automale Odesláno 20. prosinec 2008 Odesláno 20. prosinec 2008 ahoj, dnes pridem k autu po troch dnoch otvorim dvere a co nevidim - na podlahe 5 cm vody!!! mam 3-dver - voda je len na strane vodica - strana spolujazdca je ulne sucha. Posledne dni vydatne prsalo, ale prsiavalo aj predtym a vodu som v aute nemal ale vlhko bolo citit. Za sedadlom je jej viac ako pod nohami - akoby hladina vody kopirovala podlahu zospodu. Co to moze byt? Tesnenia suche - mam aj ten velky siber a vsetko suche. Akurat gumicky na dverach - kde sa zasuva sklo do dveri - z vonku su nejake kratsie - zeby tadial tiekla voda do dveri a tym otvorom v dverach cez nejaky spoj do podlahy? Vazne neviem - vodu som vyhadzal rukami von - masna nebola tak hadam nebola z chladenia, no a kym som vyhadzal v predu bola v zadu zasa. Podlaha zo spodu derava neni. Pls help - nejake rady a napady - bojim sa ked bude mrznut aby mi to niekde nepotrhalo podlahu alebo nieco take. PS: prave som snim presiel skoro 30km a voda za jazdy nepribudala skor neopak troku jej ubudlo [upravil dne 20.12.2008 automale] [upravil dne 21.12.2008 automale] [upravil dne 22.6.2009 automale] Citovat
Mitja Odesláno 20. prosinec 2008 Odesláno 20. prosinec 2008 Může téct přes střechu okolo šíbru, pak pres tesnění čelního skla, přes těsnění dveří a možná kolem těsnění zadního okýnka. Co mě napadá možná by to šlo i kolem antény. Kdyby to teklo přes boční přední okýnko přes to těsnění kde se zasouvá do dveří, tak bych řekl že by to vyteklo kanálkem ve dveřích a vůbec by se to dovnitř nedostalo. Zaprvé mrkni jestli nemáš třeba ucpané odtokové kanálky.. nalij vodu na čelní sklo a jestli bokama odteče na zem (samozrejme ne v mrazu aby ti to nezamrzlo na skle : )). No a když to nebude tímhle tak si holt v dešti sedneš do auta a budeš hledat vodní cestičky : )) [upravil dne 20.12.08 Mitja] Citovat
automale Odesláno 20. prosinec 2008 Autor Odesláno 20. prosinec 2008 hmm kedze to doteraz nerobilo, nemohli sa mi zapchat nejake odtokove kanaliky v podlahe? noo k tym dveram - ten odtokovy otvor je ked sa zavru dvere rovno pri spoji plechov na kasni - nemoze to cez to tiect do podlahy? no a keby som navrtal dierky do podlahy do najnizsich miest zospodu a niecim to pretriet? hmm strop mam suhy - keby to bolo cez strechu musela by byt mokra nie? mne to pripada ze to vyviera zospodu ako pramen vlasne vodne cesticky som hladal dnes a nikde som nic nenasiel praveze - ani kobercek neni mokry - ze by to tam niekam pritekalo [upravil dne 20.12.2008 automale] Citovat
kobra Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 Podívej se , jak jsi s vodou v chladiči. Topení má přívod nad pedálem plynu , jsou tam \"o\" kroužky , dělá to často, že to tam teče. Citovat
automale Odesláno 21. prosinec 2008 Autor Odesláno 21. prosinec 2008 noo v nadobke na chladiacu vody neubudlo a na tie kruzky sa pojdem pozriet - musim ist vodu vybrat z auta, podlaha ma dve vrstvy alebo jednu? je v nej dutina? [upravil dne 21.12.2008 automale] Citovat
automale Odesláno 21. prosinec 2008 Autor Odesláno 21. prosinec 2008 tu su obrazky : toto nasere - ma stym niekto skusenost? help - idu sviatky potrebujem v tom vozit ludi no a tie kruzky - kde su? niekde pri tyci riadenia? okolo tyce je to suche, mokre to zacina byt az nizsie, no a za jazdy sa ta voda nenabrala - nabrala sa ked auto stalo. teraz som ju vybral a kym som pozeral kade by to mohlo tiect a co by to mohlo byt tak som mal zasa vzadu trosku a asi este pribuda. Citovat
