Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Problém s chlazením

Recommended Posts

Guest farnikpetr
Odesláno

Vážení přátelé, potřeboval bych poradit při řešení problému s chlazením. Mám 2,5 DTi r. v. 98. Při jízdě mi měřič teploty vody ukazuje 70 st. C, běžně okolo 90, ale to asi závisí na aktuální venkovní teplotě, a při této teplotě se mi samovolně rozsvicí kontrolka maximální teploty chladící kapaliny spolu s kontrolkou stop a zapnou se oba větráky chladiče na plno. To vše trvá několik minut a pak to ustane a za chvíli se to opět opakuje. Když jsem zkontroloval po jízdě teplotu chladící kapaliny tak byla skutečné 70 st. C, takže termostat mohu asi vyloučit. Předem děkuji za radu.

Odesláno

IMO to je podobně jako na 2.1td. Na výstupu vody z hlavy do chladiče je teplotní čidlo, které má tři piny. Je dvoučinné. Od napájecího pinu jde přes termistor k druhému pinu signál na ručičku teploměru a od napájení k třetímu pinu jde signál přes spínač (asi bimetal, nebo něco) k žárovce max. teploty. Ten může přes bitron spínat i sahary. Zkus tohle čidlo najít a vyměnit a mělo by být po problému. Ten bimetal, nebo co tam v čidle je může být vadný.

[upravil dne 23/1/09 Kdo]

Odesláno

Take bych se priklanel k vadnemu cidlu teploty vody... Toto cidlo muze az zpusobit,ze ti nepujde nastartovat.U 605 a XMek je toto cidlo jednou z hl.velicin pro ridici jednotku,ktere kdyz nefunguje tak r.j. nepusti auto ani nastartovat :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...