Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cus bus, nasel by se tu nekdo od te dobroty s motorem 3v6 140kw komu nezlobi volnobezne otacky kdo by zkusil odpojit teplotni cidlo a napsal mi jak se to projevilo na chovani motoru? Predem moc dekuju, uz jsem vymenil snad pul motoru a nemuzu to objevit, ale nedavno mi napsal PP ze mam moc vysokou teplototu motoru a pritom budiky ukazovaly 90C, tak me napadlo jestli nemam nejakej spatnej kabel od cidla k jednotce, protoze po odpojeni cidla se chovani motoru vubec nezmeni. To cidlo je hned pod sanim staci tam prostrcit ruku a odpojit drat zabere vam to max 5 min casu vcetne nasledneho nastartovani a zkouknuti co se deje :roker , tak by jste se urcite nekdo mohl objetovat :D

Odesláno

no já ti to klidně o víkendu vyzkoušim, ale nemam 3.0 :). Stejně ho chci měnit. Popravdě si ale myslim, že to čidlo na blbnutí otáček vliv nemá a jestli mi to kdysi řekl jeden známej dobře, tak by to čidlo mělo mít dvě polohy. Buď to bude blbnout při studeném motoru a nebo při zahřátém. Po výměně by to už nemělo např. za studena tolik škubat a někomu to přestane i chcípat. Ale s otáčkama si nejsem jistej, jestli to na ně má vliv :myslim Možná že se pletu, ale to se dovim až po výměně :)

Guest servisman
Odesláno

zelené čidlo jsem měnil ,ale u 1,8. Problém byl vtom ,že auto nedrželo volnoběžné otáčky,když byl motor studený,chcípalo.Po zahřátí bylo vše jak má být.Po výměně čidla volnoběh jak má být i při studeném motoru

Odesláno
Původně zaslal: honza406

že auto nedrželo volnoběžné otáčky

já jen abych si to upřesnil - tim je myšleno, že ti kolísal volnoběh. Nebo to patřilo k tomu studenýmu motoru, otáčky nekolísali ale chcípalo to ?

Guest servisman
Odesláno

chcípalo to,startoval jsem i na 5x. Někdy pomohlo že jsem zahejbal s kabelama u čidla a pak to pomohlo.ale jen tak do druhého dne.Po výměně čidla vše OK uz 2 roky.

Odesláno

Ja mam problem v tom ze mam otacky tak o 200 nizsi a to jak za tepla tak i za studena a je to naprosto stejny at mam cidlo zapojeny nebo odpojeny. Proste je tam ted uplne zbytecne. Vymenit jsem ho zkousel a porad stejny, takze cidlem to nebude. Proto by me zajimalo jestli kdyz ho odpoji nekdo komu to slape v poho, tak se neco stane nebo to taky nebude reagovat. Kdybys to o vik zkusil tak bych ti byl moc a moc vdecny :D

Guest servisman
Odesláno

jen na okraj odpovídají otáčky skutečnosti??jest-li ti otáčkoměr ukazuje správně??

Odesláno

Jojo ukazuje spravne je to poznat na chodu motoru dost se na volnobeh klepe a ma tendenci chcipnout (obcas i chcipne) Kdyby bylo vse OK, tak me nejaka rucicka otackomeru vubec nevzrusuje :D

[upravil dne 2.7.2008 Belmondo1]

Guest servisman
Odesláno

koukal jsem kolik má míti ten tvůj motor volnoběh 650 +- 50 a to se mi zdá málo,při těchhle otáčkácj chípe pomalu i můj.

Třeba by to chtělo kvalitnější benzin to jsi nezkoušel??

Odesláno

Odkud jsi? Možná znám řešení...

Zelený je CTS - coolant temp.senzor. - ten způsobuje kolísání otáček, dlaší je hnědý - engine cooling a modrý je k budíkům...

Když mně zlobily otáčky u mé V6, tak po výměně CTS senzoru to přestalo. Další věc, která u tebe může zlobit je MAP senzor (je vzadu na sání) anebo váha vzduchu (za vzduch.filtrem)...

Přikládám obr.z en.fóra:

post-0-1410960124833_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Belmondo1

Fakt ma mit jen 650? Tak v tom pripade je vse OK teda az na to obcasny chcipnuti. Lepsi benzin jsem nezkousel ale mam tam LPG a na obe paliva jsou otacky stejny.

podla autodat jo,

jinak pokud máš protokol o emisích tam to máš napsané,jako u mého předepsané 800-900 skutečné byly 840

Odesláno

Fakt ma mit jen 650? Tak v tom pripade je vse OK teda az na to obcasny chcipnuti. Lepsi benzin jsem nezkousel ale mam tam LPG a na obe paliva jsou otacky stejny.

za studena 1000-1050 a při zahřátém motoru 750-800... méně určo ne! a nesmí kolísat...

Co svíčky? kolik má najeto motor? jak je stará rampa?

Odesláno

Motor by mel mit nalitano kolem 130. Rampa, svicky a zeleny cislo vymeneny. Ono to ma vahu vzduchu? Kde? Jsem nasel akorat cidlo teploty nasavanyho vzduchu (u filtru) a pak na klapce ten mechanickej odporovej merak (asi MAP)

Odesláno

Motor by mel mit nalitano kolem 130. Rampa, svicky a zeleny cislo vymeneny. Ono to ma vahu vzduchu? Kde? Jsem nasel akorat cidlo teploty nasavanyho vzduchu (u filtru) a pak na klapce ten mechanickej odporovej merak (asi MAP)

není to váha v pravém slova smyslu, ale jak jsi napsal jen čidlo teploty nas.vzduchu, ale v akelly tomu říkali váha...

Takže už zbývá jen MAP senzor...

Map je vzadu u sání

[upravil dne 2/7/2008 @re]

post-0-1410960124884_thumb.jpg

Odesláno

To v cervenem kolecku ma byt MAP? Nemas nejakou lepsi fotku na tydle toho moc videt neni :(

Tady je lepší fotka:

post-0-14109601252516_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...