Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, zhruba před půl rokem jsem pořídil 106-ku 1.4 sport r.v. 1998. Ovšem začala mrška trošku zlobit. Problém nastane když dýl stojí, stačí třeba dva dny. Po nastartování motor vynechává, otáčky kolísají mezi 900-1500. Jízda děs a běs, po přidání víc než čtvrtky plynu motor začne vynechávat a totálně ztratí výkon. To všechno trvá tak deset minut než se motor zahřeje, cukání postupně mizí a pak už auto jede normálně, volnoběh přestane kolísat. Kontrolka diagnostiky se nerozsvítila ani jednou. Když je auto v provozu denně tak jezdí normálně až na lehce vyšší volnoběh (cca 1100) a mírné zacukání při puštění a opětovném přidání plynu, to spíš přisuzuju zasviněné škrticí klapce.

Jinak na autě bylo po koupi měněno těsnení pod hlavou, zapalovací kabely, rozvody, náplně, vyčištěn krokový motorek.. Před týdnem měněn palivový filtr a svíčky. Takže kdyby někdo tušil kde může být zakopaný pes, nechť poradí.. :-)

Odesláno

Cuuus, hele a neni možný, že bys měl vyndanou kontrolku motoru a vadnou lambdu?? nebo váhu vzduchu...? pak je třeba možný že más navlhlej nějakej elektrickej spoj, tak že nejakej silikonovej srej a prostříkal bych všecky kontakty co uvidíš....

Odesláno

díky za odpověď... kontrolka tam je, při otočení klíčku se rozsvítí a po nastartování zhasne. Kontakty sem vystříkal sprejem na jejich čištění prakticky na všech čidlech a beze změny. Je divný že to blbne akorát když dýl stojí, že by někde kondenzovala vlhkost v elektrice? ale zas je divný že to po deseti minutách jízdy zmizí zmizí.. Jinak spotřeba neni nijak dramatická, jezdím převážně po městě a za cca 8 l a staré svíčky byly až na jednu naprosto čisté (a bůh ví kdy byly naposled měněné) takže lambda by snad měla být v pořádku. Napadá mi jestli by to nemohla dělat zapalovací cívka?

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Takže problémy jsou z větší části vyřešeny (snad)... Vyčistil jsem škrticí klapku a zaizoloval porušenej drát konektoru MAP senzoru. Ještě sem vyměnil čidlo teploty - u toho byl docela rozdíl, auto citelně ožilo v nízkých otáčkách a nemá tendence se dusit po přeřazení. Akorát se mi nějak nedařilo po výměně motor odvzdušnit, při rozjezdu bublalo topení. Nakonec se mi to nějak povedlo, ale mam z toho stejně divnej pocit. Takže mam dotaz, jak poznam špatné odvzdušnění? pokud radiátor topení nebublá, auto topí a podle ukazatele teploty se nepřehřívá tak můžu klidně spát? nerad bych ho chudáka uškvařil....:mad:

Odesláno

Hele

Já to odvzdušnil tak že jsem vyšrouboval oba odvzdušňovací šrouby a nalíval jsem vodu do chladiče tak dlouho až těmi odvzdušňováky začala plynule vytékat voda bez bublinek. Zavřel jsem ty odvzdušňováky, nastartoval motor (expanzní nádobku jsem nechal otevřenou) a pohrával si s plynem do té doby než ze nezapnul větrák na chladiči. Pak jsem motor vypnul, dolel jsem vodu na risku MAX zavřel nádobku a mám klid. (jinak návod jsem vyčetl z knížky) Auto pěkně topí a voda v topení už není slyšet...

Odesláno

Tak jsem ho včera projel, dolil vodu a zdá se to dobrý.. za radu děkuju, nějak mi to umístění expanzky nepříde sympatický a ještě k tomu mam měněnej chladič a expanzka je neprůhledná a bez rysek. Takže množství kapaliny se zjišťuje celkem blbě...:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...