Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mel jsem problem, kdyz bylo hodne teplo a jel sem trat asik 120km tak mi pri zastaveni vylozeni pasazera a pak rozjeti se rozsvitila cervena kontrolka stop a pak ledka u prehrati teploty na palubce. Resil jsem to tak ze sem pustil na full ventilaci a asik po dvou minutkach se to ochladilo, ale bylo zvlastni ze se nesputili sahary. Chlad kapalina je cca 4 mesice stara a je ji tam dost. Cetl jsem zde ze je nejaky hnedy konektor od cidla teploty a ze kdyz se odpoji tak by se meli spustit sahary na plny vykon a ze se da tim zjistit kde je problem. Ale ten konektor nemuzu najit u chladice sem nasel jenom jeden a ten byl modro zluty. Tak jestli by ste mi prosim neporadili kde ho najit?Foto by bylo nejlepsi kdyby se tu nekdo nasel tak ochotny. Mam P306 1.4 r.v.93.

A jeste jeden dotaz, kdyz vytocim motor tak nad 2,5tis otacek tak zacne delat asik od prevodovky takovy monotonni zvuk neco jako vrrm vrrm vrrm ..nevim jak to popsat:D. Tak jestli nevite co by to mohlo byt, pripadne jak moc to vadi. V servisu mi rekli, zprej je to staly prevod mezi differakem a prevodovkou a ze to prej stare auta delaji. Tak nevim oprava by prisla draho a nebo vymenit celou prevodovkou nekde sehnanou z vrakace.

Dik moc za rady a taky za to ze sem se lehce rozepsal:mad::papa

Odesláno

Ten hnedý konektor majú modely s klimatizáciou. Ty by si mal mať spínač vetrákov na chladiči, na ľavej strane v smere jazdy pod hadicou prívodu vody z motora. Ovláda relé a to spína ventilátor. Presnejšie sa to dá zistiť podľa VIN.

Ten zvuk môže mať veľa príčin. Sleduj či sa to nezhoršuje. Ak to bude stále rovnaké, tak to ani nerieš. Každopádne je dobre skontrolovať olej v prevodovke.

Odesláno

Dik za info, sem nejak nevenoval pozornost, ze hnedej konektor byl pokazde jenom u klimatizace:mad:. No snad to najdu, pokud ne tak bych to vyfotil a kdybys mi treba ty mohl na te fotce zakrouzkovat to misto tak by to bylo super. Kdyz je tam to rele, tak tam je nejaky spinac nebo prepinac ktery sepnu a ono to povali?Nebo se z toho neco odpojuje?Da se k tomu dostat normalne z motoroveho prostoru ze?A jeste takovej dotaz jestli by u toho mel byt pusteny motor nebo je to jedno?Asik sou to lama dotazy, ale je to moje prvni auto, taxe ucim:mad:

No ten zvuk tam nebyval, zacal u jednicky a tedka ho trochu slysim uz aj u trojky:roll. Byla u nej menena komplet spojka, tak jesi to treba neni ze to tam blbe nacpali?

Odesláno

Odpovím trochu za pastorka:na tom chladiči je spínač,takže pokud tam máš dva dráty na tom čidle,tak je spojíš a sahara by se měla roztočit.normalně se k tomu dostaneš z motorového prostoru.tato zkouška je tak na jednu minutu.klíček zapalování si radši zapni na druhou polohu,motor běžet nemusí.pak napiš jak jsi dopadl.

Odesláno

Tak jsem to sel zase zkoumat a nejak furt to proste nemuzu najit. Vlevo pod naodbkou s kapalinou je nejak privod kapaliny, ale uz pod nim nic neni. Na prave strane je zase nejaky zaizolovany dratek ale ten zase nevypada, ze by mu prospelo ho z tama rvat :ticho. Tak jsem to nafotil a jesi by se nekdo nasel ze by to treba zakrouzkoval kde to hledat tak by to bylo super.

