Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ,

Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s výměnou originálního autorádia (značka Blaupunkt). Chtěl bych si koupit nové autorádio na CD a proto se ptám jestli je nějaký zádrhel ve výměně .. co jsem doposud zjistil tak problém je v redukci, prodavač říkal že by se musela objednat redukce (nevím přesně kterou redukci měl na mysli) a pak doplňující plastový rámeček na vyplnění prostoru který vznikne vyděláním originálního rádia.

A při demontáži ? Podle obrázku .. to se jen odšroubují 2 šroubky po stranách a rádio vytáhne ? to by neměl být snad problém : )

Díky moc za každou radu a zkušenost ;)

post-0-1410960432929_thumb.jpg

Odesláno

Nic se nesroubuje, jen se tam pichne, sou tam zacvaknuty plechy, ktery drzi radio. Ramecek by mel bejt stejnej, a predni maska dotvaruje standartni obdelnikovy ramecek radia do ovalny diry od puvodniho radia

Odesláno

no to bych taky chtěl vyměnit nevite někdo nahodou kde sehnat origoš radio na CD a pujde to ja mam 260 r.v.99 1.6XS a kolik by tak to radio stalo??

Odesláno

Origo rádio vyndáš tak, že do těch děr po stranách strčíš něco tenkýho, dlouhýho :) Mě se osvědšil tenkej křížovej šroubovák, ale nic se tam nešroubuju. Při troše citu ucejtíš cvaknutí zámků a pak rádio jen vytáhneš.

Redukci to zřejmě bude chtít anténní. Už si přesně nepamatuju jakej konektor je na tý přípravě v autě, ale vím že na neorigo rádiu sem měl konektor přesně opačnej, než co bylo potřeba. Ale to je korunová záležitost. Stačí zjistic co za konektor je na autě a co pak budeš mít na rádiu a sehnat redukci, žádnej velkej problém.

Pozice pro rádio je standardních ISO rozměrů, strčíš tam jakýkoliv jiný. Akorát to přední čelo origo rádia je o kus větší než u neorigo rádií, takže kolem potom vznikne taková nepřiliš hezká spára. Ale na funkci to nemá vliv. Vzhled se nechá trochu vylepšit plastovým adaptérem, ale ten zcela jistě není nutnej.

Jak to vypadá se můžeš mrknout třeba tady: http://www.stualarm.cz/produkt/10174-iso-redukce-pro-peugeot-206/

Jedna se mi tu válí, ale posílat se to nevyplatí a hádám že se jen tak někde nepotkáme. Ale kdybys po tom extra toužil a nemoh to nikde sehnat, tak se ozvi, nějak bysme se dohodli ;)

Odesláno

zdravim,

ked uz sa tu bavite o radiu, tak by som mal jednu otazocku...mam origos radio s CD a ked som ho kupil,tak som nedostal k nemu bezpecnostny kod...ak si dobre pamatam,tak som niekde cital,ze ked sa mi vybije baterka, tak po znovu obnoveni stavy do radia bude radio pytat domna kod...neviete kde by som mohol tento kod zistit?napriklad podla VIN cisla auta?

Odesláno

Poslat bys mi to mohl , ale co by jsi z toho měl ? ;o) ale i tak dík .. v jednom shopu mi říkal že by se to objednalo s rádiem nějak, takže bych to měl komplet (rádio,redukce,rámeček) + ale o pár stovek dražší .. na to kašlu a koupím si všechno zvlášt a zkusím to namontovat sám :o)a stejně má malý výběr ..

moji favoriti jsou JVC KD-G341E a Panasonic CQ-C1475N, i jedno od LG ( LAC2800R ) .. chci základ CD/MP3 ..

