razor Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Ahoj...Tak jsem si koupil nový Rádio a zjistil jsme že kabely od repráku v autě(iso),jsou uplně rozdrbaný-divím se žo to vůbec mohlo hrát,a tak mi nezbývá nic jinýho než kabeláž kompletně přetáhnout..Dokázal by mi někdo poradit jak to udělt?(tímmyslím hlavně výhybky atd) Od každýho repráku musím natáhnout nový kabely-mám tam 4 vejškáče(dva vepředu dva v zadu) a 4 repráky-http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/jbl-gto937 taktéž dva vepředu a dva v zadu..+teda sub - ( http://www.pixmania.cz/cz/cz/1543923/art/fusion/sada-zesilovae-skoio-se-s.html ),ale na ten má rádio přímý buzení,takže to je v pohodě..... Největší problém mám s těma výhybkama,fakt nutuším jak to zapojit..Prosím poraďte někdo-obrázek by byl ideální..děkuji moc.Lákáš Citovat
stanley-zdenda Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Ahoj no zkus se podívat do starších témat třeba něco najdeš nebo se podívej na www.autohificlub.cz tam je toho celekm dost Já osobně sem výhybku eště nezapojoval ale měl by u ní bejt návod kam co zapojit...takže by to nemělo bejt nic těžkýho... Přeju hodně štěstí při hledání a pak při samotné montáži:papa Citovat
razor Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: stanley-zdenda Ahoj no zkus se podívat do starších témat třeba něco najdeš nebo se podívej na www.autohificlub.cz tam je toho celekm dost Já osobně sem výhybku eště nezapojoval ale měl by u ní bejt návod kam co zapojit...takže by to nemělo bejt nic těžkýho... Přeju hodně štěstí při hledání a pak při samotné montáži:papa Díky...Jj-na vyhybce určitě bude návod jak to zapojit-jde mi spíš o to kolik jich potřebuju ....... =) sem se do toho hrozně zamotal..jednou mi to vychází na tři a podruhý zase na 6 tak z toho nejsem moudrej... Citovat
Chip Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 čaues trochu jsem nepochopil jestli už máš nějaké výhybky nebo ne. každopadně pokud máš výhybky přímo pro ty repro (výškáče + středobasy) bo jak se tomu říka. tak do výhybky jdou dva dráty (+a- to co jde normálně do repra) a z výhybky jdou +a- do výškáčů a +a- do středobasů. povětšinou to je na výhybce popsaný výškový=tweeter treble high bo takové podobné slova a středobas = ten větší reproducík low. a pokud máš 4 výškáče a 4 repráky tak potřebuješ 4 výhybky. ale pokud chceš ty ovály na který máš odkaz tak se domnívám že na ně nepotřebuješ výhybky. jinak já chodim pro rady a pro audio do Rapid autohifi v neratovicích nevím odkud jsi. ale pokud sis ještě nenakoupil tak se mrkni aspoň na jejich web. www.rapid-autohifi.com já mám od nich všechno od lighting audio a nemůžu si na nic stěžovat nevím jaký máš finanční možnosti a jakou chceš kvalitu ale já jsem si v podtatě vyměnil sériový rádio a repra a přidal ducátko tzn rádio + 4x repro + woofer + kabeláž cca 14500kč asi před rokem [upravil dne 12/1/09 Chip] Citovat
stanley-zdenda Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 já si taky myslim že na ty ovály se výhybky nedávaj já je na zadnim repro nemam... ty výhybky bych šoupnul na ty přední pokud je tam nemáš jak podotknul Chip..ale jestli tam už vejškáče zapojený byly tak by tam měly bejt i výhybky ale já nevim jak je to tam udělaný... já u 306 nic takovýho nemam...takže by ti měly stačit 2 výhybky..... Citovat
razor Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Jj-díky-repráky už mám koupený a ty vejškáče tam byly...Dneska jsem to měl celý rozebraný,a zjistil jsem že někdo předemnou normální iso konektor vyměnil za svojí verzi iso a z něj vede pouze 6 drátů do zesilovače(origo zesik)a přitom z rádia jich vede v iso konektoru klasicky 8.....Pokud to zapojím tak jak to tam je \"připravený\" tak to absolutně nejde vybalancovat-pravá levá zadek předek-můžu to na rádiu nastavovat jak chci a dělá to uplně něco jinýho...Třeba na rádiu nastavím aby hrál jen předek a hraje pravej přední,pravej zadní a levej zadní..... Takže tenhle postiženej konektor bych potřeboval nahradit novejma kabelama... Citovat
Chip Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 a kolik jich vede z toho zesíku. a kam? největší opruz je když máš tahat nový dráty někudy a nevíš přesně kudy a ztratíš se někde v palubce. to zapojení iso je někde na netu nebo v návodu k rádiu a prodává se i spousta redukcí. nejlepší rada na takovýhle bastly je udělat to znova a pořádně. Citovat
stanley-zdenda Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 ideální by bylo koupit obyčejnej solo iso konektor( práznej plast )+k němu dutinky( http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/GoodsDetail.asp?strGoodsID=80014 ) a tam napojit jednotlivý kablíky(levá a pravá,zadní a přední) tahle by to mělo bejt zapojený http://logan.hantronix.net/iso.php je to jednoduchý a celkem rychlý... Citovat
razor Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Schéma na iso mám-i jak to jde z rádia atd..to všechno zvládnu-ovšem nevím jak to zapojit do tho zesiku...Ještě to zkusím pořešit a dám vědět jak dopadnu =) Díky za rady! Citovat
stanley-zdenda Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 se zasíkem ti asi moc neporadim protože sem ho v autě nepotřeboval a držim ti palce at ti to pak pěkně hraje:super Citovat
smashing Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 kazdopadne ak nemas poriesene hudbu vo vnutry v aute a das len sobwoofer tak zistis ze je to na nic ... lebo woofer by mal byt ako doplnok basov ku kvalite zvuku ... Samozrejme ak ches len nato aby ta v okoli ako tak bolo pocut a nejde ti o kvalitnu hudbu tak je to potom ok a samoska druha vec je financna stranka .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.