Jo a jeste jeden problem..mam asik mesic nove letni pneu, nejdriv byla v haji geometrie ta uz je ok, ale furt to dost huci pri rychlosti nad 50km. Muze to bejt spatne vyvazneni, nebo neco jineho?Kdyz sem mel zimaky tak to tak nehucelo:grr

Prvni foto

[upravil dne 17.6.2008 Irbe01]

post-0-14109601037326_thumb.jpg

Odesláno

S tými gumami si zatiaľ starosti nerob. Pri zlej geometrii sa trochu inak zjazdili. časom by to malo byť tichšie.

K chladiču. Čidlo by to byť to zakrúžkované.

[upravil dne 17/6/08 pastorek]

post-0-14109601038047_thumb.jpg

Odesláno

Ja si myslel, ze je to ono, ale me zmatlo ze to ma byt nekde dole, taxem hledal dukladne dole:D. Kdyz ten konektor vyndam tak by to melo zacit chladit?Jak moc sili je zapotrebi na oddelani?Nebo se to nejak sroubuje?Jenom abych se za to nerval az moc a nevzal to s pulkou chladice:myslim

Tak jsem na to hledel tedka z blizka a je tam takova modra cast, ktera je z jedne strany sesroubovana. Ten sroubek asik neni to co mam vyndat abych to otestoval ze?Pak je tam jenom nejaka zluta cast a ta vede uz do matice, ktera je primo na chladici?Ale to bych se dostal asik az do chladice a tak maximalne bych vypustil to co je v chladici nebo se pletu?Mimochodem ta modra cas je jakokdyby necim slepena, koousek sem odloupl a bylo to neco jakoo lepidlo nebo silikon, to asik neni idealni hm?

Odesláno

Malo by to vyzerať takto. Normálny konektor zaistený malým perkom. Keď to odpojíš tak stačí kúskom káblika prepojiť kontakty a mal by sa rozbehnúť vetrák. Mal by pri tom byť zapnutý kľúčik. Nemusí byť naštartované.

[upravil dne 17/6/08 pastorek]

post-0-14109601040737_thumb.jpg

Odesláno

Diky moc, obrazek toho snimace jsem si taky nasel, akorat sem nevedel jesi ho vymontovat nebo jenom vytahnout z toho ten konektor co do toho vedl. Tedka uz mam jasno..tak dik, jdu to tesnout:super

Tak jsem sel uz na jisto, ale s tim spojem si uz nekdo z predchozich majitelu hral a asi pri tom ten konektor poskodil, bo tedka je slepene nejakym lepidlem:grr. Tak tedka nevim jesi to proste urvat s tim ze to mozna nedam dohromady, nebo jesi jde udelat neco jineho...chjoo...koupit jete auto jako laijk je faqt o hubu:nevim

Odesláno

Ten konektor je štandartný dvojpinový. Na tvojom mieste by som si zohnal druhý a prehodil. S novým by si asi mal problémy, nakoľko je treba na montáž špeciálne náradie, tak odporúčam kúpiť starší i s kúskom káblov na vrakovisku a spojiť na káble. Ideálne by bolo preletovať a spoj prekryť zmršťovacou bužírkou.

Odesláno

hlavne pokial nebudeš musieť tak nevyberaj to čidlo. ja som to mal tak zažrate že mi praskol chladič .

vnútri je len tenká matica v plaste takže sa to lahko pretočí

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem konecne na to kapl kde byl problem, teda ne ja ale mechanik. Ten kabel jsem nakonec rozebral, nebylo to slepene ale jenom utesnene silikonem takze trosku zagiglat a slo to od sebe, ale pri spojeni to stejne nic nedelalo, taxem zajel za mechanikem a ten udelal to same jako ja, akorat to pak jeste premeril, jesi proteka proud a ten nesel, tak otestoval patici, ktera sla dolu k sahare a ta byla desne zoxidovana, takze to prostrikl kontaktolem a rozjelo se to a uz to vali a spinac spina a chladim, konecne nemam saunu:D. Jinak dikas za rady:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...