Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Antipollution fault - katalyzator odchadza

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Tak hosi...pripajam do diskusie dalsi poznatok...

Vraj to moze sposobovat nedokonale spalovanie zmesi, teda sviecky, pripadne prilis bohata zmes a tak.

No ako nahle to bude mozne musim ist do servisu kazdopadne.

Ak by mal niekto dobry typ na servis v okoli PN (kludne aj dalej) alebo by to nebodaj chcel osobne spravit...budem vdacny

Toto už jsem ti psal někde dřív. Může to být skutečně občasné vynechání svíčky či cívky, špatný kontakt na cívce atd. Normální dia to ovšem vůbec nemusí najít, když se ta závada nenapíše do paměti, nebo zjistí, který válec, ale nezjistí, jestli je vadná svíce, cívka atd. Chtělo by to servis s tím osciloskopem, jak jsem ti psal.

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Původně zaslal: Y2K

Tak hosi...pripajam do diskusie dalsi poznatok...

Vraj to moze sposobovat nedokonale spalovanie zmesi, teda sviecky, pripadne prilis bohata zmes a tak.

No ako nahle to bude mozne musim ist do servisu kazdopadne.

Ak by mal niekto dobry typ na servis v okoli PN (kludne aj dalej) alebo by to nebodaj chcel osobne spravit...budem vdacny

Toto už jsem ti psal někde dřív. Může to být skutečně občasné vynechání svíčky či cívky, špatný kontakt na cívce atd. Normální dia to ovšem vůbec nemusí najít, když se ta závada nenapíše do paměti, nebo zjistí, který válec, ale nezjistí, jestli je vadná svíce, cívka atd. Chtělo by to servis s tím osciloskopem, jak jsem ti psal.

JJ...som na to pozabudol...

Len taky servis asi bude problem :myslim

• O 2 měsíce později...
Odesláno

napis potom ci a ak hej, ako sa to podarilo odstranit, ma totiz tiez podobny problem vypisuje mi ANTIPOLLUTION FAULT a na pristrojovke svieti oranzova kontrolka motora :( som z toho na nervy lebo auto mam len dva dni a dnes mi to spravilo, ked som skusal tempomat ako vlastne a ci funguje tak pri brzdeni mi vyhodilo tuto chybu a odvtedy je to tam furt :( sedan 2.2 HDi r. 2002

Odesláno
Původně zaslal: farky

napis potom ci a ak hej, ako sa to podarilo odstranit, ma totiz tiez podobny problem vypisuje mi ANTIPOLLUTION FAULT a na pristrojovke svieti oranzova kontrolka motora :( som z toho na nervy lebo auto mam len dva dni a dnes mi to spravilo, ked som skusal tempomat ako vlastne a ci funguje tak pri brzdeni mi vyhodilo tuto chybu a odvtedy je to tam furt :( sedan 2.2 HDi r. 2002

Ako som uz pisal tato hlaska moze znamenat tisic chyb.

Ja aj ked si dokazem zdiagnostikovat auto tiez neviem presne co to sposobuje.

Takze najlepsie spravis ak napojis auto na diagnostiku a tam ti vypise co mu vlastne vadi.

V servise tak 600 Sk a viac.

Ak by si chcel ja mam diagnosticky kabel doma.

Nitra nie je zas az tak daleko :papa

Odesláno

vedel by si to napichnut na diagnostiku? :o no ty brdo, to by som bol rad.... kedy a kam mam prist ? :D

Hej vedel...teda snad, nie vsetky auta co som skusal sli.

Ale pazoty nemali problem...

Kedy a kde chces....

Ale ja som z Vrboveho ;)

Odesláno

vrbove je kusok, tu co by som kamenom dohodil, takze otazka kam je vyriesena, este ze kedy? ja sa prisposobim ak by sa to dalo hocikedy aj cez vikend.... aj v noci.... mne je jedno :D len nie cez pracovne dni do 16-tej :) tamtu sprostu hlasku musim nejak odtial dostat, zistit preco tam je, a do pezot servisu ma to moc nelaka....

len najprv musim zistit kde to ma diagnosticku zasuvku ukrytu

[upravil dne 1/2/09 farky]

Odesláno

vrbove je kusok, tu co by som kamenom dohodil, takze otazka kam je vyriesena, este ze kedy? ja sa prisposobim ak by sa to dalo hocikedy aj cez vikend.... aj v noci.... mne je jedno :D len nie cez pracovne dni do 16-tej :) tamtu sprostu hlasku musim nejak odtial dostat, zistit preco tam je, a do pezot servisu ma to moc nelaka....

len najprv musim zistit kde to ma diagnosticku zasuvku ukrytu

[upravil dne 1/2/09 farky]

No ja ti poviem kde....

vlaco pod volantom ako je tempomat (ak ho mas), ale je dobre ukryta ja som ju prvy krat tiez dost dlho hladal....je na nej maly kryt...

No a mne je tiez jedno kedy, len cez pracovne dni nemavam prilis cas zasa ja...ale vikend by bodol...

Kludne aj zajtra (vlastne dnes) :D

Napis SZ alebo na ICQ

Odesláno

No tak sa to potvrdilo...sviecky nepomohli, hlaska je tu zas.

Dalej skusim lambdy....

Keby niekto vedel ake lambdy mam zhanat bol by som vdacny.

[upravil dne 2.2.2009 Y2K]

Odesláno

Kto z vas by mi vedel presne povedat o ktoru lambdu ide (teda ak je to labmda):

Je to chybova hlaska z diagnostiky, mozno kto robi v pazote alebo to pozna by vedel poradit....

P0428 Catalyst Temperature Sensor High (Bank 1)

- toto mi vyhadzuje stale

P0438 Catalyst Temperature Sensor High (Bank 2)

- tuto som za cely cas videl tak 3x mozno

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak hlaska zasa spat...

Tu som to sice nepisal, ale vymenil som medzicasom obe vstupne lambdy.

Na chvilku bol pokoj.

Ale uz je to tu zas :bojim

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Po dlhhooom case...

PP2000 potvrdila, katalyzator to je.

Presnejsie predkatalyzator.

Uz sice nepamatam ktory ale vyhodilo tuto chybu.

Moze to by samozrejme aj lambdou ale tie som menil nedavno...len pred vymenou mi hadzal druhy katalyzator teraz tento, takze preto vravim ze to moze byt lambda.

Ale asi by to chcelo asi ozaj vymenit oba predkatalyzatory.

Co stoji takato sranda?

PS: Este ma zaujima to cidlo co opisoval v tomto vlakne P607olda :)

[upravil dne 29.3.2010 Y2K]

Odesláno

no, moc velka sranda to nie je...

mna vysla vymena katalyzatorov s komplet novym pretesnenim na 1250 eur. no ale tebe ked treba iba predkatalyzatory, tak to bude urcite lacnejsie.

Odesláno

no tak ako sa odstranuje katalyzator...proste dat prec...

Ale kedze su to predkatalyzatory a pred aj za su lambdy asi to nebude take lahke ze ano

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...