Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Mám 406 2.1TD s čerpadlem Lucas a zaclo mi propouštět naftu.Když stojím před autem a koukám na čerpadlo,tak je to tak v půlce čerpadla.Je tam jako přední a zadní část,tak mezi nima.Co to muže dělat?Co by stála oprava?Je tam nějaký těsnění?Doma to asi nespravím co?Poraďte.Díky.

Odesláno

Ahoj,ne doma to neopravíš,teda pokud ty čerpadla neznáš,přetěsnění počítej kolem 5 tisíc,a to to bude hodně levné......

Tyhle čerpadla jsou problémové,je tu řešení,mechanický Bosch který do stejného motoru dávali u Citroena,mě kompletní výměna z Lucase na Bosche vyšla na 11 500 kč ! Oprava by mě u toho lucase by mě vyšla na min.18 000 tak jsem zvolil tuto variantu,a nestěžuji si. Problém je v tom,že pokud máš pp tak ten by ti nešel.

[upravil dne 4/1/09 Burisek]

Odesláno

pokaď to budeš přehazovat (dle mě dobrá volba, viď Burísku), tak nezapomeň prohodit i vstřiky a trubky k nim, dále budeš muset přehodit lanko od plynu až k mechanickýmu čerpadlu.

Doporučuji Ti před výměnou koupit nový žárový podložky pod vstřiky (velikost asi desetníku s menším prolisem - moje zkušenost) a vyměnit i přepadové hadičky, samo to chce zkušenost sejmutí Lucase a nasazení Bosche na hřídelku vedoucí od rozvodů

Jestli boschácký čerpadlo běhalo na nějakým jiným motoru (píšeš citron) tak bych ho ještě nechal zkontrolovat aby nepročurkávalo okolo hřídelky plynu (asi nejčastější závada, která teď čeká mě)

Rozluč se s možností PP, origo tempomatu a kalkulačky na blokaci startování. Dostaneš za to míň poruchovější čerpadlo, malounko línější, ale dle mé zkušenosti zase malounko šetrnější motor

Hodně zdaru Ti přeji :papa

Odesláno

Naprosto stejný problém s čerpadlem Lucas Epic jsem řešil před měsícem.Nakonec jsem šel do opravy (posílali ho až někde k Bratislavě) a jsem spokojený.Stálo mě to 10 litrů což jsem před vánocema tak tak vydýchal.Autíčko teď méně kouří,což je jediný rozdíl.Taky jsem uvažoval nad Boschem ale mám dodělaný PP,používám klávesnici imo,plánuji tempomat(jestli to půjde),takže nakonec jsem zůstal u Lucase.

Odesláno
Původně zaslal: Angus

Naprosto stejný problém s čerpadlem Lucas Epic jsem řešil před měsícem.Nakonec jsem šel do opravy (posílali ho až někde k Bratislavě) a jsem spokojený.Stálo mě to 10 litrů což jsem před vánocema tak tak vydýchal.Autíčko teď méně kouří,což je jediný rozdíl.Taky jsem uvažoval nad Boschem ale mám dodělaný PP,používám klávesnici imo,plánuji tempomat(jestli to půjde),takže nakonec jsem zůstal u Lucase.

Prosím tě,proč až k Bratislavě ?? No nakonec jestli to mělo vliv na cenu,která je dobrá !! tak je to pochopitelné,jinak je servis v Praze,Brně,Plzni, v Soběslavy a Poděbradech o kterých vím že se zabívají opravami těchto Lucasů.... , jasně pokud máš PP a chceš kalkulačku tak to chápu,kód na zamčení proti ukradení je dobrá věc :super , a tempomat ?? No tak to ti jen závidím.....,ale určitě dodělat půjde,zkus kontaktovat zde na fóru člena Milhaus05 tuším,on se tím zabívá a myslím že i dodělává,je z okolí Hodonína.....

[upravil dne 5/1/09 Burisek]

Odesláno
Původně zaslal: punkac

pokaď to budeš přehazovat (dle mě dobrá volba, viď Burísku), tak nezapomeň prohodit i vstřiky a trubky k nim, dále budeš muset přehodit lanko od plynu až k mechanickýmu čerpadlu.

