Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi dnes som trosku venoval svoj cas obhliadke a narazil som na toto.

Ta hadicka vedie pravdepodobke k vstrekom vedla nej je este jedna obe hadicky vedu odniekial od spolujazdcovej strany.

Ked som ich zatlacil silno z nej pretekal benzin, pravdepodobne tam ma povolene tesnenie, no kazdopadne som tam dal eskapasku a tusim ze je to poriesene.

Ale aj tak. Na tyzden idem autom do chorvatska co robi cca 1300km tam a rovnako aj naspet cize mi poradte co to je a co stym robit?? teraz po pridani dalsej eskapasky to netesie ale aj tak do istoty...

+ Chcel by osm vymenit origo vzuchovy filter, teda iba jeho vlozku uz 2 roky som tonecistul pravdepodobne to bude zasvinene aky mam kupit ??

Nechcem ziadne sportove nahrady proste original vlozku. Rozmyslal som ale Green vlozku ale myslim ze do tyzdna ju nezozeniem.

btw: foto

[upravil dne 20/6/08 klm16]

[upravil dne 13/7/08 klm16]

post-0-14109601106199_thumb.jpg

Odesláno

vzduchový origo filtr ti prodají v peugeot servisu přece:) řekneš typ vozu,pán prodavač odskočí do zadu do skladu a máš ho mít:mrk

každopádně-po dvou letech a před tak dlouhou cestou do zahraničí bych ho měnila..ale záleží,kolik máš za ty dva roky i najeto:roker

Hadičku potuplovat, hasičák s sebou a št\'astnou cestu:papa

[upravil dne 19.6.2008 peugeotkovic]

Odesláno

Keď si tú hadičku utesnil a nieje veľmi popraskaná tak by to malo byť v poriadku. Hlavné je aby spoje boli pevné, tesné a hadička nepresakovala.

Neoriginál filter stojí cca 300 - 500 podľa typu. Našiel som viacej prevedení. Originál 450,- SK

[upravil dne 19/6/08 pastorek]

Odesláno

nevyzera to moc popraskane kazdopadne to cez vikend odnesiem mechanikovi nech sa na to mrkne....

nevem co pred tou cestou este ide menit olej, min tyzdna som menil sviecky, brzd. kvapalinu,

este by som chcel precistit klimu.

A este. Po vymene brzd. kvap. mi zda ze auto brzdi horsie. Kua nevem ci som paranoidny alebo ako ono to stale brzdi super ale zda sa mi ze niekedy pedal reagoval citlivejsie teraz ho musim hlbsi stlacat....

ale vazne to moze byt len pocit. Napr. isiel som po dialnici cca 150 a chcem som prudsie pribrzdit no prvu sekundu sa mi zdalo ze to nebrzdi vobec....

Pritom auto bolo pred tyzdnom na stk a tam mi nepovedali o brzdach nic.....

Asi sa musim poriadne vyspat....

Odesláno

Tie brzdy bude asi iba subjektívny pocit. Tiež som ho mal po výmene kvapaliny. Neviem to vysvetliť ale tiež sa mi zdalo že to má väčšiu vôľu a brzdí horšie. Po čase bolo všetko zase OK.

Guest Mates 306 combi
Odesláno

Můžu říct ze svyho krasavce se take snazim pripravit na praktisky stejnou cestu....a zacinam byt trosku paranoidni....vsude slysim nejake klepani huceni....nevim musim stale premislet o kazdem prasknuti....co by to mohlo byt jestli by se s toho neco nemohlo stat....atd....

muzu rict ze asi chapu v jakem jses stavu...;)

Odesláno

tak som dnes kupil novy vzd. filter, oil filter, olej uz caka v garazi, cistic klimatizacie, spray na opravu defektov.

Este m napadla jedna vec idem asi dorobit do kufra 12V zasuvku ako maju novsie auta na 307 SW. NA chladnicku aby som nemusel tahat elektrinu od palubnej dosky.... Myslim ze to bude mat mnohostranne vyuzitie...

A este by som chcel vymenit komplet napln v klime tiez to nebolo menene dohne dlho len rozmyslam co a ako tam mam kupit ???