automale Odesláno 21. prosinec 2008 Autor Odesláno 21. prosinec 2008 keby to bola voda z kurenia - uz som vybral aspon 3-4 litre z auta a v nadrzke na vodu je stale tak isto chladiacej (neviem ci je tam fridex takze neviem ani ci by mala byt masna) - zeby to bolo nieco ine? ak kurenie tak mozem na tom jazdit - teplomer chladiacej to nema. Auto kurilo normalne. A ak je to kurenie ako to opravit, co stym? Citovat
pastorek Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 To nebude kúrenie. Na to je tej vody príliš veľa. Skôr by som to videl na tesnenie okolo dverí. Skús ju iba vybrať. Podlaha nemá dutiny ale pod kobercom býva odhlučňovacia vata. Na tvojom mieste by som vyhodil sedačku, na jednej strane odtiahol koberec a odstránil vodu. Následne sa tam zavri a niekto nech na auto strieka vodu. Máš to na ľavej strane, tak hlavne tam. Vo vnútri uvidíš odkiaľ to tečie. Citovat
automale Odesláno 21. prosinec 2008 Autor Odesláno 21. prosinec 2008 ved praveze som pozeral tesnenie je uplne ok - vsade bolo suche - trosku mi tecie cez zadne otvaracie okienka ale tentokrat som tam nenasiel ani kvapku, nemoze to tam tiect cez tieto spoje: prah v predu alebo skor tu - prah v zadu - pri tom spoji usti otvor vo dverach na odtok vody z dveri alebo pod tou mriezkou je taky akoby valovcek a drzi sa mi tam troska vody - nemoze byt tam nieco upchate? [upravil dne 21.12.2008 automale] [upravil dne 22.1.2009 automale] Citovat
pastorek Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 Cez tie spoje by to mohlo zatekať. Podľa správnosti by mali byť dole na spoji podbehu odvodňovacie otvory. Spoznáš ich podľa výstupkov na spoji. Ten predná \"válovček\" je odvodnený na bokoch do podblatníka. Trochu vody tam nevadí ale pri vysokej hladine môže netesnostou pretekať do interiéru. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 Zkus ty spoje plechů zacpat silikonem...ale jak píšeš nahoře--vyvrtal bych na nejspodnějším místě pár děr a natřel barvou...nechci tě urazit,ale přece jen--je to 205 a tu podlahu asi měnit už nebudeš a čím dříve ta voda vyteče,tím líp [upravil dne 21/12/08 ozzy1956] Citovat
automale Odesláno 21. prosinec 2008 Autor Odesláno 21. prosinec 2008 zajtra skusim najst nejake odvodnenie podbehov pozriet a kedze som u priatelky tak aspon zalepim lepiacou paskou tie spoje a ma prsat tak uvidim co sa stane zajtra. uz par krat odkedy ho mam dost prsalo a nic - v nutri nic mokre nebolo - a teraz zrazu toto - takze to je asi len nieco zapchate - prkotina a ako to vie nasrat. diery neviem - kedze je to len jeden plech od spodu tak sa mi do toho moc vrtat nechce. vodu zatial vyberam handrou. nooo tak som bol prave prelepit tie spoje lepiacou paskou - zajtra ma prasat tak sa uvidi ci to je upchaty kanalik na podbehu, ja dufam ze ano ak nie hladam dalej [upravil dne 21.12.2008 automale] Citovat
Mitja Odesláno 21. prosinec 2008 Odesláno 21. prosinec 2008 Jestli se ti tady vyloženě dělá nějaký malý rybníček, tak to bude asi ucpané, zkus z toho vybrat bordel a pročistit aby to na boku odtékalo pryč. [upravil dne 21.12.08 Mitja] Citovat
chotemicak Odesláno 22. prosinec 2008 Odesláno 22. prosinec 2008 Já bych sázel na ty boční vyklápěcí okénka. Taky jsem měl 3dv a když pršelo ze správný strany tak jsem tam měl taky rybníček. Po výměně těsnění OK. Pod zadníma sedačkama je sucho? Citovat
