Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ach ja sem vedel ze sa to v toto promeni...

Pata, asus neni pre mna ta uplne nejkvalitnejsi znacka, jasne, ma i minusi. Jenze snazim se porovnat neco jako CENA/VYKON.

IBM notebooky sou dobry, ako nekdo psal, sou ale dizajnove na tom slabe. Za rovnakou cenu dajme tomu 20 000 koupim ale v porovnani s ASUS / IBM viac nadupany kousek, popripade z ineho hlediska kdzy si stanovim parametri, tak ASUS vyjde levneji.

IBM ma naozaj velmi dobre prepracovane plasty, s tym se neda nez souhlasit, ale pro mne, jako zakaznika, je prave za toto zbytecny davat penize navic. Navis ma IBM ako take sklamalo v poslednych modelech reklamacemi prkotin, ktere na nich vznikaji. Problem byl ten, ze v realne praxi IBM (lenovo) ma vecsi reklamovatelnost ako ASUS.

Pokial my sam neveris, kludne si vyhlidny nejaky velkosklad tam u vas v CZ, a nezavezne sa ho opytaj, ktory s NTB sa viac reklamuje, ci to je ASUS, alebo IBM.

Co se tyka reklamovanosti ASUSu, na procenta je ich mene ako IBM, toz preto som na IBM jako kvalitnou znacku zanevrel. Kdyz dam za NTB z rovnakymi parametrami o nejakou tu tisicku vic, tak od neho neco ocekavam. Kdo da tu tisicku jen kvuli znacce, tak to je uz na ine tema.

Proti SONY VAIO sem taktez nic nemal. Dizajnovo sou to krasne kousky, velmi pekne spracovane, myslim ze i dobry material, maju dobre zostavy. Avsak tak isto stoji nejakou korunu oproti notebookom Toshiba, Asus atd viacej. Bude to asi cena za dizajn. Mozno ja sem natrafil na zlou serii, VAIO notebookv sem zrovna moc neprodal, ale i ty co sem prodal, jeli 3 krat na reklamaci a vzdy s rovnakym vysledkem, vadni zdroj. Proto nemaji mou duveru.

Priznam se, ze protoze sem tychto kousku prodal malo, je mi tezko hodnotit.

Ako som pisal, ASUSOv som predal cez 30 kusu , 1 byl na reklamaci kvuli vadni DVD romce. Toshiby sou na tom podobne, takze vrelo odporucam aj tie.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

Původně zaslal: Lubk0

Tak jasne, notebook ma nespocet vyhod, ale i nespocet minusov. Vyhody boli jmenovane, skusime ted nevyhody.

1.Vzdy se bude pohodlnejsie pracovat na klasickem PC ako na NTB. To znamena ze lepsi klavesnice, vetsi tlacitka, lepsi rozlozeni, zakladem PC je samostatna numericka klavesnice (nektere drahsi ntb to maji, alebo maju rozne vychytavky na to, ale neni to uz ono) . Vzdy se bude lepe pracovat s myskou, ako s touchpadem alebo joypadem...

Jasne, existuji alternativy ve forme externe mysky, externe klavesnici, externe numericke klavesnici a podobne, jenze sou to veci navic, ne kazdy je stale pri sebe nosi, a ne kazdemu se chce je stale zapinat.

2. Zostavy sou stale lacnejsi, a myslim, ze to neni len o tisicovku ako to stale niekto pise.

3. PC zostava se ovela lepsie opravuje, co sa tyka hardwerovej casti. Tj neco se pokazi, zhodim dekl, a k vsemu je pristup.

4. Upgrade, notebook je kupovan na obdobi 2-3 rokov, potom sa uz stava zastaralim tipom, s ne moc velkym vykonem. Co tam mozte vymenit, je tak RAMKA, mozno disk... A co viac ?

Skus si vymenit po case v PC taku naprikald dosku...

Toz realny priklad u kamarada, kupil si pred lety AMD se socketem 939, a 64 bitovy jednojadrovy processor. Ramky mall ddr2, disk sata, grafarnu PCI Express x16. ted po case sme vytahli desku s procakem, prodali ji, a kupili novu desku s AM2, a procakem X2 5000+. Ma dvojjadrak, novu desku, a komponenty zvysne sedia. To u NTB nespravis.

5. Monitor, respektive LCD u stolniho PC vymnis hocikedy, u ntb nie. Nehovoriac o tom, ze na klasicky LCD je lepsia vyditelnost, ako na ntb na notebooku.

6. Neresis veci ako odchadzejici panty, nebo baterku. Baterka u ntb ma zivotnost pri beznem baterkovem pouzivani tak cca 2-3 roky. Potom novu, alebo repas. Vse v tisicovych cenach...