Jinak všem díky za rady :papa

Odesláno

No, co bych z toho měl. Jednak dobrej pocit, druhak bych se toho zbavil :D

Našel sem i stránku, kde to prodávaj za 500 a ještě se holedbaj, jak člověk ušetří. Ale fotku tam radši nemaj, ani se nedivím. Takhle člověk bude čekat, co mu za to pětikilo přijde za zázrak :)

Přijde mi docela nehorázných chtít za to i ty dvě stovky, ale co naděláš, když to jinak neseženeš. Proto je mi líto to vyhodit, říkám si že by to třeba něko užil, ale donekonečna to tu taky skladovat nebudu :)

Nepochybuju o tom, že namontovat rádio sám zvládneš. Zvládnul sem to i já, takže na tom fakt nic těžkýho nebude :)

Odesláno
Původně zaslal: Maxiikk

Poslat bys mi to mohl , ale co by jsi z toho měl ? ;o) ale i tak dík .. v jednom shopu mi říkal že by se to objednalo s rádiem nějak, takže bych to měl komplet (rádio,redukce,rámeček) + ale o pár stovek dražší .. na to kašlu a koupím si všechno zvlášt a zkusím to namontovat sám :o)a stejně má malý výběr ..

moji favoriti jsou JVC KD-G341E a Panasonic CQ-C1475N, i jedno od LG ( LAC2800R ) .. chci základ CD/MP3 ..

Jinak všem díky za rady :papa

s touhle sestavou ti nebude fungovat ani packa na volantu ani hlasky na displeji , pokud koupis redukci (cca2-2,5 tisice , taky na www.stualarm.cz) tak bude fachat aspon packa , zalezi na tobe jestli investovat nebo se spokojit s DO co dostanes k radiu , ale mam pocit ze to se dava jen k sonkam a panasonikum v tehle kvalitove rade.

Odesláno

Aha .. a teď jsem uplně mimo :(

Pro MirasCC : Tak pokud by jsi byl tak ochotný tak ti můžu dát adresu kam to zaslat, hodit do obálky a je to .. ikdyž nevím jak se odvděčit : )

Pro Pe.Tr : Tak teď jsi mě nasadil brouka do hlavy .. omlouvám se, ale jsem laik .. no máš pravdu že na volantu je páčka na ovládání rádia - ikdyž, použil jsem ji asi jednou ? (autko mám 3 měsíce), tím chceš říct že když si koupím rádio a budu tam mít \"levnější\" redukci tak mi ta páčka nebude spolupracovat s rádiem ? ted nějak nerozumím :o( jj , dálkové ovládání je určitě k panasonicu a k jvc myslím taky, ale to využiju asi taky velice málo ..

:myslim

Odesláno

Já ti to zkusím po Petrovi přeložit :)

Originál rádio můžeš ovládat páčkou pod volantem, kterou tam teď máš.

Když tam dáš rádio jiný, tak ta páčka s ním spolupracovat nebude. Leda bys pořídil patřičnej adaptér. Viz třeba ty stránky Stualarmu, prohlídni si je, vlevo sekce \"adaptéry k OEM audio systémům\"

S displejem nahoře ve středový kapličce je to podobně. Pokud ti teď rádio na tom displeji zobrazuje nějaký informace, tak nový, neorigo rádio ti tam nezobrazí nic - neumí to. Ale i tohle by možná nějakej adaptér uměl, je potřeba hledat podle toho co za rádio máš teď a jaký rádio tam chceš dát.

Řešitelný to asi je, ale jsou to peníze navíc. Záleží pak na tom, nakolik stávající páčku/displej využíváš a chceš je zachovat.

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Já ti to zkusím po Petrovi přeložit :)

Originál rádio můžeš ovládat páčkou pod volantem, kterou tam teď máš.

Když tam dáš rádio jiný, tak ta páčka s ním spolupracovat nebude. Leda bys pořídil patřičnej adaptér. Viz třeba ty stránky Stualarmu, prohlídni si je, vlevo sekce \"adaptéry k OEM audio systémům\"

S displejem nahoře ve středový kapličce je to podobně. Pokud ti teď rádio na tom displeji zobrazuje nějaký informace, tak nový, neorigo rádio ti tam nezobrazí nic - neumí to. Ale i tohle by možná nějakej adaptér uměl, je potřeba hledat podle toho co za rádio máš teď a jaký rádio tam chceš dát.

