majo-msm Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Zdravim, uz asi pol roka mi blbne tachometer (mam 206ku hatchback, rv 2001, 5dv, 170tkm), nepravidelne mi pada rucicka tachometru a znovu nabehne, snazil som sa najprv odsledovat ci to neni pri nejakom ukone ako pri zatacani,hrbolatej ceste atd., ale je to uplne nahodne, padne zrazu na nulu a po case zas nabehne, kaslal som na to, ale zacina ma to stvat....a este jedna zaujimavost, padnutie a nabeh rucicky citim na plyne, ked padne auto akoby horsie taha, ked nabehne akoby som malinko pridal.....nemate niekto podobnu skusenost,neviete co s tym, cim by to mohlo byt? Citovat
Hangman Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 To padání ručičky mi dělá ukazatel paliva chvíli jsem nadně s rozsvícenou kontrolkou a za chvíli je skoro plná nádrž (upozorňuji že bez tankování) Citovat
buga Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 tak mne nepadaaa nic okrem toho, ze mi raz padlo pri alternatore jedno zazracne koliesko, nie napinacia kladka ale to druhee mensie Citovat
NO3IA Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 už to tu někdo psal,v servise mu vyměnili ozubené kolečko mám pocit Citovat
majo-msm Odesláno 31. prosinec 2008 Autor Odesláno 31. prosinec 2008 NO3IA: precital som si tie temy s nefungujucimi otackomermi a tachometrami......tie popisy problemov mi pripadali ale trochu ine, nepadalo im to uplne, ale skor ukazovalo o x km menej, alebo nesli vobec, mne padne vzdy na nulu a zas naskoci (po x min, po 1-30min.), pri starte vzdy naskoci - ukazuje, na dialnici vzdy funguje ja neviem nad 110km...plus ze to citim na plyne....skor cakam na ine napady ako rozobrat budik....ked nik neporadi skusim to rozobrat....nemoze to byt napr.: spatne nejake cidlo, nieco elektricke, nie mechanicke...?....inak bol som kvoli niecomu inemu na diagnostike, vypisalo mi jednu obcasnu chybu, skrat klimatizace, nemoze to byt spojene s tym, ked mi pri padnuti rucicky horsie taha auto, i ked sa to stava i ked klimu zapnutu nemam...hm....neviem, len skusam napisat vsetko... Citovat
NO3IA Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 no určitě je možné.že ti někam zateklo a zkratuje to,jen to budeš muset stejně asi rozebrat a kouknout se Citovat
majo-msm Odesláno 12. únor 2009 Autor Odesláno 12. únor 2009 Tak ak by ste mali niekedy taku poruchu, resp by sa vam chovalo auto podobne, bol to snimac rychlosti....vymenil som a frci to jak ma.... Citovat
janci77 Odesláno 12. únor 2009 Odesláno 12. únor 2009 Původně zaslal: majo-msm Tak ak by ste mali niekedy taku poruchu, resp by sa vam chovalo auto podobne, bol to snimac rychlosti....vymenil som a frci to jak ma.... Dnes sa mi pri ceste autom stalo, že mi spadla ručička na 0 a po 5-10 sekundách znova naskočila. Na výkone som nič nespozoroval, lebo som išiel po diaľnici rovnakou rýchlosťou. Možno bude stačiť rozobrať a prestreknúť konektor. Koľko Ťa vyšla oprava, ak môžeš prezradiť? Citovat
majo-msm Odesláno 14. únor 2009 Autor Odesláno 14. únor 2009 Ja som spociatku na to kaslal, nerobilo to nejak casto, no casom sa to stupnovalo a asi po polroku to robilo myslim ze pri kazdej jazde....ale ako som pisal hore, ani som sa nemusel pozriet na budik a vedel som ze rucicka je na nule, alebo naopak nabehla, citil som to na plynovom pedali...ale inak na dialnici mi to nikdy neurobilo, ked som isiel rychlejsie tak nad 110 tak to nerobilo...skus prestreknut konektor uvidis...bol som priamo v peugeote, takze ma to vyslo 66eur aj s pracov, 54 myslim stal snimac...neskusal som zhanat lacnejsie... Citovat
janci77 Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 Původně zaslal: majo-msm Ja som spociatku na to kaslal, nerobilo to nejak casto, no casom sa to stupnovalo a asi po polroku to robilo myslim ze pri kazdej jazde....ale ako som pisal hore, ani som sa nemusel pozriet na budik a vedel som ze rucicka je na nule, alebo naopak nabehla, citil som to na plynovom pedali...ale inak na dialnici mi to nikdy neurobilo, ked som isiel rychlejsie tak nad 110 tak to nerobilo...skus prestreknut konektor uvidis...bol som priamo v peugeote, takze ma to vyslo 66eur aj s pracov, 54 myslim stal snimac...neskusal som zhanat lacnejsie... ok, díky Ti za info... Citovat
stivi1 Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 ahojte mam tiez problem s tachometrom na 206 1,9 d 1999.pred par dnami mi to spadlo na nulu pri 30 km rychlosti a telefonovani .no ostalo to na nule.takze pozeral som el a vyzera to dobre no co mi je divne ze kilometre mi to rata ale neukazuje rychlost.nestretol sa niekto s touto poruchou a ešte netušim ktory snimač to je na prevodovke pošle mi niekto fotku kde je umiestneny.su tam sice len dva ale netušim ktory je na co pretoze som niekde cital ze tie snimace plnia aj viacej funkii.poradi mi niekto Citovat
TiborTeam Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Ahoj všem ! Zatím žádné řešení ??? Mám stejný problém .... 1x-2x týdně to padne na nulu ale na výkonu taky, cca 10-15 % dolů. Mám taky podezření někde na snímání otáček anebo pouze konektor .... ale který :-) Citovat
janci77 Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Ešte by som dodal, že mne sa to stalo len 3x za ten čas, čo mám auto (3 roky), tak to ešte nejak neriešim....ak sa k tomu dostanem, tak to určite vyfotím.... Ale skúste ten postup ako písal majo-msm.... Najprv skúste prestreknúť ten konektor a ak to nepomôže, tak už len výmena... Citovat
majo-msm Odesláno 1. březen 2009 Autor Odesláno 1. březen 2009 zdravim vsetkych, po vymene stale slape ako svajciarske hodinky...ked sa niekedy dostanem na jamu, alebo na zdvihak, tak vam to odfotim, ale bojim sa ze to bude az ked budu suche cesty... TiborTeam: asi ti to nepomoze, ale ked sa da auto na zdvihak, a strcis ruku cez dieru spodneho plastoveho krytu smerom akoby k pedalom (resp.vyfukovej trubke od motora) tak si nan sahnes...asi 30cm zaboris ruku dovnutra... Citovat
TiborTeam Odesláno 1. březen 2009 Odesláno 1. březen 2009 Dík oběma ! Nákres vždy pomůže a určitě se na to podívám hned jak na to bude počasí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.