Yantschi Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Numerous: ano vytlmenie je zaklad, mozes tam mat baaarjake repraky aj za 70 litrov, pokial to nemas vytlmene, je to na prt, ale to ty vies. Co sa tyka Hertz-u, o pojme kvalita sa mozeme bavit pri serii HSK a vyssie (MLK, Mille), ostatne je uz zial vyrabane v Cine a prave z dovodu velmi mnohych reklamacii, som nezvolil tuto znacku. Tyka sa to vo vacsine vyhybek, teda nie priamo repro, takze paradoxne pri serii DSK, tento problem odpada. Sam som si nezvolil DSK preto, lebo tieto su prednostne urcene na napajanie radiom a ja mam zosik, teda som tam dal nieco kvalitnejsie, silnejsie. Podobne som mal nejake Blaupunkty na radiu a poriadne vytlmene dvere a hralo to celkom fasa. Citovat
numeros77 Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Původně zaslal: Yantschi Numerous: ano vytlmenie je zaklad, mozes tam mat baaarjake repraky aj za 70 litrov, pokial to nemas vytlmene, je to na prt, ale to ty vies. Co sa tyka Hertz-u, o pojme kvalita sa mozeme bavit pri serii HSK a vyssie (MLK, Mille), ostatne je uz zial vyrabane v Cine a prave z dovodu velmi mnohych reklamacii, som nezvolil tuto znacku. Tyka sa to vo vacsine vyhybek, teda nie priamo repro, takze paradoxne pri serii DSK, tento problem odpada. Sam som si nezvolil DSK preto, lebo tieto su prednostne urcene na napajanie radiom a ja mam zosik, teda som tam dal nieco kvalitnejsie, silnejsie. Podobne som mal nejake Blaupunkty na radiu a poriadne vytlmene dvere a hralo to celkom fasa. to je jasne cim vyssia rada reproduktorov tym lepsie... Citovat
urumov Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 zdravim. trochu oprasim aj tuto temu Chcel by som vymenit origo repro v mojej 307 rv2004 za nieco lepsie lebo naozaj to tam hra priserne. Je jasne ze auto podstupi aj vytlmenie, to nie je problem. Ale potrebujem poradit s vyberom repro. Problem je ze xcem nexat povodne autoradio(PP + Packa pod volantom). Origo RD3 podla peugeotu ma 4x30W. Tak pani prosim skuste mi poradit neake dobre riesenie. Nepotrebujem ziadne hlasite riesenia. Prehnane hlucnu muziku nemusim, skvor mi ide o kvalitu zvuku (v ramci moznosti) Fakt sa mi nedari najst dobre repra ktore by zahrali na tak slabom budici. tych 30w je fakt malo. Veeelmi pekne dakujem za pomoc Citovat
tom_drabek Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Od září 08 mám Focal 165 A1 + Focal 130 A1 a jsem maximalne spokojeny... V tichem poslechu bych, dle vlastni zkusenosti, doporucoval subwoofer. Citovat
urumov Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Tie maju 60w a vyzeraju zaujimavo...len radio ma max 30w na vytupe. Bude to vladat vybudit membrany? nebude to chytat neake rezonancie? Toho sa bojim dat tam repro ktore su stavane na inu zataz. Ma s tym niekto skusenost? Subwoofer je ako doplnok dyn. nizkych freq. super vec. Akurat origo radio nema aux vystup ani vytup na sub. Tak neviem ako by som ho zapojil [upravil dne 27/1/09 urumov] Citovat
Mirrae24 Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Původně zaslal: Yantschi Mirrae24: su to profesionali? Asi nie, ked Ti navrhli subwoofer (a este k tomu bandpass) o vykone 400W RMS a dvojkanal o vykone 2x100W RMS. Aj keby si to mal premostene na 1x200W, ten zosik neutiahne ten woofer ani zdaleka. Ako to mas zapojene? Predne repra na radio??? To by bola tiez blbost, pretoze radio ma realny vykon 4x15-20W RMS a tie repra maju deklarovany vykon (ktoremu neverim) 100W RMS, teda tie repra Ti nezahraju. Ak to mas na zosiku, ako Ti ide woofer? A preboha, naco tam je kapacitor??? Nehnevajsa, ale je to velmi zla volba, za viac ako 15tis. ceskych by som Ti navrhol nieco uplne ine, co by aj hralo. Napr. Mac Audio Z 4200(5300,-Kč), Hertz ESK 165(3400,-Kc) a Hertz ES 250(2400,-Kč)-cena cca 11tis.+ za zvysok kabelaz, bedna na mieru do Tvojho auta a hlavne tlmenie prednych dveri a mas paradnu zostavu, ktora aj nieco zahra. Repra ve dveřích jsou pouze na rádio, neměl jsem dostatek financí na další zesilovač. A zesík je na přemostění 1x300w a woofer bohatě utáhne, jinak zesík, kterej by měl stené parametry by stál cca o dvojku víc, na to jsem bohužel už také neměl, tak mi tam šoupli tento a bohatě si s tím vystačí. Citovat
