Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyřešeno- Problém s motorem-tece olej z odfuku klikovky!!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Po porovnaní týchto dvoch obrázkov som dospel k názoru že technici od Peugotu vymysleli nové kurvítko lebo tie staré už všetci poznali a povyhadzovali. :D

no ja si to stare kurvitko vcera koupil za 806kč :ticho

aspon mam dobrej pocit ze tam nic nechybi...

Odesláno

1. Tak já mám pocit, že diesel je skoro furt samej, akorát se tam pořád jen přidělávají kurvítka.

2. Dost mě překvapilo, že ten kulatý ventil má tak velké průchozí otvory a že je tam docela silná pružina, aspoň mi to tak připadá podle fotky. Nevím jaký má odpor při zmáčknutí. Ten vnitřní díl při tom podtlaku musí jít dolů snad o 4 cm, ne?

3. Podle fotky a obrázku by jsi měl mít teda pravou variantu obrázku-schématu. Jestli to chápu, tak u levé varianty chybí odlučovač oleje (kovová nádoba většinou přidělaná přímo na klikovce) a ten nahrazuje prostor ventilů. A u pravé varianty by mohl být odlučovač jakoby ta hadice č.1 (jinak mě nenapadá proč by byla tak macatá).

4. Co bylo na tom kulatém bazmeku špatného, dyť je to ze tří dílů a pružinka, co se tam může pos.at ? Co ti na to řekli v Peugeotu?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

to kurvitko je podla mna PCV ventil ktory byva pri obojsmernej priechodnosti (chyba) pricinou zvysenej spotreby oleja aj u inych motorov. Dost divne ze to v Peugeote vobec neriesili. PCV je spotrebka ktora sa meni po urcitych km (90tis dost obvykle) alebo sa mylim?

Odesláno

starsia tema len by som rad leby mi moj nazor niekto ako Fakir, Pastorek...? potvrdil, chcem za chvilu preventivne pomenit nejake veci v ramci udrzby a PCV do toho patri

Odesláno

Nepochopil som úplne funkciu toho ventilu. No nakoľko jeho porucha je nečakaná a robí nechutné problémy s vyhadzovaním oleja tak jeho preventívnu výmenu po 90 000 považujem za rozumné riešenie.

Odesláno

ono j ecelkom logicke ze ked PCV neuzatvara v jednom smere tak vsetok olej ktory je vo viku tlaci do sania. samotny PCV byva rieseny rozne ale v tomto pripade tym ze je pouzit agumova membrana ktoru naleptavaju hlavne vyfukove vypary a spaliny v oleji guma zvetra a strati svoju pruznost a casom tvar a potom samozrejme funkcnost. PCV este aj v priepustom smere by mal prepustat preusovane podla pulzov v sani - tak sa da ostetovat jeho funkcnost ked sa demontuje tak z jednej strany ked sa do neho fukne by nemal prepustat vobec a z druhej ked sa fukne naplo by mal prepustat cyklicky (prerusovene) - mne dokonca len nefungovalo ciastocne to prerusovane prepustanie (v opacnom smere uzatvaral) a po jeho vymene mi klesla spotreba oleja asi o tretinu az polovicu. Zaujimave ze u viacerych aut neni uvedeny predisany interval vymeny. Jeho opotrebenie je samozrejme vacsie pri autach ktore pustaju do vika viac spalin (horsie kruzky a ted anetesnost spalovacieho priestoru). tiez ked odide tesnenie pod hlavou co je akurat tento pripad - sa dostanu spaliny vo vecsej miere aj do vika a tie kedze su velmi akresivne roleptaju tu membranku (taktiez aj ked sa dostanu do chadiacej kvapaliny - nabobtnaju vodne hadice a su suce na vymenu)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...