Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam problem s teplotnim cidlem. Nechteji mi zapinat sahary, takze se mi stava, ze mi vyskoci teplota az nekde k cervene hranici :-(. Zjistil jsem, ze mi asi blbne teplotni cidlo na motoru. Moc by mi pomohlo, kdyby nekdo vedel, kde se da sehnat graf zavislosti teploty vody v motoru na odporu toho cidla. Mam pocit, ze cidlo je spatne, protoze nedosahne ani hodnoty odporu nutne ke spusteni sahary. Predem dik moc

Odesláno

Nedávno som to robil bratovi. Je to auto s klímou, je to hnedé čidlo a hodnoty odporov v závislosti na teplote vody sú nasledovné : - studený motor cca 1,84 kohm, motor na 90 stupňov cca 3.1 kohm. Hodnoty odporov su s presnosťou na 10-tky ohmov, pretoze teplota vody kolíše a s ňou sa mení aj hodnota odporu čidla.

Odesláno
Původně zaslal: rolis7

Nedávno som to robil bratovi. Je to auto s klímou, je to hnedé čidlo a hodnoty odporov v závislosti na teplote vody sú nasledovné : - studený motor cca 1,84 kohm, motor na 90 stupňov cca 3.1 kohm. Hodnoty odporov su s presnosťou na 10-tky ohmov, pretoze teplota vody kolíše a s ňou sa mení aj hodnota odporu čidla.

Máš pravdu,ale pokud nemá klimu,tak tam nemá ani Bitron,to znamená že ten odpor bude jinej.Pokud nemá klimu tak to čidlo ovládá asi přímo relátka.Takže nám musí kolega příště napsat jestli má klimu nebo ne!
Odesláno

Kolega se omlouva, ze to neuvedl hned :-( .... klimu mam. Ja to zkusmo meril ten odpor a zjistil jsem, ze pri +-90stupnich mam asi 2,8kohm, ale problem je v tom, ze kdyz jsem to cidlo nahradil trimrem, tak jsem zjistil, ze sahara spina +- pri 3,05kohm ... cehoz se mi nepovedlo dosahnout. Zkousel jsem i test s horkou vodou ... kdyz jsem cidlo nechal chvilku povarit v konvici, tak jsem se dostal max. na 2,6kohm, coz je taky malo. Diky za rady.

Odesláno

Tak jsem to čidlo měřil.motor byl tak na 40 C a mělo to odpor 2,2K ohm.nechal jsem ho zahřát asi tak 72 C a mělo to 2,54K ohm.Jinak mě sahary na pomalý chod spínají asi kolem 90 C.Jestli chceš tak to zítra změřím při 90 C.Napiš.

Odesláno

EXI.60: To by bylo super. Moc by mi to pomohlo. Ted posledni dobou se mi nestava, ze by se mi to prehrivalo ... a to jezdim po dalnici i po okreskach, tak nevim. Ale nechtel bych se dozit toho, ze pojedu v lete na dovolenou a nekde to uvarim :-( ... jak se ti to povede zmerit pri tech 90 stupnich, tak prosim napis. Dik moc.

Odesláno
Původně zaslal: bednarir

EXI.60: To by bylo super. Moc by mi to pomohlo. Ted posledni dobou se mi nestava, ze by se mi to prehrivalo ... a to jezdim po dalnici i po okreskach, tak nevim. Ale nechtel bych se dozit toho, ze pojedu v lete na dovolenou a nekde to uvarim :-( ... jak se ti to povede zmerit pri tech 90 stupnich, tak prosim napis. Dik moc.

Jak přijedu z prace a budu to mít teply,tak to zahřiju na 90-změřím,a počkám jak zapnou sahary-pomaly chod a změřím hned znova.pak ti napišu hodnoty.
Odesláno

zdar,tak jsem měřil,budu pokračovat v těch teplotách:80C-2,68Kohm,90C-2,83Kohm,95-2,91Kohm,98-2,95 v těchto dvou rozmezích mě sepli sahary na pomalý chod.92-2,85sahary vypínají.Měřil jsem ti to dvakrát.Bylo to u stojícího auta na místě.Samozřejmě s vyplou klimou.Když jsem jel po městě,tak běželi něco po 92C,asi jak se auto chvěje a protéká rychleji voda tak Bitron zapne dřív.Jestli ti to spíná až při tak vysokém odporu tak budou někde špatné spoje nebo to nejhorší-Bitron(starší tak 500Kč).A ještě jsem zapoměl,vypil jsem u toho měření jedno pivo.kdyby jsme se někde potkali tak je mám u tebe.:D

[upravil dne 5.6.2008 EXI.60]

Odesláno

Moc dekujiiiiiiiiii .... o vikendu to promerim taky a uvidim co presne zjistim ... doufam, ze to bude jenom to cidlo a ne ten Bitron ... i kdyz i tech 500,- neni zase tak moc ;-)

Tys u toho vypil jenom jedno pivo? :-( ... tak teda dobre ... pokud se potkame, tak mas u me 2 piva, at je to ferovy :-)

Odesláno

Moc dekujiiiiiiiiii .... o vikendu to promerim taky a uvidim co presne zjistim ... doufam, ze to bude jenom to cidlo a ne ten Bitron ... i kdyz i tech 500,- neni zase tak moc ;-)

Tys u toho vypil jenom jedno pivo? :-( ... tak teda dobre ... pokud se potkame, tak mas u me 2 piva, at je to ferovy :-)

To první pivo byl jen rozjezd.pak jsem vypil ještě čtyři,ale to nevadí jsem rád že pomůžu.Sám jsem měl nedávno s klimou a chlazením motoru problémy:D
Odesláno

Dostal jsem nápad,Při nejhorším si do obvodu přidej odpor100ohm,nebo kolik potřebuješ,aby jsi to celé zvedl a dostal se na těch 3,05Kohm.budeš mít opravu za pár haléřů.Bitronu to nemůže ublížit.Pak napiš jak jsi dopadl.

[upravil dne 7.6.2008 EXI.60]

Odesláno

Netuší niektorý z vás, pri akej teplote sa majú zapnúť vetráky na ochladenie motora. V zápche mi to stúpa až do červenej oblasti a bojím sa, aby sa mi neprehrial motor. :bojim Skúsil som nechať zahriať motor a čakal som kedy zapnú vetráky a zapli sa až v červenej oblasti. Mám 306 r.v.98 s klímou. Ako by som zistil, či to čidlo je dobré, alebo je to v niečom inom:myslim??

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: MiškovičAndrej

Netuší niektorý z vás, pri akej teplote sa majú zapnúť vetráky na ochladenie motora. V zápche mi to stúpa až do červenej oblasti a bojím sa, aby sa mi neprehrial motor. :bojim Skúsil som nechať zahriať motor a čakal som kedy zapnú vetráky a zapli sa až v červenej oblasti. Mám 306 r.v.98 s klímou. Ako by som zistil, či to čidlo je dobré, alebo je to v niečom inom:myslim??

a co máš za motor??

mohou býti i pojistky spálené

Guest servisman
Odesláno

ale koukám že máš klimu tak ventilátor je ovládaný elektronickou řídicí jednotkou,jejíž snímač je umístěný v tělese termostatu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...