7. Klasicke problemi jako vylil sem kavu na klavesnici a podobne. U ntb to je katastrofa, u PC vec za par korun..

A teda na vzdory vsetkych plusu stolniho PC, ma obrovskou nevyhodu a to MOBILITU. Tj neni mobilny...

1. vzdy nebude pohodlnejsie :P ja uz desktop ani nezapinam.. (a to som si myslel ze nb je blbost nevykonna.. nie je to blbost a je vykonna) ved co ti brani si nb polozit na stol ako dosktop a pricvaknut k tomu mysku?

klavesnica je uz skor individualna otazka.. mne vyhovuje hlavne ticha takze spokojnost..

2. - 4. pravda, lacnejsie, moznost neskorsieho lahsieho upgradu.. no nepohnes s nimi na chatu, do postele atd :P

5. hlupost.. neviem kde si prisiel na to ze lcd na nb su shity ale vezmi si napriklad taky dell s led displayom, ibm ma vysoke rozlisenie..

6. pravda, vyrobcovia ale maju rozne programy v ktorych ti baterku vymenia, poslu novu, pripadne nieco dalsie.. zavysi na vyrobcovi

7. pravda

Nehovorim ze sou shity, ale garantuju ty, ze kdyz si koupim LCD panel, renomovany znacky, tak se nanho bude lepsi pozerat, ako na LCD na notebooku.

Problem je ten, ze hladame notebook v cenove kategorii okolo 20 000 KC, kde nemuzes ratat s nijakymi prevratnymi technologiami.

A v cene 20 000kc, bych mnel zestavu trebars s 22 LCD, a tam uz se kouka lepe ako na standard ve forme 15.4.

A klavesnice na notebooku nebude nikdy tak plnohodnotna, ako exterka .. Inac tiche exterky sou od 300 SK :P

-----------------------------------------

Jasne, notebook se da zebrat na chatu a podobne. Otazka nastava pri tom, ci to naozaj potrebujes. Ci naozaj vyuzijes ten notebook, kdyz jedes babicke, do skoly a podobne.

Pre mna notebook nema vyznam. Rano vstanu, sadnu do auta, odvezu se do prace, tam 8 hodin sedim sa desktopovim PC, odtud jedu domu, tam se zapina zase desktop, a potom jedu ven, na pivo, kamkolik. Tam uz PC nechci ani videt, mam ho za cely den moc.

Do skoly chodim 18 krat rocne (externista), a na tych prednaskach ozaj NTB nepotrebujem. Myslim, ze poznamky sa daju pisat aj perom, a kupovat si NTB kvoli tomu, aby som si na hodine zapisoval do wordu poznamky, je trocha mimo. Nehovoriac o tom, ze na prednaskach som tak 8 hodin, a vzdy se smeju jak tym magorom pocas prvej 3 hodinovky odchadzaju baterky. Ono nektery se napichnou, ale nektery nemaj sanci (je nas tam 170)

Kdyz jedu o vikendu na chatu, jedu si tam oddichnout, ne tukat do PC a surfovat na netu. To muzu delat i doma. TO iste by sa dalo povedat i o nasteve babicky, nebo neco podobneho. Pokial potrebujem pracovat, tak pracujem, a nechodim babicke. Babicke zajedem, kdyz na to je cas. Nebudu u ni sedet, a tukat do NTB.

Jasne, taky potrebuju neco vybavit i mimo. Na to mi staci obycajny businees telefon malich rozmerov, Nokia E51. Mam tam nekolik mailovek, wifinu, word, excel, powerpoint, win zip, flash player, acrobat reader a podobne. Maili si vybavim i s mobilu. Na dlhsi maili s prilohou si najdu cas i pocas dne.

Toz muj pribeh, proc mi je ntb na nic.

Vela lidi si koupi NTB a nevi naco, jen proste nech je. Ale nema ho kde vyuzit. Nepovim pul slova, o lidech, ktory za pracou cestuji, a potrebuji ho. Nepovim nic o lidech co chodi cez tyden na intrak, cez week domov a podobne.

Ale verte ci nie, vecsina ludi si ho kupuje len s toho, ze je to akysi TREND.

--------------------------------------

A posledna VEC. Asus, a toshibu odporucuji ze jmen techto duvodu.

1. Za malo penez, vela muziky.

2. Velmi nizka reklamovatelnost.

3. Brilantni servis bez toho, aby ses pohnul z domu

4. Ruzne blbustky, co ma asus standardne. Obsahom zakledneho balenia je mys, taska, ntb obsahuje i od najnizsich rad webkameri, bluetooth, numericku klavesnicu na touch pade.

