hanb Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Kluci, tak dneska mi pazout poprvy definitivne stavkuje. Nastartuju, ale klesnou otacky, sundam nohu z plynu a neudrzi volnobeh vubec. Nemuze to bejt nejaka elektrika taky? Chtela jsem jet v nedeli do servisu, ale uz tam nedojedu. A kde najdu v motoru krokac? prosim, poradte! Jednou se mi to stalo s favoritem, byl pak nekde vypadlej kabelovej svazek. Diky predem za napady. Hanka P406 break 1,8 16v r. 1998. benzin Citovat
OK406 Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Něco podobného jsem měl i já u své 406. Taky jsem nastartoval a po sundání nohy z plynu (jízda na neutrál) mi klesli otáčky = chcíplo to. Po odstavení jsem nenastartoval. Byl to snímač otáček. [upravil dne 21/7/08 OK406] Citovat
hanb Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Diky, to vlakno mluvi o cerpadle, ne o snimaci. Je to velkej problem nebo se to da snadno odstranit? nevis? Citovat
hanb Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: honza406 pročti si toto Diky, aspon vim, jak krokac vypada a kde ho najdu. Zkusim na neco prijit. H Citovat
OK406 Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: hanb Diky, to vlakno mluvi o cerpadle, ne o snimaci. Je to velkej problem nebo se to da snadno odstranit? nevis? Chce to pročíst celý příspěvek. Jsou tam i fotky. Jinak je to o celém postupu, kdy se hledala příčina, než se přišlo na to, že je to tím snímačem otáček. Když se na to to přišlo, tak už to byla otázka výměny (5 minut). Citovat
Guest servisman Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 pokud jí auto chcípá jen při volnoběhu tak to NENÍ snímačem otáček ,OK406 bohužel nemohl ani nastartovat Citovat
hanb Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: honza406 pokud jí auto chcípá jen při volnoběhu tak to NENÍ snímačem otáček ,OK406 bohužel nemohl ani nastartovat chcipa pri volnobehu a ted uz i v momente, kdy sundam nohu z plynu. tak nevim. zkusim krokac. Citovat
Guest servisman Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 zkus vyčistit krokáč,a uvidíš.Ono to chcípá i když je motor zahřátý?? Citovat
Guest servisman Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Ještě si pročti toto je to sice citroen ale shodný motor ,mne to chcípalo jen při studeném motoru ,po výměně čidla mám klid http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=vymena-teplotniho-cidla-chladici-kapaliny&cisloclanku=2004110701 Citovat
hanb Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: honza406 zkus vyčistit krokáč,a uvidíš.Ono to chcípá i když je motor zahřátý?? ne, nechtel naskocit rano a pak jsem ho rozjela a slapal celej den jako kote. vcera vecer po normalni jizde jsem chtela jet a uz nenaskocil. po tech startech se taky vybiji baterka..takze neni moc sance na experimenty. a vcera jsem prisla na to, ze mi tam visi volne nejakej kabel...asi vypadl ze svorky. udelam fotku a poslu Vam to. Muzu? [upravil dne 19.7.2008 hanb] Citovat
Guest servisman Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 jo budeme rádi za každé foto rádi zodpovíme Citovat
tomino Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Jestli to nebude porouchaný čidlo podtlaku v sání. U 16V je jakoby zespod (spíš schované až vevnitř) pod plastovým nebo hliníkovým sacím potrubím (tam co je logo Peugeot). Někdo tomu říká \"prsa\" někdo \"berany\". Je tam schovaný taky rezonátor sání. Když to odešlo manželce, tak auto mělo stejný příznaky, musela držet motor v otáčkách, takže se pohybovala přískoky. :aut No a jak se to jmenuje opravdu nevím (asi mafepara nebo masafara nebo tak nějak). sarkonni to určitě někde na fóru vyloví.:myslim [upravil dne 20.7.2008 tomino] Citovat
hanb Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 Původně zaslal: tomino Jestli to nebude porouchaný čidlo podtlaku v sání. U 16V je jakoby zespod (spíš schované až vevnitř) pod plastovým nebo hliníkovým sacím potrubím (tam co je logo Peugeot). Někdo tomu říká \"prsa\" někdo \"berany\". Je tam schovaný taky rezonátor sání. Když to odešlo manželce, tak auto mělo stejný příznaky, musela držet motor v otáčkách, takže se pohybovala přískoky. :aut No a jak se to jmenuje opravdu nevím (asi mafepara nebo masafara nebo tak nějak). sarkonni to určitě někde na fóru vyloví.:myslim [upravil dne 20.7.2008 tomino] Chudak manzelka. Nakonec jsme ho prepravili, ale neslo sundat nohu z plynu, jinak chcip. Takze kamarad jel, brzdil ruckou a radsi neradil...moc vesela jizda:-) Predavam mu prubezne vsechny nazory, tak snad na neco prijde. Urcite se ozvu, jak neco najde. Diky moc za pomoc a drzim si palce:-) Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Pokud už to nejde ani nastartovat, tak nemá cenu to trápit. Zkuste se podívat na ten snímač otáček. Vyndejte ho a zkontroluj te jej, zda-li není poškození. Pokud by jste měli možnost zkusit jiný z 406, tak jej zkuste a uvidíte, zda-li to bude snímačem. Umístnění a montáž je popsaná ve výše uvedené odpovědi. Citovat
hanb Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 diky. nastartovat jde, rano vcera chytil v pohode, i jsem s nim jela. druhej pokus taky vysel. ale jak se zahral, pak neudrzel otacky.Zajimavy to je cely. Citovat
OK406 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 To ano, ale podívat se na ten snímač neuškodí. Zkuste se podívat na možné příčiny zda-li Vám to nepomůže v řešení daného problému : Citovat
hanb Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 Původně zaslal: OK406 a konec : Diky moc! odkud to mas? moc se mi to hodi! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.