Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar. Potrebujem radu. Odisiel mi alternator Valeo ktory mal kladku s volnobezkou, zohnal som novsi Bosch a ten uz volnobezku nema. Myslite ze to nebude robit problemy ???

Odesláno
Původně zaslal: Kawko20

sa bojim aby to tam kdesi nazacalo skratovat, aby som nezhorel

Prečo vy to malo skratovať? Rozdiel je len v mechanike pohonu. Alternátor ako taký je rovnaký.

Odesláno
Původně zaslal: Kawko20

inak by ma zaujimalo ze naco sa tam ta volnobezka davala ???

Aby sa alternátor dlhšie točil i po ubratí. Pri preraďovaní vytočíš motor do otáčok a v zápetí uberieš. Pri tom ubratí sa spomalí i alternátor. Voľnobežka mala zabezpečiť aby sa ešte otáčal vyžšími otáčkami.

Odesláno

Jen takový dotaz, co mi napadl. Jsem po renovaci alernátoru - nevím co tam vše bylo děláno ale stálo mi to asi 8 000. Ted když jedu a právě když řadím, tak se mi zdá občas, že vidím pokles intenzity světel. Je možné, že tam není ta kladka?

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Jen takový dotaz, co mi napadl. Jsem po renovaci alernátoru - nevím co tam vše bylo děláno ale stálo mi to asi 8 000. Ted když jedu a právě když řadím, tak se mi zdá občas, že vidím pokles intenzity světel. Je možné, že tam není ta kladka?

Teoreticky je to možné ale skôr by som to videl na starú baterku s vysokým vnútorným odporom. V nízkych otáčkach je výkon alternátora malý a nedokáže zásobovať spotrebu svetiel a zároveň dobíjať baterku. Preto ten pokles jasu svetiel. Kontrolka nabíjania sa nerozsvieti lebo napätia zostanú vyrovnané.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...