Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

cuká za jízdy

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Mohl by mi někdo poradit? Z ničeho nic mi po zahřátí peugeot 309 začal cukat a při volnoběhu drasticky snížil otáčky a pracoval nepravidelně až do zdechnutí. Druhý den jsem už nenastartoval. Vyměnil jsem svíčky (mimochodem značně černé) a motor naskočil v pohodě. Po zahřátí (ujetí cca 20km) začal zase lehce cukat a snižovat otáčky na volnoběh. Při vyšším přidání plynu v klidu jde z výfuku hrozně černý a smradlavý kouř, jako by špatně spaloval motor. Mám i drasticky zvýšenou spotřebu.

Při jízdě ještě občas svítí oranžové K a po chvíli zase zhasne a dlouho nic. Neví čím to může být. Je to 309, SX, 1,6 benzín,

r.v.1992.

Prosím poraďte. Díky.

[upravil dne 29.7.2008 Písek]

[upravil dne 29.7.2008 Písek]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Měl jsem úplně to stejný.... A nakonec mě diagnostika našla 4 věci...

Čidlo podtlaku nasávaného vzduchu.(jezdím bez něj jen musíš zaslepit tu nasávací trubičku-nesehnatelný-nový2700kč)

Čidlo teploty nasávaného vzduchu.. (na vrakáču 300 kč)

Snímač otáček klikovky.. (ten jsem jen očistil)

Lambda.. (koupil jsem za 400 univerzální...)

Odesláno
Původně zaslal: KoudaK

Měl jsem úplně to stejný.... A nakonec mě diagnostika našla 4 věci...

Čidlo podtlaku nasávaného vzduchu.(jezdím bez něj jen musíš zaslepit tu nasávací trubičku-nesehnatelný-nový2700kč)

Čidlo teploty nasávaného vzduchu.. (na vrakáču 300 kč)

Snímač otáček klikovky.. (ten jsem jen očistil)

Lambda.. (koupil jsem za 400 univerzální...)

Čau......chtěl jsem se zeptat jestli ti to cukání dělalo jenom při studeném motoru nebo taky až po zahřátí jako píše nahoře, protože mám stejný problém jenom při studeném motoru......a diagnostika mi vyhodíla skoro stejné chyby......díky

[upravil dne 9.8.2008 Crash]

Odesláno

U studeného motoru je to jasný , pokud je teplý, je to lepší. Pozor, teplý motor je jen ten , co stále běží. Pokud to na 15 minut vypneš , jsi zase u kuckání, jako by byl studený !

Odesláno

Při studeným.... A ted mi to dělá zas ale jenom v rozmezí 1800-2200 ot/min (ale já už to neřeším..)

Odesláno

Jo a taky v motoru je věc která má právě na starost volnoběh... A tu diagnostika myslím nenajde.. Takže si jen zjistit jaký má mít parametry a proměřit ju.. Je to nahoře na motoře...

Odesláno

Bavil sem se s kámošem a říkal podle chyb 41 a 13 to možná budou akorát zasrané čidla.....uvidím ještě sem neměl čas vlézt pod kapotu :nevim

Jinak už mám vyměněné svíčky, vzduchový filtr aji palivový filtr a pořád to dělá.......jak říkam......uvidím :D

[upravil dne 10.8.2008 Crash]

Odesláno

tady máš fotku obou a ten snímač otáček je na kraju převodovky protože snímá otáčky z toho ozubenýho věnca co ho roztáčí startér..

post-0-14109601764295_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Crash

OK....tak díky...určítě mi to hodně pomůže.....jenom doufám, že si to jenom kvůli mě nevytahoval s auta :D :D :D

[upravil dne 16.8.2008 Crash]

ne ne válí se mi to tak na půdě... takže pohoda... z auta bych to nevytahoval..:D

Odesláno

Dneska sem se na to díval a našel jsem jenom ten snímač otáček. Je očištěný ale vede do koncovky ze které nic dál nejde tak nevim jestli to není jenom na otáčkoměr ale mělo by to jít i tak ne???? A čidlo teploty nasávaného vzduchu sem nenašel :myslim Mohl bys mi to nějak popsat???Chtěl sem ať mi to vyfotíš přímo v autě ale hádám že celé na půdě asi nebude :D Ale vyčistil sem tam nejáké kontakty a diagnostika klíčkem už vyhodila jenom 41-takže snímač otáček tak nevím......Každopádně na to že jsem ho ani nenašel je to úspěch :D :D :D

Odesláno

čidlo teploty nasávaného vzduchu je na svodech benzínové směsi mezi stříkačkou a tou stranou která je přišroubovaná k hlavě motoru..

Odesláno

Jo má být zapojený...

Otáčkoměry jsou mechanický (lankový) a jsou vyvedený z převodovky.

Snímač zachytává polohu pístu,pomocí signálu je synchronizované zapalování a vstřikování.

chyba 41 snímač horní úvratě.

Je to opsaný z diagnostiky Mustermann.

Odesláno

tohle by mel byt snimac otacek

74073116ic6.jpg

tohle konektor, od snimace, zadny kabel v dosahu

50018893by9.jpg

a pokud se nepletu tak tady nekde by mel byt podle tvych fotek snimac teploty vzduchu, jenze nikde nic..:(

32922732tu9.jpg

[upravil dne 4.8.2009 Crash]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...