Sou to blbosti, ale i ty v nekterych vyspelich ntb nenajdete, a neni sou pravidelnou soucasti. I to potom pak predrazuje cenu.

Odesláno

Nejsem odpůrce značky Asus. Pořád to řešíte jako odborníci, ale vůbec ne jako obchodníci. Nejdůležitější je pro slečnu/paní, aby notebook byl v první řadě bílé barvy. A až za touhle podmínkou je to všechno ostatní. A pokud se jí nebude líbit design, může to být ten nejlepší stroj a prostě jí ho nevnutíte. Přete se tady o nějaky parametry a kdesi cosi. Tak už to zkuste pochopit!

pastorek: za tuto cenu BEZ OS si u nás seženu notík taky:aut Navíc já preferuji poměr:

cena/výkon/kvalita a to kdyby ses rozkrájel, tak vychází pro tvou smůlu nejlíp zrovna té Toshibě:aut

[upravil dne 21/11/08 permonik7]

Odesláno

Lubk0: Pises Petovi, ne Patovi :bacha

Ja uz na tuhle diskuzi k NB rezignoval ve chvili, kdy jsem tu videl tvuj prvni prispevek :D:ticho (nedelas v propagaci Asusu? :aut )

Jinak souhlasim s Petou, co se IBM sasi tyce, i s Jancou, co se tyce designu ;)

Ale vzdyt v tom je ten zivot krasny - je to jen otazkou priorit :super:)

[upravil dne 21/11/2008 Pata]

Odesláno

Jeeejda pata sorry :) Celkem by sem rad v propagaci asusu delal :P Ale nerobim :(

Permonik, pozorne precty moje prispevky, a pozri, ze som vybral dizajnovo zajimave kousky, myslim ze lepe jak bila :P

Ja sem len naznacoval, ze ked si otvorim velkoobchod, a pozrem na cenu SONY VAIO, tak za rovnaku cenu mam ASUS, s lepsim procakem, s lepsou grafikou, s kopu malickima blbostema navic a este aj citackou odtlacku prsta.. :P Mne islo len o toto.

Permonik, a aby sem se rozkrajel, tak v moji byvale praci se toshiba reklamovala o troska viac ako ASUS :P

A pokud nechce slecna parametre, ani kvalitu ani nic, jede po bile barve, tak ji kup Acera a hotovo :D :D :P

Odesláno

A len tak pre porovnanie cen..

takyto ntb

ASUS F5RL 15.4/T5550/DVDRW/250G5/2G/W/B/VHP

Model ASUS F5RL

procesor Intel® Core™2 Duo T5550 (1.83GHz, 2MB, FSB

667MHz)

operační systém: Originální systém Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition (multilicence CZ, ENG, SK, GR, RU)

displej: 15.4\" WXGA (1280x800) ColorShine (lesklý)

chipset: ATI Radeon Xpress 1100

systémová paměť: 2048MB (2x1024MB) DDRII 667

pevný disk: 250GB SATA, otáčky 5400rpm

optická mechanika: SuperMulti DVDRW DL (podpora DVD-RAM)

síťová karta WLAN b/g + LAN 10/100, BlueTooth, modem 56kb/s

grafika: sdílená ATI XPRESS 1100 (128MB sdílené paměti)

ukazovací zařízení: TouchPad

rozhraní: 1x VGA , 1x sluchátka, 1x mikrofon, 1x RJ-45, 1xRJ-11, CMOS kamera 1.3M s rotací 240°, čtečka karet 7v1 (SD/MMC/MS /MS Pro/MS Duo/SM/ xD), 4xUSB 2.0, Express card slot

zvláštní výbava: brašna+myš

šasi: plast

váha 2.65Kg

rozměry: 365~367 x 262 x 27( front)~35(rear)mm

Dokazu bez problemu sehnat, s ceskyho skladu za v prepocte 11500 KC ...

Odesláno

hm koukam,ze se tady rozjelo to co si lubk0 nechtel ze? takze to ukoncim! vsem dekuji za postrehy a svoje postrehy jsem si taky vytvoril! ten notas co mi nabidla permonice se mi libi a myslim si ze za tu cenu je i dobre parametrove! ona jako jedina zenska chape moji pritelkyni,ja naopak chapu vas ale zensky nevnutite neco,co se ji nebude libit! jelikoz u me pritelkyne odpada nejakej lezeni po strechach a prehnane deni otevirani a hazeni jen tak halabala do tasky takze verim ze by ji vydrzel kazdej notas dlouho!

