) , div ze este nebrzdil. Ked som zacal predbiehat, mal som na tachometri neco kolem 37 km/h. Tak pred sebou ma volnou cestu, vidi v spetnich zrkadlech tu kolonu aut, a proste ignorantsky si jede dal, jak kdyby se nechumelilo...

A ano, i ja sem s tech lidi, co spominanou 50 tku nedodrzujou, a dokonce ani tu 60 tku. V meste bezne jazdim 70 tkou, ale samozrejme jen tam, kde mi to cesta dovoli. Je pre mna absurdne ist napr vecer po praci po 2 pruhovej ceste ktora je skoro prazdna 50 tkou .. Ale to uz je mimo, a je to ma vec. Ako som povedal, lidi co dodrzujou maximalku urcite neblikavam nebo tak podobne...

Odesláno

no ty si ale chudacik,magory sa ti lepia na zadok.davaj pozor aby ti nezacali vytrubovat kamiony bo ja byt kamionista tak ta fakt potlacim.v tuneli pod braniskom je 80 a nejaka pi.. naposledy teraz ked som isiel tak isla 60.tunel ma 5 km.keby za nim nebola dialnica tak ju prisam bohu zabijem.si uvedom co robis.keby takych ako ty bola vacsina tak mi povedz kedy by som sa akoze tvojimi rychlostami mal dostat zo sniny do blavy napr.jasne privstanem si o den ze.

najhorsie je ze si to cele nepochopil.50-tka tu je preto bo sme boli 2 z poslednych krajin v eu co nemala v obci 50.aj ja budem jazdit 50 v obci ak bude na slovensku vybudovana siet dialnic.dovtedy odmietam anebudem jazdit 50 hlavne tam kde obec koci a zacina hned dalsia par krat po sebe.a ze vraj znizenie nehodovosti mch:blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...