Guest Písek Odesláno 29. červenec 2008 Odesláno 29. červenec 2008 Ahoj. Mohl by mi někdo poradit? Z ničeho nic mi po zahřátí peugeot 309 začal cukat a při volnoběhu drasticky snížil otáčky a pracoval nepravidelně až do zdechnutí. Druhý den jsem už nenastartoval. Vyměnil jsem svíčky (mimochodem značně černé) a motor naskočil v pohodě. Po zahřátí (ujetí cca 20km) začal zase lehce cukat a snižovat otáčky na volnoběh. Při vyšším přidání plynu v klidu jde z výfuku hrozně černý a smradlavý kouř, jako by špatně spaloval motor. Mám i drasticky zvýšenou spotřebu. Při jízdě ještě občas svítí oranžové K a po chvíli zase zhasne a dlouho nic. Neví čím to může být. Je to 309, SX, 1,6 benzín, r.v.1992. Prosím poraďte. Díky. [upravil dne 29.7.2008 Písek] [upravil dne 29.7.2008 Písek] Citovat
KoudaK Odesláno 9. srpen 2008 Odesláno 9. srpen 2008 Měl jsem úplně to stejný.... A nakonec mě diagnostika našla 4 věci... Čidlo podtlaku nasávaného vzduchu.(jezdím bez něj jen musíš zaslepit tu nasávací trubičku-nesehnatelný-nový2700kč) Čidlo teploty nasávaného vzduchu.. (na vrakáču 300 kč) Snímač otáček klikovky.. (ten jsem jen očistil) Lambda.. (koupil jsem za 400 univerzální...) Citovat
Crash Odesláno 9. srpen 2008 Odesláno 9. srpen 2008 Původně zaslal: KoudaK Měl jsem úplně to stejný.... A nakonec mě diagnostika našla 4 věci... Čidlo podtlaku nasávaného vzduchu.(jezdím bez něj jen musíš zaslepit tu nasávací trubičku-nesehnatelný-nový2700kč) Čidlo teploty nasávaného vzduchu.. (na vrakáču 300 kč) Snímač otáček klikovky.. (ten jsem jen očistil) Lambda.. (koupil jsem za 400 univerzální...) Čau......chtěl jsem se zeptat jestli ti to cukání dělalo jenom při studeném motoru nebo taky až po zahřátí jako píše nahoře, protože mám stejný problém jenom při studeném motoru......a diagnostika mi vyhodíla skoro stejné chyby......díky [upravil dne 9.8.2008 Crash] Citovat
kobra Odesláno 9. srpen 2008 Odesláno 9. srpen 2008 U studeného motoru je to jasný , pokud je teplý, je to lepší. Pozor, teplý motor je jen ten , co stále běží. Pokud to na 15 minut vypneš , jsi zase u kuckání, jako by byl studený ! Citovat
Crash Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Tak mě to dělá jenom když je auto \"odložené\" třeba přes noc, ale když třeba stojím i půl hoďky až hoďku (někdy i dýl) tak nic Citovat
KoudaK Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Při studeným.... A ted mi to dělá zas ale jenom v rozmezí 1800-2200 ot/min (ale já už to neřeším..) Citovat
KoudaK Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Jo a taky v motoru je věc která má právě na starost volnoběh... A tu diagnostika myslím nenajde.. Takže si jen zjistit jaký má mít parametry a proměřit ju.. Je to nahoře na motoře... Citovat
Crash Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Bavil sem se s kámošem a říkal podle chyb 41 a 13 to možná budou akorát zasrané čidla.....uvidím ještě sem neměl čas vlézt pod kapotu Jinak už mám vyměněné svíčky, vzduchový filtr aji palivový filtr a pořád to dělá.......jak říkam......uvidím [upravil dne 10.8.2008 Crash] Citovat
Crash Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Chlapi můžete mi někdo popsat nebo pro jistotu vyfotit kde najdu ten snímač otáček????? Se snímačem teploty vzduchu si snad poradím Citovat
KoudaK Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 tady máš fotku obou a ten snímač otáček je na kraju převodovky protože snímá otáčky z toho ozubenýho věnca co ho roztáčí startér.. Citovat
Crash Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 OK....tak díky...určítě mi to hodně pomůže.....jenom doufám, že si to jenom kvůli mě nevytahoval s auta :D [upravil dne 16.8.2008 Crash] Citovat
KoudaK Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Původně zaslal: Crash OK....tak díky...určítě mi to hodně pomůže.....jenom doufám, že si to jenom kvůli mě nevytahoval s auta :D [upravil dne 16.8.2008 Crash] ne ne válí se mi to tak na půdě... takže pohoda... z auta bych to nevytahoval.. Citovat
Crash Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Dneska sem se na to díval a našel jsem jenom ten snímač otáček. Je očištěný ale vede do koncovky ze které nic dál nejde tak nevim jestli to není jenom na otáčkoměr ale mělo by to jít i tak ne???? A čidlo teploty nasávaného vzduchu sem nenašel Mohl bys mi to nějak popsat???Chtěl sem ať mi to vyfotíš přímo v autě ale hádám že celé na půdě asi nebude Ale vyčistil sem tam nejáké kontakty a diagnostika klíčkem už vyhodila jenom 41-takže snímač otáček tak nevím......Každopádně na to že jsem ho ani nenašel je to úspěch :D Citovat
KoudaK Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 čidlo teploty nasávaného vzduchu je na svodech benzínové směsi mezi stříkačkou a tou stranou která je přišroubovaná k hlavě motoru.. Citovat
Crash Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Díky.....zítra se na to mrknu a dám vědet jestli už sem byl uspěšnější...... Citovat
Crash Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 Jo a ještě sem se chtěl zeptat jestli má být ten snímač otáček zapojený, ikdyž v autě není otáčkoměr? Citovat
KoudaK Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 Jo má být zapojený... Otáčkoměry jsou mechanický (lankový) a jsou vyvedený z převodovky. Snímač zachytává polohu pístu,pomocí signálu je synchronizované zapalování a vstřikování. chyba 41 snímač horní úvratě. Je to opsaný z diagnostiky Mustermann. Citovat
Crash Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 tohle by mel byt snimac otacek tohle konektor, od snimace, zadny kabel v dosahu a pokud se nepletu tak tady nekde by mel byt podle tvych fotek snimac teploty vzduchu, jenze nikde nic.. [upravil dne 4.8.2009 Crash] Citovat
KoudaK Odesláno 17. srpen 2008 Odesláno 17. srpen 2008 Tady jsou celý sací svody a v kroužku je to čidlo.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.