Řešitelný to asi je, ale jsou to peníze navíc. Záleží pak na tom, nakolik stávající páčku/displej využíváš a chceš je zachovat.

diky za překlad , to je pracovni deformace:D

Odesláno

Už vám dám pokoj :D

Pokud jsem to dobře pochopil, tak pokud si vyměním originální rádio (ted dám příklad třeba za toho panasonica CQ-C1475N), tak mi nebude fungovat ovládání páčkou na volantu (stejně ji nepoužívám takže není co řešit), a kdybych ji chtěl používat tak bych musel koupit a dodatečně zapojit > http://www.stualarm.cz/produkt/53dpgs001-adapter-ovl-volantu-displej-peugeot-206/sony/ (origo rádio Blaupunkt), takže bych musel investovat aby mi fungovala ta páčka ..

Ještě něvím co jsi myslel \"středovou kapličkou\" , ale jestli ten displej uplně nahoře, tak ten mi ukazuje jen hodiny ..

Takže beru pilku a tu páčku můžu s klidem odřezat :DD

A to jsem si myslel že koupím rádio, vyměním a hraju , ale jen se do toho víc a víc zamotávám :bojim

Odesláno

Už vám dám pokoj :D

Pokud jsem to dobře pochopil, tak pokud si vyměním originální rádio (ted dám příklad třeba za toho panasonica CQ-C1475N), tak mi nebude fungovat ovládání páčkou na volantu (stejně ji nepoužívám takže není co řešit), a kdybych ji chtěl používat tak bych musel koupit a dodatečně zapojit > http://www.stualarm.cz/produkt/53dpgs001-adapter-ovl-volantu-displej-peugeot-206/sony/ (origo rádio Blaupunkt), takže bych musel investovat aby mi fungovala ta páčka ..

Ještě něvím co jsi myslel \"středovou kapličkou\" , ale jestli ten displej uplně nahoře, tak ten mi ukazuje jen hodiny ..

Takže beru pilku a tu páčku můžu s klidem odřezat :DD

A to jsem si myslel že koupím rádio, vyměním a hraju , ale jen se do toho víc a víc zamotávám :bojim

jestejedna vec , ale myslim ze tebe se to netyka, pokud by ti po zapojeni radia a jeho pusteni , pipalo co chvilku neco v reprrakach tak budes muset do servisu aby ti pres diagnostiku nastavily vychozi neorigo radio .

Odesláno

Zdravím ,

Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s výměnou originálního autorádia (značka Blaupunkt). Chtěl bych si koupit nové autorádio na CD a proto se ptám jestli je nějaký zádrhel ve výměně .. co jsem doposud zjistil tak problém je v redukci, prodavač říkal že by se musela objednat redukce (nevím přesně kterou redukci měl na mysli) a pak doplňující plastový rámeček na vyplnění prostoru který vznikne vyděláním originálního rádia.

A při demontáži ? Podle obrázku .. to se jen odšroubují 2 šroubky po stranách a rádio vytáhne ? to by neměl být snad problém : )

Díky moc za každou radu a zkušenost ;)

rádií i origoš je dost na aukru,já sice mám na CD,ale chtěl jsem i na MP3,ale jsou drahá a pak ta výměna,za 250,- jsem koupil tohle viz obrázek a jsem spokený na MAXX:D

[upravil dne 28.1.2009 NO3IA]

post-0-14109604340913_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Andrej82: Ty už máš MUX, tam je rádio spárovaný s BSI a žádnej kód po tobě chtít nebude. :papa

Dakujeeem za odpoved..som rad,ze nemusim nikde zhanat kod ;)

Odesláno
Původně zaslal: NO3IA

rádií i origoš je dost na aukru,já sice mám na CD,ale chtěl jsem i na MP3,ale jsou drahá a pak ta výměna,za 250,- jsem koupil tohle viz obrázek a jsem spokený na MAXX:D

[upravil dne 28.1.2009 NO3IA]

wow, vyzera to fajn, co to je a kde si to zohnal za tak lacno? O_o

Odesláno
Původně zaslal: NO3IA

je to přehrávač MP3 - TRANSMITTER,na netu jich je plno,stačí zadat do vyhledávače

no zkus se stim projet treba po D1

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...