ejva Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 S denním svícením vznikl problém poklesu osvětlení palubní desky a zejména hodin, protože při slunečném počasí není údaj čitelný.Nechtěl jsem se pouštět do celého zapojení palubní desky a tak jsem vymontoval hodiny a pomocí zdroje zjistil funkci jednotlivých pinů na přívodním konektoru.Dle přiložených snímků odprava jsou funkce následující 1- přívod +12 V ( stálé napájení hodin) 2 - 0 V ( mínus pól baterie – kostra) 3- Připojením + 12 V se rozsvítí tlumeně žárovky podsvícení displeje 4- Připojením 0V se displej rozsvítí naplno (stav při vypnutých světlech) 5- nezapojen ( na plošném spoji) 6- nezapojen (na plošném spoji Z uvedeného vyplývá, že ovládání svítivosti displeje se děje pouze po vodiči č.4. Proto jsem po tento vodič přerušil, přívodní část zaizoloval a na vodič jdoucí k hodinám připojil svorku .Z této svorky jsem protáhl drát pod palubní desku , kde jsem vyvrtal otvor , osadil vypínačem, ke kterému jsem ještě přivedl vodič od kostry vozidla.Zapojil na vypínači ,takže pomocí něho ovládám natvrdo svítivost displeje ručně. Pro jednoduchost řešení tohoto problému si myslím ,že to zvládne téměř každý, takže přeju mnoho úspěchů Citovat
ejva Odesláno 22. září 2008 Autor Odesláno 22. září 2008 Nevím, jak přidat další obrázky, tak ho musím dodat takto Citovat
vendelinek Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Původně zaslal: ejva Nevím, jak přidat další obrázky, tak ho musím dodat takto no,a ty další sem dáš stejně jako ten první,budto do odpovědi,anebo,v pravym hornim rohu -edit- tim se vrátíš do toho co si už dal,a až vložíš ,co chceš,dáš změnit příspěvek [upravil dne 22.9.2008 vendi.stejskal] [upravil dne 22.9.2008 vendi.stejskal] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.