Odesláno

S tou klímou nič moc nevymyslíš. Dá sa tam dať iba freón R134 a trochu oleja. Ani jedno sa nedá bežne kúpiť v obchode a predávajú to chladiari spolu s výmenou.

Na tú zásuvku v kufri si nezabudni dať poistku a potom pozor pri prestávkach. Autochladnička dokáže za pár hodín vymlátiť baterku. Po takejto skúsenosti používam iba termobox. Čo sa dá to zmrazím, naložím do boxu a vydrží to i 48 hodín. Na vrch dávam nápoje. Prvé rozmrznú a sú stále chladené.

Odesláno
Původně zaslal: Mates 306 combi

Můžu říct ze svyho krasavce se take snazim pripravit na praktisky stejnou cestu....a zacinam byt trosku paranoidni....vsude slysim nejake klepani huceni....nevim musim stale premislet o kazdem prasknuti....co by to mohlo byt jestli by se s toho neco nemohlo stat....atd....

muzu rict ze asi chapu v jakem jses stavu...;)

Nebylo by lepší Máchovo jezero ???:D

Odesláno

Hlavně at máš plnou nádrž,všichni jsou jak magoři z toho Chorvatska!Budou obrovský zácpy jako každý rok.Hlavně at ti perfektně fungujou sahary-bude to potřeba.Jinak štastnou cestu.Pak dej vědět jak jsi dojel a jestli byly nějaký poruchy na autě.Doufám že ne.

Odesláno

minuleho roku som dosiel v pohode snad aj tento rok....

tu hadicku vymenim pre istotu. Takiez aj olej a brzdovu.

Tu zasuvku spravim zajtra mozno to spravim tak, aby to fungovalo len pri zapnutom kluci...

Predpokladam ze velky pruc tam nebude, kable potiahnem od poistkovej skryne....

popripade na konci nejaku 5A poistku. uvidime....

Odesláno

No to by bolo rozumné zapojiť ju na 15 okruh aby šla len pri zapnutom kľúči. Tú poistku daj 10A a hneď pri poiskovej skrinke aby kábel do zadu bol istený pre prípad skratu o karosériu.

Nezabudni pneumatiky nahustiť na inú záťaž.

Inak odporúčaná výbava by asi mala obsahovať spray na defekty, bežné náradie, hasiaci prístroj a malú bandasku s vodou na prípadné doliatie alebo na umytie rúk. Ja si vždy na dlhé cesty brávam i tie parfémované vreckovky. Sú dobré na osvieženie i utretie spotených rúk.

Odesláno

Jaká dlhá cesta? Chorvatsko už není v Evropě ? Zážitek byl se S 100--v kufru půl motoru včetně svisl.čepů--dnes tam zajedeš přes noc.Kdo má auto v bord.lu,ať sedí doma,kdo se o auto normálně stará,nemá problém vyjet kdykoli. Na-

konec pos..t se může i nové auto.

Vem si pas a plat.kartu! Příjemnou dovolenou :papa

Odesláno

dik dikchlapci uz sa tesim ;) ale este mam tyzden cas... :super

este jedna vec.. ako skontrolujem sahary? Ono jazdil som teraz dost mimo mesto za den aj 600km ale teplotu motora nejako nesledujem. Dnes som mal zapnutu klimu obe vrtule sa krutia, ale co termostat a podobne veci ??

[upravil dne 20/6/08 klm16]

Guest Mates 306 combi
Odesláno

ozzy1956: nebo radsi na slapy...je to bliz od prahy...a v kuhru jeste jednu 306....

Tak jde spis o to ze mi je dvacet a zadnou takovou cestu jsem zatim neabsolvoval jako ridic...a 306ka...je moje prvni auti za vydelany penizky...tak mam trosku opravneny obavy....

Odesláno

To Mates

Ve dvaceti bych se tou Škoda 100 pustil třeba na Aljašku....kdyby mě tehdá pustili

306 je proti ní super auto,tak se neboj :super

DOBRO DOŠLI GUTE REISE :papa

[upravil dne 27/6/08 ozzy1956]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...