Belmondo1 Odesláno 1. červenec 2008 Odesláno 1. červenec 2008 Cus bus, nasel by se tu nekdo od te dobroty s motorem 3v6 140kw komu nezlobi volnobezne otacky kdo by zkusil odpojit teplotni cidlo a napsal mi jak se to projevilo na chovani motoru? Predem moc dekuju, uz jsem vymenil snad pul motoru a nemuzu to objevit, ale nedavno mi napsal PP ze mam moc vysokou teplototu motoru a pritom budiky ukazovaly 90C, tak me napadlo jestli nemam nejakej spatnej kabel od cidla k jednotce, protoze po odpojeni cidla se chovani motoru vubec nezmeni. To cidlo je hned pod sanim staci tam prostrcit ruku a odpojit drat zabere vam to max 5 min casu vcetne nasledneho nastartovani a zkouknuti co se deje , tak by jste se urcite nekdo mohl objetovat Citovat
Belmondo1 Odesláno 2. červenec 2008 Autor Odesláno 2. červenec 2008 Opravdu mi to nikdo nevyzkousite? To jsem teda necekal Citovat
Kekros Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 no já ti to klidně o víkendu vyzkoušim, ale nemam 3.0 . Stejně ho chci měnit. Popravdě si ale myslim, že to čidlo na blbnutí otáček vliv nemá a jestli mi to kdysi řekl jeden známej dobře, tak by to čidlo mělo mít dvě polohy. Buď to bude blbnout při studeném motoru a nebo při zahřátém. Po výměně by to už nemělo např. za studena tolik škubat a někomu to přestane i chcípat. Ale s otáčkama si nejsem jistej, jestli to na ně má vliv Možná že se pletu, ale to se dovim až po výměně Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 zelené čidlo jsem měnil ,ale u 1,8. Problém byl vtom ,že auto nedrželo volnoběžné otáčky,když byl motor studený,chcípalo.Po zahřátí bylo vše jak má být.Po výměně čidla volnoběh jak má být i při studeném motoru Citovat
Kekros Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: honza406 že auto nedrželo volnoběžné otáčky já jen abych si to upřesnil - tim je myšleno, že ti kolísal volnoběh. Nebo to patřilo k tomu studenýmu motoru, otáčky nekolísali ale chcípalo to ? Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 chcípalo to,startoval jsem i na 5x. Někdy pomohlo že jsem zahejbal s kabelama u čidla a pak to pomohlo.ale jen tak do druhého dne.Po výměně čidla vše OK uz 2 roky. Citovat
Belmondo1 Odesláno 2. červenec 2008 Autor Odesláno 2. červenec 2008 Ja mam problem v tom ze mam otacky tak o 200 nizsi a to jak za tepla tak i za studena a je to naprosto stejny at mam cidlo zapojeny nebo odpojeny. Proste je tam ted uplne zbytecne. Vymenit jsem ho zkousel a porad stejny, takze cidlem to nebude. Proto by me zajimalo jestli kdyz ho odpoji nekdo komu to slape v poho, tak se neco stane nebo to taky nebude reagovat. Kdybys to o vik zkusil tak bych ti byl moc a moc vdecny Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 jen na okraj odpovídají otáčky skutečnosti??jest-li ti otáčkoměr ukazuje správně?? Citovat
Belmondo1 Odesláno 2. červenec 2008 Autor Odesláno 2. červenec 2008 Jojo ukazuje spravne je to poznat na chodu motoru dost se na volnobeh klepe a ma tendenci chcipnout (obcas i chcipne) Kdyby bylo vse OK, tak me nejaka rucicka otackomeru vubec nevzrusuje [upravil dne 2.7.2008 Belmondo1] Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 koukal jsem kolik má míti ten tvůj motor volnoběh 650 +- 50 a to se mi zdá málo,při těchhle otáčkácj chípe pomalu i můj. Třeba by to chtělo kvalitnější benzin to jsi nezkoušel?? Citovat
Belmondo1 Odesláno 2. červenec 2008 Autor Odesláno 2. červenec 2008 Fakt ma mit jen 650? Tak v tom pripade je vse OK teda az na to obcasny chcipnuti. Lepsi benzin jsem nezkousel ale mam tam LPG a na obe paliva jsou otacky stejny. Citovat
kupák Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 No jestli ti to klepe a chcípe, tak to asi OK nebude:myslim Co svíce? A psal si, že to dělá za tepla i za studena? to bude pes zakopán někde jinde. Citovat
@re Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Odkud jsi? Možná znám řešení... Zelený je CTS - coolant temp.senzor. - ten způsobuje kolísání otáček, dlaší je hnědý - engine cooling a modrý je k budíkům... Když mně zlobily otáčky u mé V6, tak po výměně CTS senzoru to přestalo. Další věc, která u tebe může zlobit je MAP senzor (je vzadu na sání) anebo váha vzduchu (za vzduch.filtrem)... Přikládám obr.z en.fóra: Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: Belmondo1 Fakt ma mit jen 650? Tak v tom pripade je vse OK teda az na to obcasny chcipnuti. Lepsi benzin jsem nezkousel ale mam tam LPG a na obe paliva jsou otacky stejny. podla autodat jo, jinak pokud máš protokol o emisích tam to máš napsané,jako u mého předepsané 800-900 skutečné byly 840 Citovat
@re Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: Belmondo1 Fakt ma mit jen 650? Tak v tom pripade je vse OK teda az na to obcasny chcipnuti. Lepsi benzin jsem nezkousel ale mam tam LPG a na obe paliva jsou otacky stejny. za studena 1000-1050 a při zahřátém motoru 750-800... méně určo ne! a nesmí kolísat... Co svíčky? kolik má najeto motor? jak je stará rampa? Citovat
Belmondo1 Odesláno 2. červenec 2008 Autor Odesláno 2. červenec 2008 Motor by mel mit nalitano kolem 130. Rampa, svicky a zeleny cislo vymeneny. Ono to ma vahu vzduchu? Kde? Jsem nasel akorat cidlo teploty nasavanyho vzduchu (u filtru) a pak na klapce ten mechanickej odporovej merak (asi MAP) [upravil dne 2.7.2008 Belmondo1] Citovat
@re Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: Belmondo1 Motor by mel mit nalitano kolem 130. Rampa, svicky a zeleny cislo vymeneny. Ono to ma vahu vzduchu? Kde? Jsem nasel akorat cidlo teploty nasavanyho vzduchu (u filtru) a pak na klapce ten mechanickej odporovej merak (asi MAP) [upravil dne 2.7.2008 Belmondo1] není to váha v pravém slova smyslu, ale jak jsi napsal jen čidlo teploty nas.vzduchu, ale v akelly tomu říkali váha... Takže už zbývá jen MAP senzor... Map je vzadu u sání [upravil dne 2/7/2008 @re] Citovat
Belmondo1 Odesláno 2. červenec 2008 Autor Odesláno 2. červenec 2008 To v cervenem kolecku ma byt MAP? Nemas nejakou lepsi fotku na tydle toho moc videt neni Citovat
@re Odesláno 2. červenec 2008 Odesláno 2. červenec 2008 Původně zaslal: Belmondo1 To v cervenem kolecku ma byt MAP? Nemas nejakou lepsi fotku na tydle toho moc videt neni Tady je lepší fotka: Citovat
Belmondo1 Odesláno 3. červenec 2008 Autor Odesláno 3. červenec 2008 Jo super tak uz vim kde to je. V sobotu zkusim zajet na vrakac a vymenit to, tak drz palce at to pomuze Zatim dikes Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.