Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, prestali mi jit predni sterace...... Uz delsi dobu mely vykyvy ve vykonu- coz znamena za nekdy jely rychle a nekdy pomalu. Ted uz jedou tak pomalu ze se zastavuji, nekdy jim musim zpet jeste pomoct!!!!!

PROSIM poradte co by to mohlo byt? Pojistka je OK, nic vic o tom nevim.

Pokud by mel doma nekdo motorek nabidnete,zda-li to bude motorkem!!!!!

DIKES:nevim

Odesláno

Nemusí to byť motorček. Ak si pozoroval pomalší chod mohli by to byť zahrzavené čapy ramienok. Dá sa to zistiť jednoducho. Stačí odmontovať čap ramena a skúsiť či pôjde rukou ľahko hýbať. Ak nie, tak demontuj celý mechanizmus, rozober čapy, prešmirglovať, namazať a zložiť. Malo by to pomôcť.

Odesláno

Dneska sem to rukou a silou rozhejbal, dalo by se rict ze pomahal motruku, takze ted to jakztak jde. MYslim ze to asi budou opravdu pouze zarezle cepy nebo neco podobneho, zkusim to rozebrat.......

Guest servisman
Odesláno

tžady dávám foto když jsem to měl vyndané komplet a pak promazal,ale je to 406;)

[upravil dne 9/6/08 honza406]

post-0-14109600949829_thumb.jpg

Odesláno

motorek jako takovej spálit je docela umění, v podstatě jediný co je reálný že by se mohlo stát je že se přapálí vynutí.. já měl teď rozdělanej motorek na 405tce, principielně sou stejný.. není tam nic, stačí vyměnit uhlíky, zbrousit dosedací plochu těch uhlíků, proškrábnout drážky, vazelínou namazat kde to chodí a motorek fachčí jak blázen..

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

motorek jako takovej spálit je docela umění, v podstatě jediný co je reálný že by se mohlo stát je že se přapálí vynutí.. já měl teď rozdělanej motorek na 405tce, principielně sou stejný.. není tam nic, stačí vyměnit uhlíky, zbrousit dosedací plochu těch uhlíků, proškrábnout drážky, vazelínou namazat kde to chodí a motorek fachčí jak blázen..

\"motorek jako takovej spálit je docela umění, v podstatě jediný co je reálný že by se mohlo stát je že se přapálí vynutí\"

Veď to je to spálenie motorčeka. Pri preťažení sa prehrieva vinutie, ohorí ochranná laková vrstva na vinutí a nastane medzizávitový skrat pri ktorom často príde k prepáleniu vinutia. Tomu sa ľudovo hovorí spálený motorček.

Konkrétny prípad, čo tu riešime je problém so zahrdzavenými čapmi stieračov. Motorček má v poriadku. Zatiaľ. Ak to bude používať také zahrdzavené tak je iba otázkou času kedy sa motorček prehreje a zhorí.

Odesláno

spíš mi poraď, proč mi skáčou stěrače po okně :nevim gymičky mám nový valeo, ze začátku jezdily po okně parádně tiše a plynule, chvíla používání a stěrače skáčou jak klokan :grr okno je čistý, motorek v pořádku, pákovej mechanismus taky... před tím sem měl stěrače který stály asi kilo, stíraly naprd ale jezdily plynule...

taky sem si všiml že když si ostříknu okno (ještě zbytek zimní nemrzky) tak chvílu jezděj plynule, ale po samotné vodě jakoby neklouzaly.. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

spíš mi poraď, proč mi skáčou stěrače po okně :nevim gymičky mám nový valeo, ze začátku jezdily po okně parádně tiše a plynule, chvíla používání a stěrače skáčou jak klokan :grr okno je čistý, motorek v pořádku, pákovej mechanismus taky... před tím sem měl stěrače který stály asi kilo, stíraly naprd ale jezdily plynule...

taky sem si všiml že když si ostříknu okno (ještě zbytek zimní nemrzky) tak chvílu jezděj plynule, ale po samotné vodě jakoby neklouzaly.. :myslim

Je to spôsobené materiálom gumičiek.

1. Kvalitnejšie majú brit robený s prídavkom silikónu. Potom je akoby mastný a pekne kĺže po okne. Samotná guma skáče

po skle často.

2. Môžu byt príliš tvdé a brit ide \"proti srsti\" ako pri holení.

Riešenia sú dve. Jedným je výmena gumičiek za nové. Druhým je vložiť medzi gumu a sklo menej adhézny materiál. Na čerpačkách sa dá kúpiť prípravok ktorému sa ľudovo hovorí neviditeľný stierač. Je to tekutina ktorá sa nanesie na suché očistené sklo a pôsobí ako vosk. Odpudzuje vodu ktorá rýchle steká preč a zároveň po nej stierač pekne kĺže. Je to niečo podobné ako keď ti na umyvárke navoskujú auto. Vtedy tie stierače chvíľu neskáču ale pri stieraní sa tvorí taký mliečny film. Tento prípravok ten film nevytvára.

Pár krát som to použil práve na odstránenie toho skákania.

Odesláno

ty valea sem si kupoval kvůli tomu že si nemyslim že je to obyčejná guma (taky byly pěkně drahý), proč sem ještě v práci neviděl fabii nebo oktávku na který se dávaj grafitový stěrače co dřou okno aby skákaly?

zajímalo by mě jestli by to s novám oknem taky dělalo

Odesláno

Valeo robí viacej stupňov kvality. To že kúpiš niečo drahé neznamená že je to kvalitné.

Grafitové stierače neskáču lebo je tam grafit ktorý je mastný. To je to isté ako silikónový brit ale ten neničí okno.

Nové okno keď odmastíš bude robiť to isté.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...