Odesláno

To lubk0: jeste bych se vratil k tem mejm ramkam! je lepsi mit jednou 2 giga nebo 2 krat jedno giga a nebo rovnou jednou tri giga,pokud to moje deska vubec podporuje! jj mam dva sloty!

Odesláno
Původně zaslal: oni

To lubk0: jeste bych se vratil k tem mejm ramkam! je lepsi mit jednou 2 giga nebo 2 krat jedno giga a nebo rovnou jednou tri giga,pokud to moje deska vubec podporuje! jj mam dva sloty!

pokud mas desku co podporuje dual schanel tak je lepsi mit 2x1GB a pokud mas single schanel tak je lepsi mit 1x 2GB

;)

Odesláno
Původně zaslal: Welis

Původně zaslal: oni

pokud mas desku co podporuje dual schanel tak je lepsi mit 2x1GB a pokud mas single schanel tak je lepsi mit 1x 2GB

;)

no pokud tam mam dva sloty,jakoze mam,tak to snad podporuje ne?

Odesláno

Já vím, však jsem to tam psala hned k tomu odkazu;) Taky jsem tam psala, že se dělají i jiné modely a ty už mají i v té bílé barvě. Jinak dneska jsme dovezli pro taťku ten Sony Vaio NS11/S a stal nas 17.900,- s DPH a je s operačním systémem:cool:

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

A len tak pre porovnanie cen..

takyto ntb

ASUS F5RL 15.4/T5550/DVDRW/250G5/2G/W/B/VHP

Model ASUS F5RL

procesor Intel® Core™2 Duo T5550 (1.83GHz, 2MB, FSB

667MHz)

operační systém: Originální systém Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition (multilicence CZ, ENG, SK, GR, RU)

displej: 15.4\" WXGA (1280x800) ColorShine (lesklý)

chipset: ATI Radeon Xpress 1100

systémová paměť: 2048MB (2x1024MB) DDRII 667

pevný disk: 250GB SATA, otáčky 5400rpm

optická mechanika: SuperMulti DVDRW DL (podpora DVD-RAM)

síťová karta WLAN b/g + LAN 10/100, BlueTooth, modem 56kb/s

grafika: sdílená ATI XPRESS 1100 (128MB sdílené paměti)

ukazovací zařízení: TouchPad

rozhraní: 1x VGA , 1x sluchátka, 1x mikrofon, 1x RJ-45, 1xRJ-11, CMOS kamera 1.3M s rotací 240°, čtečka karet 7v1 (SD/MMC/MS /MS Pro/MS Duo/SM/ xD), 4xUSB 2.0, Express card slot

zvláštní výbava: brašna+myš

šasi: plast

váha 2.65Kg

rozměry: 365~367 x 262 x 27( front)~35(rear)mm

Dokazu bez problemu sehnat, s ceskyho skladu za v prepocte 11500 KC ...

Nezapomeň napsat, zda je to včetně daně, protože za tuto tvou cenu bez daně seženu vyšší model tohodle Asusu ( konkrétně ASUS F5RL 15,4\" T5850, 3GB, 320GB, DVD±RW,WL,BT,CAM, bez OS)

Dobrý obchodník tak okatě nevychvaluje jedinou značku. Nic není stoprocentní a tvoje absolutní afinita ke značce Asus je pro mě osobně odrazující a vzbuzuje ve mně nedůvěru, což dané značce jedině škodí:P

[upravil dne 21/11/08 permonik7]

Odesláno
Původně zaslal: permonik7

Já vím, však jsem to tam psala hned k tomu odkazu;) Taky jsem tam psala, že se dělají i jiné modely a ty už mají i v té bílé barvě. Jinak dneska jsme dovezli pro taťku ten Sony Vaio NS11/S a stal nas 17.900,- s DPH a je s operačním systémem:cool:

jj ja na nej koukal dnes na zivo, je peknej,ale je stribrnej,jinak bily maj taky,ale to uz je pres dvacet tisic!

Odesláno

Permonik7

Ceny pocitam jedine s DPH, toz cena s DPH.

Zakladem dobryho obchodnika je to, ze pozna potreby zakaznika a vie co mu ma ponukntu. V tom pripade by mel dobry obchodnik ze slovy \"podla vasich potreb, a cenovych moznosti bych videl pre vas jako najlepsi variantu XXX\"

Pokial sa zakaznik viac zaujima, je dobre mu vysvetlit preco nie inu znacku.

Nepreferuji len jednu znacku, psal sem kladne napr i toshibe.

Na zaklade potrieb jeho pritelkyne odporucam notebook ASUS, pripadne TOSHIBA. U oboch nic nepokazi.

