majo222 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 ahoj všetci, pomôže mi niekto s problémom. Mám 206, 1,1l 2000 a môj peugeot si robý s otáčkami čo chce. Otáčky letia smerom hore až do extrémov (aj pri studem aj pri zohriatom motore/ . Diagnostika ukázala poruchu na čidle chladiacej sústavy. Vymenil som ho (1800! a otáčky stále frčia hore. Nechcem bezcielne meniť ďalľie čidla a tak prosím o radu... ešte som zabudol na jednu vec, keď vypnem motor pri tých otzáčkach, už musím motor točiť šialene dlho aby naskočil a chvíľu beží iba na dva valce... Citovat
Vopičí Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Jestli máš motor TU, tak se podívekj na čidlo teploty, které je přímo v hlavě motoru pod rozdělovačem (alespoň u 205). Na 205 jsem měl zoxidovaný kontakt na tomhle čidle a dělalo to naprosto to samé......motor si samovolně zvyšoval otáčky (klidně až na 4500 ot) a vžy při zvyšování se rozsvítila kontrolka diagnostiky. Tenkrát jsem vyčistil v motoru všechny kontakty, ale tohohle čidla jsem si nevšiml, je tam pějně zastrčený. PS: Příště tenhle dotaz nasměruj do sekce -MODELY- 206 nebo sekce SERVIS. Peugeot 205 má dost podobnej motor, ale přece jenom je tam X let rozdíl;) Joo a kdyby jsi chtěl, tak Ti na e-mail můžu zaslat i fotku, kde to čidlo je přesně na motoru. [upravil dne 5/11/08 Vopičí] Citovat
majo222 Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 Ďakujem za radu, cez víkend to pozriem a dám vedieť či to funguje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.