Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

termostat je schovaný pod tou prírubou nalavo od šípky

...vedie k nemu to spodné potrubie ústiace do vnútra príruby, teda nie to, kde ukazuje šípka

dúfam, že ti nasledujúci obrázok pomôže ;)

605_termostat.png

inak prajem veľa pevných nervov pri výmene termostatu

...nejaký \"chytrák\" to vymyslel tak dokonale, že kvôli tomu treba rozobrať pól auta (a to v podstate držia termostat len dva šróbiky)

menil som aj ja nedávno na 605 SV24, čo je totožný systém s V6-kou

...robota tak na (až) 3-4 hodinky

Odesláno

musíš rozobrať celú tú časť okolo termostatu

...čiže príruba, ktorá je vlastne pravým vrchným silentblokom motora, musí celá preč

...a tam je tých šróbov o dosť viac ako len tri, plus napínacia kladka rozvodov

- treba zdvihnúť pravú prednú časť auta (najlepšie pevne podložiť), zhodiť koleso a kryt podblatníka, aby si sa dostal k spodným šróbom

- ďalej treba heverom podložiť motor v pravej časti, aby ho držal pri demontáži silentbloku

- zvoľ vhodný zdvihák, budeš zrejme potrebovať s ním počas demontáže mierne manipulavať smerom hore a dole, aby sa ti ľahšie dávala dolu tá príruba

- miesta je tam menej ako málo, preto je inak nenáročná demontáž dosť komplikovaná a pomerne zdĺhavá

[upravil dne 6.10.2008 Semuel]

Odesláno

nedostaneš sa k nemu inak ako cez prírubu

ak ju nedáš dole, tie dva šróbiky držiace veko termostatu neodtočíš, čiže ani veko nedáš dole

ako som už písal : \"nejaký chytrák to vymyslel tak dokonale, že kvôli tým dvom šróbikom treba rozobrať pól auta\" :(

Odesláno

TAk to bude mazec! :D To sem zvedaej jak to dopadne! Kazdopadne se budu trochu bat ten motor vyvesit ze silentbloku a podeprit ho...! Prece jen neco vazi :nevim

Ale dekuju moc za pomoc! :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...