Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S denním svícením vznikl problém poklesu osvětlení palubní desky a zejména hodin, protože při slunečném počasí není údaj čitelný.Nechtěl jsem se pouštět do celého zapojení palubní desky a tak jsem vymontoval hodiny a pomocí zdroje zjistil funkci jednotlivých pinů na přívodním konektoru.Dle přiložených snímků odprava jsou funkce následující

1- přívod +12 V ( stálé napájení hodin)

2 - 0 V ( mínus pól baterie – kostra)

3- Připojením + 12 V se rozsvítí tlumeně žárovky podsvícení displeje

4- Připojením 0V se displej rozsvítí naplno (stav při vypnutých světlech)

5- nezapojen ( na plošném spoji)

6- nezapojen (na plošném spoji

Z uvedeného vyplývá, že ovládání svítivosti displeje se děje pouze po vodiči č.4. Proto jsem po tento vodič přerušil, přívodní část zaizoloval a na vodič jdoucí k hodinám připojil svorku .Z této svorky jsem protáhl drát pod palubní desku , kde jsem vyvrtal otvor , osadil vypínačem, ke kterému jsem ještě přivedl vodič od kostry vozidla.Zapojil na vypínači ,takže pomocí něho ovládám natvrdo svítivost displeje ručně.

Pro jednoduchost řešení tohoto problému si myslím ,že to zvládne téměř každý, takže přeju mnoho úspěchů

post-0-14109602240196_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: ejva

Nevím, jak přidat další obrázky, tak ho musím dodat takto

no,a ty další sem dáš stejně jako ten první,budto do odpovědi,anebo,v pravym hornim rohu -edit- tim se vrátíš do toho co si už dal,a až vložíš ,co chceš,dáš změnit příspěvek

[upravil dne 22.9.2008 vendi.stejskal]

[upravil dne 22.9.2008 vendi.stejskal]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...