midiborec307 Odesláno 1. březen 2009 Odesláno 1. březen 2009 čau prosimte nevis jestli ma orig radio v 307 vystup na zesik myslim teda spis na antenu REM jestli vis co myslim aby to seplo zesik..nechce se me menit radio a premyslim nad nejakym aktivnim sw..dik Citovat
Mirrae24 Odesláno 1. březen 2009 Odesláno 1. březen 2009 Původně zaslal: midiborec307 čau prosimte nevis jestli ma orig radio v 307 vystup na zesik myslim teda spis na antenu REM jestli vis co myslim aby to seplo zesik..nechce se me menit radio a premyslim nad nejakym aktivnim sw..dik Někdo to tu nedávno řešil, existuje nějaká redukce, ale nevím kde se dá koupit, za kolik a zda je to kvalitní náhraška toho, co by Ti s tím udělalo už rádio připravené pro zesilovač. Aktivní woofery hrajou vcelku dobře. Např: http://www.rapid-autohifi.com/store/department-71-aktivni.html Citovat
actionMed Odesláno 1. březen 2009 Odesláno 1. březen 2009 Rádio je základ. Když necháš origo, je to stejný, jako kdybys tour de france jel na dědovym favoritu! Citovat
midiborec307 Odesláno 1. březen 2009 Odesláno 1. březen 2009 ja vim ze radio je zaklad jenze me se tam vice libi origo ze sviti oranzove muzu ho prepinat pod volantem a tak jde mi spis jen o zvirazneni basu protoze repra ve dveri by stejne asi omoc lepe nezahrali i se sebe lepsim radiem....Ale kdyz tak premyslim tak ani nevim odkud bych bral zdroj pro sw myslim odkud by sel zvuk do sw tam asi vystup na sw nebude...takze asi sw pada Citovat
Mirrae24 Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 No ze zesilovače. Klasické reproduktory u 307 hrají v celku dobře. Mohl by jsi zkusit kickbassové reproduktory, ty hrají výrazněji bassy, ale aby hráli jak by měli, tak opět budeš potřebovat zesilovač, takže jak lepší reproduktory, tak SW bude potřebovat zesilovač. A na to musí mít šťávu, takže protáhnout + kabel od baterky a ž do kufru a napojit zesík, - kabel se napojí na šroub bezpe. šroubu zapomocí očka. Pak signálový kabel opět od rádia až do kufru, tam zase do zesilovače. Rádio se 6RCA = cca 4500kč Kabeláž - komplet = cca do 1 000 kč Zesilovač + sw = záleží podle Tebe, jestli něco slabšího, tak komplet do 6 000 kč. Jsou tu i experti na Sencor, to Tě vyjde tak na polovinu, ale = :blicismajlik:blicismajlik Citovat
midiborec307 Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 no ja v drivejsim aute mel audio tak vim co to obnasi jenze tam to byl favorit a tohle je trosec neco jineho nechci dotoho auta skoro vubec zasahovat jen sem si chtel pridat aktivni sw abych mel nake basi vtom aute a pak kdyz by bylo potreba jen sw vypojit a vyhodit pryc ..Nechtel sem ani zadnou kravu prescelej kufr i kdyz mam breake....Spis me zajima jak to je stim originalnim radiem jestli nato jde vubec napojit nejak zesilovac ? ujinych radii se to zapoji pres dva cinchce ale jak to je tady ? ja sice tohle radio nikdy vytahle nemel ale pochybuji ze bude mit vystupi na cinchce... Mám to v levo nahore na to cd http://www.xcarlink.cz/files/pokus%5B10%5D.jpg diky Citovat