(co se tyka teho obchodovani, skus zajet na nejaky kurz nejaky renomovani spolecnosti co se tyka obchodu, nebo podpori predaja, a vsade te budou ucit a vest k tomu, aby si zistil zakaznicke potreby a podal jeden konkretny navrh)

Co sa tyka tychto debat, nekdy to nema vyznam. Tadi se ti budou o to prit i lidi, ktory za svuj zivot vystridali par NTB, napriklad mali 1 kus HP, a vychvaluji ho do nebes, nakolko im se nepokazil. A potom ich kamarad, babka, stryc .... mneli to a to a byli spokojeni.

Skusal sem se podat najnormalnejsi variantu, jako clovek, ktery byl v IT firme zamestnan, ktery robil tak obchdonika, tak aj technika, tak aj cloveka, ktery spravoval reklamace. Kedze sem spravoval vetsi firmy, a staral sem se im o zmluvy, nakup pc, ci nejaky servis, znacky a kvalita mne zajimaly, nakolko firma dala na moj nazor. Preto som sa skusal venovat troska vic kvalite NTB, jej reklamovatelnosti a podobne, nakolko nizka reklamovatelnost mi zabezpecila spokojnost zakaznika. Samozrejme ze sem neprodaval len asusi, bolo to dle potreb.

Nemuze byt kazdy odbornik na vse, ja sem byl donedavna debil do aut, ted jeste sem, ale mensi, neco sem se naucil. Ale nikdy se nebudu co se servisu ci jeho postupu hadat s nekym, co ma neco za sebou, napriklad s oddiem ci pastorkem (ber to ako priklad)

ONI a Welis

Welis by me celkom zajimalo, jak si na to tvoje tvrzeni prisel. Je jedno ci mas dualchannel na doske alebo ne, vzdy je lepsi mat vic ramek.

Kdyz predemne postavis PC, a ja donho vlozim 1x 1GB ram, a pustim napr 3D MArk test, tak dostanu nejaky cislo. Kdyz tam vlozim 2x512MB, Pc dostane vic bodu, tj ma lepsi vykon. Kdyz tam pridam 4x256 MB, tak to bude zase lepsi... Kdybych tam dal 8x128 MB, tak to bude zase lepsi...

Obecne je to ale jedno, nakolko pri tvem typu notebooku, a jeho vykonu to bude pro tebe nepoznatelne. Jedna se o to, jake aplikace vyuzivas, jenze mas len jednojadrovy processor, starsi chipsset na doske, a jedntokove DDRky.

Na tvim miste bych tam doplnil 1x512 MB DDR, a to je tak vse. Realne vyuzitie 2GB ramky pri beznem vyuzivani, ci pri vyuzivani prumernych her u 2GB ramky nevidim.

Navis podla tviho oznaceni notebooku mas 512 DDR 333MHZ...

Tady si muzes pozret konfiguraci

http://cz.asus.com/products.aspx?l1=5&l2=24&l3=134&l4=0&model=794&modelmenu=2

Podla origo konfigurace od ASUS.cz je to rozsiritelny jen na 1GB. To se mi ale zda blbost, ine specifikace hovori o 2GB

http://www.atcomp.sk/zbozi/asus-a6km-15-4c-ml34-dvdrw-100g-1g-wl-bt-noos/detail.aspx?p=z:84583&page=1-podrobnejsie

V kazdem pripade je tam chipova sada SIS 756 + SIS 964L, coz znamena, ze vic jak 2GB by to nemalo ani podporovat. Doska je nic moc. Dualchannel tam neni ...

MUj nazor je jednoznacnej, max co by sem do toho investoval je 512 MB ddram, najlepe rovnake znacky, o frekvencii 333MHZ. Pokial kupis 400Mhz, nic se nedeje, 400 vka sa prisposoby na 333MHZ.

Ostatne veci sou jen vyhazdovani penez. To ze to rozsiris na 2Gb ty otevrene nic nepomuze. Jedine ze bys tu pamet naozaj vyuzival...

[upravil dne 21/11/08 Lubk0]

Odesláno

:xvulPoslouchej, nejsi ty náhodou spisovatel?? :D Docela sranda to chvílema číst. Musím tě zklamat, ale to co o sobě píšeš, že děláš a dělal jsi v IT - nejsi sám. A neboj, obchodem se trošku zabývám v současné práci, na pravidelná školení jezdím každé 2 měsíce, krom tedy mé skromné 10leté obchodní zkušenosti.

Proč jsi nenabídnul třeba Toshibu Portege M800 ??? Protože to není Asus, že jo. :D:D:D

Tohle je vážně téma pro zasmání:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...