Doporučuji Ti před výměnou koupit nový žárový podložky pod vstřiky (velikost asi desetníku s menším prolisem - moje zkušenost) a vyměnit i přepadové hadičky, samo to chce zkušenost sejmutí Lucase a nasazení Bosche na hřídelku vedoucí od rozvodů

Jestli boschácký čerpadlo běhalo na nějakým jiným motoru (píšeš citron) tak bych ho ještě nechal zkontrolovat aby nepročurkávalo okolo hřídelky plynu (asi nejčastější závada, která teď čeká mě)

Rozluč se s možností PP, origo tempomatu a kalkulačky na blokaci startování. Dostaneš za to míň poruchovější čerpadlo, malounko línější, ale dle mé zkušenosti zase malounko šetrnější motor

Hodně zdaru Ti přeji :papa

jasně,máš pravdu,na ty vstřiky jsem zapoměl,tak za to se omlouvám,ale výhody jsou stěžejní,dostupnější servis a hlavně levnější,toho Bosche ti opravý v každým větším městě kde je Bosch service !

Odesláno
Původně zaslal: Ruža 2

Ahoj.Prosím tě co je to to pp?Já mám doma celej motor z citroena.Proto jsem zapremíšlel to čerpadlo přehodit.

No to že máš motor z Citroena je sice hezká věc,ale musí být shodný co máš ty tzn. 2.1 TD,a ty se dávali do Citroenu XM,Xantia.....

Odesláno

Ahoj.Diky za rady.Tan motor je z XM,brale se zněj klika do tý 406.Jenže to už je tak 4roky.Je mě jasný ze přehodím vstřiky,trubky,držák čerpadlaatd,ale na tom Boschackým cerpadle je na hřídelce plynu snímač s 3draty,konektor kam to píchnout,pak tam je podtlaková pumpa na čerpadle,kam tu zapojit,někde na sání?Pak ještě pár konektorů,který určitě nebudou shodný s eletrikou v Peugeotu.

Odesláno

Já mám dotazy dva, začervenil jsem Ti je

1) snímač na hřídelce plynu - nemam ho tam, k čemu je?? Koukám ty ho taky nemáš zapojený :cool:

2) Ten stříbrnej bazmek, opět ho tam nemám, k čemu je?? TO co přidává naftu, když je motor studenej je myslím z druhé strany - tam kde jsou vstřiky (na fotce to není vidět)

Případně mám začít ten stříbrný bazmek začít schánět?? Auto i tak bez toho jezdí, ale co bych pro něj neudělal aby bylo komplet :D

post-0-14109604023002_thumb.jpg

Odesláno

Hele nevíte ještě takoví drobnosti.Jako třeba kam pripojit otvírání ventilu nafty na čerpadle.Najít ten správnej drat ve svazku,nebo je tam i jiný způsob?Kdyby jste si ještě na něco vzpoměli tak pisněte,předem dík.

Odesláno

Já mám vedle řídící jednotky takový spešl relé podlouhlý a je hnědý myslím že to jde odtamtud, mělo by tam být napětí 12V ku zemi po otočení klíčku do druhé polohy (na třetí startuješ a na první jde jen rádio a okna ;) )

Odesláno

1) snímač na hřídelce plynu - nemam ho tam, k čemu je?? Koukám ty ho taky nemáš zapojený :cool:

2) Ten stříbrnej bazmek, opět ho tam nemám, k čemu je?? TO co přidává naftu, když je motor studenej je myslím z druhé strany - tam kde jsou vstřiky (na fotce to není vidět)

Případně mám začít ten stříbrný bazmek začít schánět?? Auto i tak bez toho jezdí, ale co bych pro něj neudělal aby bylo komplet :D

ten kablík kterej není zapojenej,je nějaký něco k egr ventilu,myslím,že něco takovýho mi tenkrát borec říkal,když jsem bral to čerpadlo,a to spodní je nepojený na vodu něco jako nějakej tepelnej sytič,ale nevím na co tam ve skutečnosti je,ten sytič z druhé strany nemám zapojenej,tak nevím jestli funguje....

Odesláno

ten kablík kterej není zapojenej,je nějaký něco k egr ventilu,myslím,že něco takovýho mi tenkrát borec říkal,když jsem bral to čerpadlo,a to spodní je nepojený na vodu něco jako nějakej tepelnej sytič,ale nevím na co tam ve skutečnosti je,ten sytič z druhé strany nemám zapojenej,tak nevím jestli funguje....

Odesláno

Odesláno

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...