Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Někde se to tady už kdysi probíralo,zkus projít hledání,mám pocit,že se nechá nahradit ze škodovky FAVORITA,zkusim taky hledat,jestli to najdu,už je to docela dlouho

a vítej v klubu:papa

[upravil dne 13.1.2009 vendi.stejskal]

Odesláno

Zdravim a pokud vim tak potenciometr jako takovy se menit da ale.......... Je presne nastaven od vyroby a jeho poloha se velmi tezko nastavuje(ve vyrobe se to dela laserem) tzn. vymenit by to slo ale to nastaveni uz nikdy nebude dle vyroby a proto se u jednobodovych strikacek meni cele vstrik. zarizeni.(info z mnoha servisu kde jsem byl) Resil jsem to na Citroenu BX 1,4i. Jeden super servis mi cele vstrikovani totalne rozhodil vcetne potenciometru. Po necelem mesici jsem dostal kontakt na servismana(ma autorizaci od Bosche a servis ma v rodinnem dome ale ma zlate ruce) a ten to cele dal do kupy ale nadaval jak spacek. Vsichni si mysleli ze je to potenciometr a on zjistil ze lambda a ani origo servis na to neprisel. Nejdriv to nechtel delat kdyz to videl ale nakonec to opravil a nastavil. Bezne se to nedela.

Odesláno

o čem to tam píše Petr provozovatel?že si všichni myslely že je to potenciometr ale mechanik zjistil že jde o lambdu.Co je prosím ta

lambda?

Mám taky ňáky problém s potenciometrem.

Odesláno
Původně zaslal: Tomáš

Zdravim a pokud vim tak potenciometr jako takovy se menit da ale.......... Je presne nastaven od vyroby a jeho poloha se velmi tezko nastavuje(ve vyrobe se to dela laserem) tzn. vymenit by to slo ale to nastaveni uz nikdy nebude dle vyroby a proto se u jednobodovych strikacek meni cele vstrik. zarizeni.(info z mnoha servisu kde jsem byl) Resil jsem to na Citroenu BX 1,4i. Jeden super servis mi cele vstrikovani totalne rozhodil vcetne potenciometru. Po necelem mesici jsem dostal kontakt na servismana(ma autorizaci od Bosche a servis ma v rodinnem dome ale ma zlate ruce) a ten to cele dal do kupy ale nadaval jak spacek. Vsichni si mysleli ze je to potenciometr a on zjistil ze lambda a ani origo servis na to neprisel. Nejdriv to nechtel delat kdyz to videl ale nakonec to opravil a nastavil. Bezne se to nedela.

Potenciometer sa naozaj vymenit da, zlozitost vymeny zavisi od toho, ci mam original novy (alebo od alternetivneho vyrobcu, ale s rovnakymi rozmermi, ako original), alebo nahradny s inymi rozmermi. Napriklad ten z Favorita sa da nasadit (P309 1,4i), ale je treba vtlacit bezca hlbsie do dutiny, v ktorej jazdi, nakolko ten favoritacky ma o nieco vyssie ulozenu odporovu drahu a pri montazi skrutkami sa nada dotiahnut nadoraz. Je treba davat velky pozor - ja som ten svoj pri dotahovani prvykrat praskol-nastastie nie odporovu drahu, ale iba plast s dierkami na skrutky. Nakolko sa mi povodnym bezcom nepodarilo pohnut, tak som to dobastlil tak, ze som potenciometer vypodlozkoval a zatesnil - nie je to profesionalne urobene, ale funguje to... A co sa tyka nastavenia spravnej polohy, to az taky problem zas nie je, staci si obkreslit fixkou povodny potenciometer na povrch vstrekovacej jednotky a potom ten novy osadzat podla toho nakresu. Ja som sa s tym hral cca 5-10min a nastavil som si ho spravne. Nastavoval som ho pri nastartovanom motore - podla otacok volnobehu. Na to, ze som to robil prvykrat, to je v pohode a funguje mi to...

Odesláno

Děkuji moc za došlé rady a postřehy,asi navštívím vrakoviště se známým a budu se snažit aby mně půjčili celé vstřikování a odzkoušet to,abych nekoupil zajíce v pytli.Navíc u toho mého jsou odřené(krátké) i ty sběrače co jezdí po tom poťáku,a ty je asi už horší vyměnit.Nejhorší je že auto denně potřebuju a teď teda hrozně žere,asi tak 10 a jezdil jsem za 7.2l.Jak to vyřeším dám vědět.Kdyby ještě někdo něčím přispěl,poradil,budu moc rád.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...