Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: dabomb

No TU mam.zkusím mrkout na todle.TO jsem ještě nezkoušěl,když nic ,tak jdu na tu palubovku.

Dík všem za rady,snad to bude něčím takovým,jak píšete

Písal si že preblikávajú naraz. Teplota vody, tlak oleja a stopka. V tom prípade je nepravdeodobné aby tie čidlá blbli naraz. Až po kontrolku v prístrojovke sú úplne nezávislé.

jj problikavaj upe stejně.Takže spíš jít rovnou do palubovky myslíš...:myslim

Odesláno

ne:super budíky sem už viděl mockrát a můži klidně odpřísáhnout, že to takhle svítí.:mrk Co si tak vzpomínám, tak sem se taky divil, ale je to tak. Vím že při kostře na jednom čidle svítily všechny 3, jak teplota, tlak i stopka a u druhýho jenom to a stopka, ale musim chvíli dedukovat.

čidlo na tlak je spojený s kostrou a když stoupne tlak oleje nad asi 0.5 tak zhasne. Kdežto na vysokou teplotu se spojí s kostrou až po překročení asi 105 stupňů. Takže když zapneš klíčky tak vysoká teplota vody svítí jenom na zkoušku a to díky jedný diodě, která je na přístrojovce. Takže problém je v drátu nebo čidle na nízký tlak:super

no já si na to vzpoměl až teď jak sem tohle psal:D

Odesláno

Potom by to muselo vyť prepojené v prístrojovke. Dá sa to zistiť jednoducho. Pri naštartovanom motore odpoj konektor z čidla tlaku oleja. Ak sa rozsvietia všetky tri kontrolky tak si budeš istý. Konektor čidla vysokej teploty stačí oprieť o kostru (napríklad o hlavu motora) a nasimuluješ jeho zopnutie. Zase by to malo byť pri naštartovanom motore.

Odesláno
Původně zaslal: vinorak

nejsou to zas tak složitý auta :D ale fakt bych řek, že je v háji čidlo na tlak oleje. A snad ne olejový čerpadlo:o

Ešte aby to nebolo tak že mu to preblikuje iba pri prudkom prejazde zákrut a zhodou okolností má pred výmenou oleja tak ho nedolieva:D.

Odesláno

nejsou to zas tak složitý auta :D ale fakt bych řek, že je v háji čidlo na tlak oleje. A snad ne olejový čerpadlo:o

Ešte aby to nebolo tak že mu to preblikuje iba pri prudkom prejazde zákrut a zhodou okolností má pred výmenou oleja tak ho nedolieva:D.

jo jo tak to sem taky zažil:D

Odesláno

no je fakt,že to začlo blikat asi 2 dny po tom co jsem čistil motor,takže je možné,že jsem tam s náky drátkem pohnul.Ja jsem strojař,ne alektrikář,proto se radši poptám odborníků.Zítra na to vlítnu a uvidím.Jestě teda jestli to bude v přístrojovce,jak se k tomu spoji co nejjednodušej dostat??:roll

Odesláno

nene olej mam ještě na nákých 5tisíc a neubýva.No a kontrolky problikávaj nezávisle na jízdě,můžu i stát se zaplým motorem a problikávaj.....

Odesláno

no je fakt,že to začlo blikat asi 2 dny po tom co jsem čistil motor,takže je možné,že jsem tam s náky drátkem pohnul.Ja jsem strojař,ne alektrikář,proto se radši poptám odborníků.Zítra na to vlítnu a uvidím.Jestě teda jestli to bude v přístrojovce,jak se k tomu spoji co nejjednodušej dostat??:roll

Ak sa necítiš na elektriku tak iba skontroluj tie čidlá. Prístrojovku zver niekomu kto do toho vidí a má i merací prístroj.

Odesláno

Tak jsem rozdělal palubovku,tam to nejspíš nebude,protože pod tím plastovým spojem nic zapadlého není a že by byl někde přepáleny taky nevypadá.Ale když sejmu to čidlo od oleje,tak se vypne motor-což je nespíš správně,takže to čidlo faká,ale ty dráty co kněmu jdou jsou v dost španým stavu.Takže asi musím spalšit druhe čidlo+někoho kdo mě to připojí.Co myslíte?

Odesláno

Tak jsem rozdělal palubovku,tam to nejspíš nebude,protože pod tím plastovým spojem nic zapadlého není a že by byl někde přepáleny taky nevypadá.Ale když sejmu to čidlo od oleje,tak se vypne motor-což je nespíš správně,takže to čidlo faká,ale ty dráty co kněmu jdou jsou v dost španým stavu.Takže asi musím spalšit druhe čidlo+někoho kdo mě to připojí.Co myslíte????

Skús najprv opraviť tie káble. Je to lacnejšie ako nové čidlo a aj tak to bude treba urobiť.

Aké to máš presne auto. P 309 1,4 . Rok výroby? Typ motora?

Odesláno

Tak jsem rozdělal palubovku,tam to nejspíš nebude,protože pod tím plastovým spojem nic zapadlého není a že by byl někde přepáleny taky nevypadá.Ale když sejmu to čidlo od oleje,tak se vypne motor-což je nespíš správně,takže to čidlo faká,ale ty dráty co kněmu jdou jsou v dost španým stavu.Takže asi musím spalšit druhe čidlo+někoho kdo mě to připojí.Co myslíte????

Skús najprv opraviť tie káble. Je to lacnejšie ako nové čidlo a aj tak to bude treba urobiť.

rok výroby 90.Typ GL.U toho motoru ma v techničáku 1FSON

Odesláno

Ohľadne motora si nenašiel niekde písmená K1D, KDY, KDZ ?

To 1FSON mi nič nehovorí.

Odesláno

Ohľadne motora si nenašiel niekde písmená K1D, KDY, KDZ ?

To 1FSON mi nič nehovorí.

V technicáku ne,ale mrknu ještě na štítek motoru co tam bude...

Tak motor je to TU3M.

A asi už mam po problému.Sundal jsem kryt nad tím olejovým čidlem a od toho olej čerpadla byl upadlý drátek.....

Ted jsem to byl projet a snad už to bude dobré-nic neprodlikávalo....Dííík všem za rady:potlesk:potlesk

[upravil dne 24.8.2008 dabomb]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...