Mirrae24 Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 Mám to samé ( v komodě ) Já jsem také měl dříve Felicii a v ní aparaturu, no aparaturu, spíše takové samo-doma vejmesly. Ovšem do Peugeota jsem chtěl něco lepšího a hlavně jsem si o tom něco přečetl, nebo se poptal. Opravdu nevím, zda to s tímto origo rádiem půjde a zda to bude vůbec stát za to. Ale jestli chceš subwoofer atd.. tak musíš počítat i s rádiem, když Ti stačí rádio, nevím proč Ti nestačí ostatní komponenty, jako jsou reproduktory. Přeci jich má 8 a to není málo a je to slušné audio. Pokud si na tom chceš nechat záležet pořiď si neorigo rádio - jsou také kvalitní a ovládání z volantu by Ti fungovalo za pomocí tohoto: http://www.rapid-autohifi.com/store/goods-ovladani_volant_citroen-510-wheel-remote-cfp01.html - ovšem to jsou pomalu další dva litry navíc, spíše bych to narval do pořádného rádia. Do 307 se vejde 2DIN velikost autorádia, dá se za slušnou cenu takové pořídit a bude Ti přehrávat DVD, má barevný velký displej, je dotykový, ovládá se prsty, to je velmi pohodlné. Např: http://www.rapid-autohifi.com/store/goods-aut_Audiomedia_AMV398DD-179-audiomedia-amv398dd-2din-autoradio-dvd-divx-mp4-prehravac-s-usb-a-slotem-pro-pametovou-sd-mmc-kartu.html Nebo- http://www.rapid-autohifi.com/store/goods-aut_Panasonic_CQVW100N-179-panasonic-cqvw100n-autoradio-2din-s-lcd-a-dvd.html Do toho bych šel, ale já už tam rádio mám, sice né barevné, ale stačí. Ale Ty do toho klidně jdi a neřeš ovládání pod volantem, nebo tak. Závěrem dodám, že když už budeš řešit takové problémy, jako jsou protáhnutí + kabelu od baterky až do kufru, tak výměna rádia není o moc náročnější. Zeptej se profíků, co to dělají, mě pomohli. http://www.rfteam.cz/rapidautohifi/kontakt.htm Jejich obchod: www.rapid-autohifi.com Citovat
midiborec307 Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 to posledni radio se me libi akorat prome deset klacku je dost a radeji bych si poridil lita kola ty jeste nemam... Repraky hraji vpohode stema nechci nic delat jen sem chtel pridat sw na zvyrazneni basu nic vic , jenze stim origo radiem to asi nepujde takze to radeji necham byt ...Jinak mas pekny kola...ja porad nevim co natoho meho poridit libi se mi dezent f ma to tu jeden take na 307 a vypada to luxusne Citovat
Mirrae24 Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Já mám také Dezent, akorád Vdark 16\". Jestli mohu doporučit nic většího než 16\" na to nedávej. Známej má Roomstera se 17\" a jdou mu na to pouze gumy na to určené a jedna stojí 4 200kč, už 2 prorazil. Doporučuji 16\" Citovat
midiborec307 Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 ja tam mam ted 15 a asi unich zustanu protoze tam mam nove letni pneu a nechce se mi kupovat nova sada a navic me ty 15 nejak nevadi a komu se to nelibi tak at si...vis co :D Citovat
Mirrae24 Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 jj, jak říkám, větší jak 16\" nebrat. Já mám zimáky 15\" plechy a letní jsem si koupil minulé léto 16\". Je pravda, že s těmi 16\" to zatáčí hůře, ale zase to lépe sedí a jde s tím rychlejí projíždět zatáčky apod... Nemám namysli zrovna 300 z místa a 200 v městě. Citovat
midiborec307 Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 no tak ja s breakem nepotrebuju rezat zatacky auto samo osobe sedi dobre na silnici..Na snehu jsem se take krasne vyblbnul.. sem predtim mel totiz favorita vis ? a tak to je docela rozdil akorat me mrzi ten sw no kdyzby to slo aspon nejak třeba napojit na repra ze zadnich dverych pac to stejne vepredu neslysim a zdroj a kostra to uuz by nebyl problem..Asi to necham radeji napokoju a zustanu u orignalu a radeji koupim ty litaky .. tak diky moc zarady rad sem pokecal Citovat
actionMed Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 kup si tohle link, napoj to za ISO, k tomu vem ještě REMOTE a máš signál pro zesilovač. Citovat
MHS Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 zdravim mam ted 307 mičku a uvazuju taky o zmnene autoradia ale zajimalo by me kdyz sundam original autoradio a dam tam jine napr LG na MP3 pujde mi to autoradio slapat v pohode?nebudu muset nic predelavat v diagnostice aby mi sel display k palubnimu pocitaci:mam 307mičku rok vyroby 2006 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.