automale Odesláno 22. prosinec 2008 Autor Odesláno 22. prosinec 2008 vsade je sucho - aj v kufri, dnes som pozeral v prednom blatniku su od vyroby dve diery do O - jedna do podbehu a druha do kasne strcil som do nich prst a su priechodne takze asi ani ta voda v podbehu to nebude. no a keby to boli zadne okienka vsimol by som si mokre plechy a zadne vyplne po stranach ale tam bolo vsetko suche. uz ma napada len ten predok pod oknom pod tou plastovou mriezkou ale tam som dneska pozeral a moc vody sa tam nedrzalo. asi sa uz na to vyserem a budem to riesit az posviatkoch uz ma to nebavi. ale predsa este jeden pokus : nalial som vodu do toho valovceka pod prednym sklom - pod tou plastovou mriezkou - voda vyteka ale nie cez tu dierku - ta horna na obrazku - ale cez medzeru nad podbehom - na druhej strane /spolujazdec/ tak isto lenze tam je ten valovcek suchy - tam sa vlasne ani voda nedostava. Ma to vytekat cez tu dieru v blatniku alebo nie??? posledne co ma napada - na skodovkach totiz to je podobne - ide odtial hadica a usti dolu - no a jednemu znamemu sa vyvliekla a mal mokru jednu stranu interieru - tak ci to neni v tom. ak nie tak uz nefim ...... [upravil dne 24.12.2008 automale] Citovat
automale Odesláno 25. prosinec 2008 Autor Odesláno 25. prosinec 2008 musim aspon tu plst ci co to je dat prec z podlahy lebo to neuschne ani za 20 rokov len ako mam uvolnit ten blby koberec? sedacka von, bezpecnostny pas odsrobovat, na plastoch sroby vidim ale ako to dostanem prec od dveri????? je tam ten koberec len nasunuty? Citovat
pastorek Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: automale musim aspon tu plst ci co to je dat prec z podlahy lebo to neuschne ani za 20 rokov len ako mam uvolnit ten blby koberec? sedacka von, bezpecnostny pas odsrobovat, na plastoch sroby vidim ale ako to dostanem prec od dveri????? je tam ten koberec len nasunuty? Ten kanál z válovčeka ústi pod plastový kryt podblatníka. Je iba zospodu prekrytý plastom. Koberec je pri dverách iba nasunutý pod príchytkami čo držia lištu prahu. Dá sa jednoducho vytiahnuť po demontáži tých líšt. Citovat
kobra Odesláno 28. prosinec 2008 Odesláno 28. prosinec 2008 doporučuji vytřít , vysušit , od prahů uvniž odtáhnout konerce a sprchovat auto hadici s tím , že i vevnitř počkáš, kudy Ti to tam teče. Nebylo to auto bourané a opravovane? Citovat
automale Odesláno 30. prosinec 2008 Autor Odesláno 30. prosinec 2008 burane vraj nebolo ale som piaty majitel tak vlasne neviem. v nutri mi nieco drnci pri urcitej rychlosti - neviem ci pristrojovka alebo celne sklo alebo nieco ine neviem/ide to z pravej strany/. nemoze to tiect cez celne sklo - z vnutra ked mi to namrzne na skle tak je to najviac na celnom skle na soferovej strane pri pristrojovke - lavy dolny roh. ked budem mat cas pojdem vytiahnut aspon tie plste co su pod kobercom a vysusit koberec fenom lebo mi strasne namrza celne sklo z vnutra a tazko sa to skrabe - ku vsetkemu mi niekedy nechce ist ventilator - asi v tom nastavovacom koliecku je zly kontakt. nech uz je jar lebo ma slahne z tejto zimy. Citovat
automale Odesláno 22. leden 2009 Autor Odesláno 22. leden 2009 noo takze , po dlhom case prsalo tak mam zasa plne auto vody tak uz som ho po praci zaviezol na garaz a trosku ho rozobral - sedacky von - a odkryl som koberec. Pod nim humus - ten original co davaju na podlahu - ten sa mi rozlamal v rukach tak som ho cely vyhodil - aspon pokial som dociahol. Co je ale blbe, nenasiel som kadial tecie voda dovnutra. Okolo tesnenia na dverach je sucho, zo zadneho okienka to tiez neni, celne sklo to asi tiez neni - ozeral som gumu a vsade bolo sucho. Prah v nutri je tiez suchy. Auto vodu nabera ked stoji na mieste, len nejak ma uz nic nenapada. Kedze bola tma a vlasne ani neprsalo tak som ho ani nevytlacal z garaze takze to skusim niekedy nabuduce za svetla. Zatial mam pocit ze to ide niekde od blatnika. Ale to by som uz musel asi rozobrat pristrojovku aby som dal vsetky tie plasty dolu a na to chut nemam a ani cas. Inac podlaha je peknucka, bez hrdze, to ma celkom tesi. Tak teraz trosku susim : [upravil dne 22.1.2009 automale] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.