peugeotkovic Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: KimBee jo jo mam 206 Já ji mám taky:super \"bílou\":aut Mně se nedávno (tak 2měsíce nazpět)rozsvítila diagnostika taky-v jízdě Autko přitom moc zbrzdilo..tak jsem hned vyřadila,znova zkusila zařadit a kontrolka zhasla a jelo se vesele dál.Ale vyděsilo mě to:roll nějakých 130km od domova.. Dodnes nevím,co za čertík v tom byl:bacha [upravil dne 31.7.2008 peugeotkovic] Citovat
Ticcino Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: KimBee a nema to neco spolecneho ze se blizim ke 100000KM???? To opravdu nemá. Citovat
KimBee Odesláno 31. červenec 2008 Autor Odesláno 31. červenec 2008 OZZY: dekuju moc..mam servisni knizku takze to napisu tam ju. Citovat
peugeotkovic Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Zaměřím se jen na olej.Nedolívej olej jen proto,že se rozsvítila nějaká kontrolka. Vždy zkontroluj na měrce a potom dolívej. Ten olej,cos koupila je přímo určený pro tvůj vůz,takže ti ho v servisu do motoru dají.Napiš si potom stav kilometrů a datum výměny oleje v motoru do sešitku,tam se ti nikdy nesmaže a budeš to potřebovat při další výměně.ahoj jj-s olejem taky opatrně-nesmí se přelít:bojim Není podmínkou,že ti v servise dají total:roker Já měla nálepku CASTROL:roker Jinak olej si měním sama a dávám do piškota TOTAL 7000 10w40.Pokud toho moc člověk nenajezdí-těch 10-15tisíc,tak si km pamatovat nemusí-stačí,že si zapamatuje měnit olej vždy po roce.Já ted\' o prázdninách mám tu št\'astnou chvilku:mrk Citovat
KimBee Odesláno 31. červenec 2008 Autor Odesláno 31. červenec 2008 No me tu poradili Total 9000 5W40 ze je lepsi pri castych studenych startech a pri jezdeni po meste coz je u me normalni... Citovat
peugeotkovic Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: KimBee No me tu poradili Total 9000 5W40 ze je lepsi pri castych studenych startech a pri jezdeni po meste coz je u me normalni... Tak to jo:) To já když sednu do autka-tak to je rozhodně na dýl:D A v zimě nejezdím:roker Ale na prvý škrt to, když jsem fakt v zimě na suchu potřebovala vyjet startlo i tak krásně Tak jakou máš barvičku? Citovat
janou Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Jazdíš aj mimo mesta a rýchlejšie? ak nie treba to trošku prevetrať .Kolegini to tiež začalo svietiť ,ale ona jazdila len po meste .Údajne to znamená vyššie emisie(zanesený katalizátor,alebo lamda sonda) ,malo by tá hláška zmiznúť sama po prevetraní. Citovat
JoseA Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Vím že olej ztrácí časem viskozitu, ale po jaké době by se měl nejpozději měnit, pokud najezdím málo, což je u mě asi 5tis km/rok ? Citovat
peugeotkovic Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: JoseA Vím že olej ztrácí časem viskozitu, ale po jaké době by se měl nejpozději měnit, pokud najezdím málo, což je u mě asi 5tis km/rok ? 5 tisíc..? A je ti vůbec třeba auto,když tolik starostí a placení pojistky a a a když jezdíš tak málo? No tak v tom případě -pokud je kvalitní olej,bych si dovolila měnit do 2let.Jinak jednou ročně tak kolem 15 tisíc najetých [upravil dne 1.8.2008 peugeotkovic] Citovat
Burisek Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: janou Jazdíš aj mimo mesta a rýchlejšie? ak nie treba to trošku prevetrať .Kolegini to tiež začalo svietiť ,ale ona jazdila len po meste .Údajne to znamená vyššie emisie(zanesený katalizátor,alebo lamda sonda) ,malo by tá hláška zmiznúť sama po prevetraní. JJ taky bych se klonil k tomu,to jet někam pořádně projet,kámošovy na Piccasu to dělalo to stejné,a jemu v servise řekli,že se mu nečistí katalizátor proto svítí ta kontrolka..... Doporučení od nich bylo,pokud jezdí jen po městě to občas jednou do týdne pořádně projet,a nešmrdlat to jen tak aby se neřeklo,řekli mu,že tomu má zkrátka a dobře naložit - kolem 130 - 150 km/h aby se ten katík pročistil..... [upravil dne 1/8/08 Burisek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.