lancer Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 405 1.8TD Chtěl bych se zeptat, zda-li se má při otočení klíčkem do startovací polohy rozsvítit STOPka, kontrolka oleje a červená kontrolka u 110° ..Jelikož mi normálně neukazuje stav oleje a někdy prostě z ničeho nic při otočením ukazuje,ale s timhle vším,tak je otázka na snadě... Problém bude asi v elektrice, neboť nejde ani otáčkoměr.Občas sice zabejčí, ale to tak že ručička sebou zacuká od nuly až do maxima párkrát sem a tam aniž by to nějak korespondovalo s otáčkama motoru a buď zůstane přetočená za červeným polem,nebo spadne zase na nulu. A poslední otázka je na tachometr. permanentně ukazuje o cca 50km/h méně..Myslíte že to bude převodem v převodovce? Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 K tomu tachometru...myslím že ti někdo nasadil ručičku špatně a to zhruma o vzdálenost 0 - 50 km/hod. Jestli tomu rozumím, tak když jedeš padesát, tak ti ukazuje nulu a když jedeš 60, tak deset azd... Je to lineární, pak je to ta ručička na osce špatně nasazená. Obecně ke kontrolkám: tak nějak je to udělané, aby jsi věděl u důležitých věcí, že jsou žárovky ok a až nastane skutečná závada, že o tom budeš informovaný... Otáčkoměr nevím jak má 405tá vyřešený. Koukni jestli je mechanický či elektronický. U elektronického odzkoušet studené spoje (jestli to jednou za čas vyletí, tak by to mohlo být ono), take musí mít nějaký převaděč z mechaniky na elektriku. Tak jestli není sjet ozubení nebo tak něco. No u mechaniky je to jasné: bovden a nebo snímač otáček... Citovat
lancer Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 k Tachometru - rucicka zacina na dorazu a kdyz jedu tak tu nulu to ukazuje bych rekl ze to odpovida pri tech 50km/h..pak bych vicemene tipnul ze ta zavislost je asi linearni..ale proc by ji nekdo sundaval a nandaval mi je zahadou..spis jsem myslel jestli neni v prevodovce snimac omydlenej a nespozduje se..ale logicky poku je to linearni by to asi spis odpovidalo tej ručičce.. Citovat
lancer Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 I kdyz jeste me napada...Vlastne i pocitadlo kilometru denní i celkové ukazuje mene,nez ujedu..Coz by melo odpovidat uz spatnemu poctu otacek od nahonu, jestli se nepletu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.