Mirec_1983 Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Cau Vsetci Mam dhsie problem s mojou 106 1.4. Z nicoho nic mi padaju otacky a zhasne mi motor pri beznom provozu.Bol som s tim dvakrat v servise ale po case sa to vzdy vrati a uz ma to pekne nasiera.V prvom servise som mal meneni palivovy filtr a sviecky a bol napojeni na diagnostiku ale bez nejakych zavad.Po 2 tyzdnoch som siel na SK cez burku a po par km mi to skapalo uplne ,tak som bol org.Peugeot servise kde mi to tiez pichli na diagnostiku ,samozrejme v pohode,potom mi rozobrali cely vyfuk ale nenasli tam nic,akurat ze katalyzator je prazdny takze je tam viac menej na okrasu asi tipek predomnou chcel mat vacsi vykon.Nakoniec mi menili \"cievky na sviecky\"alebo ako to nazvat,proste ta cast kam sa davaju sviecky.Potom chytlo a slo to dobre aj spat z SK az do teraz zasa mi zacali padat otacky..Zaujimave je ze sato stava iba ked von prsi alebo je vlhko ..Nemoze to sposovat prave voda unikajuca niekam do motorovej casti ci elektroniky,som s toho dost zufaly ...Dik za radu Citovat
trtovik Odesláno 17. září 2008 Odesláno 17. září 2008 Čau, volnoběžné otáčky ti to drží? Když motor někde vytočíš do 6000 ot., tak jak se chová, má rovnej chod bez cukání. Je zajímavý, že to dělá za vlhka. Cívka je měněná a potenciometr škrtící klapky ti také vyměňovali ? Citovat
Mirec_1983 Odesláno 17. září 2008 Autor Odesláno 17. září 2008 Cau tak otacky na volnobeh drzi,ani to necuka.Proste z nicoho nic spadnu otacky,musim podradit a potom to chitne.Motor bezne vytacam ale do 6.000 som asi este ani neskusal,co to bude robit,ten potenciometer myslim ze meneni nebil.Zatim to jede ale som zvedavy co to bude robit za mokra,je to divne ze to dela za mokra ale je to tak ...:(este ma napadlo mam tam v predu dole vymontovane hmlovky a su tam len kabely s konektorama nemoze to dako delat skraty ...Dik Citovat
Black Joe Odesláno 17. září 2008 Odesláno 17. září 2008 Ahoj, s tě mi kabely k mlhovkám je určitě zaizoluj, ale ty by to dělat neměly. Podíval bych se po snímači otáček. Kámošovi blbnul a měl podobné problémy jako ty. Nebo vedení, po amatérských opravách bývají vodiče často jen smotány a jen tak zabaleny . Při dešti se tam dostane vlhkost a malér je na světě.Vím to s vlastní zkušenosti. Citovat
trtovik Odesláno 17. září 2008 Odesláno 17. září 2008 Čau no je dost možný, že to bude snímač, protože cukání většinou způsobí a může bejt částečně v pr... a proto jezdí a jindy zas blbne, diagnostika nic neukáže, protože snímač škrtící klapky jde ač blbě, ale jde, benzin tam teče. Jinak sehnat jde, ale cena kolem 1000 a vejš. Mimochodem se svíčkama v servise ti měnili i kabely? Citovat
Mirec_1983 Odesláno 25. září 2008 Autor Odesláno 25. září 2008 Původně zaslal: Black Joe Ahoj, s tě mi kabely k mlhovkám je určitě zaizoluj, ale ty by to dělat neměly. Podíval bych se po snímači otáček. Kámošovi blbnul a měl podobné problémy jako ty. Nebo vedení, po amatérských opravách bývají vodiče často jen smotány a jen tak zabaleny . Při dešti se tam dostane vlhkost a malér je na světě.Vím to s vlastní zkušenosti. Tak jo idem sa objednat do servisu a necham tam pomenit co sa da ,hlavne tu kabelaz asi snad to pomoze,nechcem sa ho zbavit este ...Dik moc Citovat
Mirec_1983 Odesláno 9. říjen 2008 Autor Odesláno 9. říjen 2008 Cau all,tak nakoniec to bolo poskodene cidlo skrtiacej klapky,nejak mi to opravili a zatial to ide bez problemu,ale ak to znova zacne budem musiet kupit nove,vraj cca 4.000 CZ.. Snad to vydrzi.. Citovat
kujon106 Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 Mrkni do Elitu, nebo Autokelly, třeba to tam budou mít levnějš Citovat
Pata Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 tusim ze potenciometry vyrabi nejaka firma (druhovyroba), driv se tu o tom psalo Citovat
Black Joe Odesláno 2. listopad 2008 Odesláno 2. listopad 2008 Tak byl jsem požádán Mirecem_1983 o radu, jelikož problém má pořád stejný, ačkoliv byl několikrát v servise. Podobný problém měl můj kolega s práce a tak mé auto sloužilo jako zdroj zkušebních dílů. A problém byl v čidle otáček . Přikládám foto ,aby bylo jasno ,kde se nachází . Na mém autě mezi motorem a převodovkou u ventilátoru, co ukazuje šipka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.