Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V Elite som na tento motor 1,8 16V 81kW XU7JP4 nasiel:

- org. kod 1920V7 - kod elit SI C95181 vyrobca Siemens-VDO za 3400Sk

Potom v DDauto.sk mavaju tie polske bez znacky za cca 1400Sk.

[upravil dne 20/12/12 15:46 od Ferry]

Odesláno

Kamen v cechach na jednej stranke som zohnal origos Magnetti marelli za 2500,-Ck, len neviem, co by stalo postovne na slovensko. Este to zistim a uvidime co sa viac oplati. Potom to dam na sklo, aby si aj ostatny mohli ked-tak vybrat. Ide o to, aby sme si vsetci dokazali niako pomoct. Ked len lacnejsimi suciastkami.:super

[upravil dne 20/12/12 15:46 od Ferry]

Odesláno

tak co zelpol, něco novýho? koukám, že máme stejnej problém, já už tohle dušení taky řešim asi rok a recept jsem nenašel... po nastartování padá volnoběh až někam na hranici života a smrti, občas chcípne, občas se za děsivýho klepání motoru vypracuje k normálu. a to je mi právě divný, že se motor tak brutálně klepe. Když přidám plyn, tak nereaguje, když ho pustim, tak se motor dá do pohybu, docela psycho. Vždycky jsem myslel, že to jsou benzínový vstřiky, ale je mi divný, že to občas nedělá. Najednou zničeho nic zapískaj gumy a já vystřelim jako šumachr s falešným pocitem, že se to samo vyléčilo.

chlapi, mám pár otázek:

1/kde najdu čidlo klepání? (hledání tady na fóru je docela hrozný a strávil jsem u něj nějakou hodinku a odpověď nenašel) třeba by tady mohl bejt zakopanej pes :myslim

2/co je to za čidlo jak je na tělese klapky shora. Vnější část je černej plast, drží na jednom šroubu, je usazený v díře tvaru válce, asi 1,5 cm průměr a 1 cm výška. Ta měděná vnitřní část čidla je jakoby na pružince a hýbe se.

jinak rady typu krokáč, čidlo chl. kapaliny, rampa, filtry mi jsou k ničemu, odzkoušeno s nulovým zlepšením

Odesláno

musim se ještě pochlubit, že dneska sem málem způsobil pěknou nehodu - auto nastartovalo a krásně vystřelilo, jenže po nějakejch 20 vteřinách sem odbočil na světelný křižovatce a v tu chvíli zase mrtvola, šlapu na plyn - nic, šlápnu na spojku a přidam plyn - nic. za mnou se řítila oktávka, tak výstražný a setrvačností sem se dovalil do nějaký jednosměrky, tam se to přeplo na plyn a dobrý. už mě z toho fakt j.be

Guest servisman
Odesláno

čidlo se nachází přímo na bloku motoru je vidět když se podíváš mezi sáním a vypadá takto

zhruba pak je podobné ale bez kabelu s konektorem

je přichycen jedním čroubem

Když tak jsem byl komisar bez háčku :aut

[upravil dne 7/6/08 honza406]

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: urdemala

díky komisaři, kouknu na to, jestli tam fakt je.. :-)

přikládam fotku toho zmiňovanýho čidla:

podle mne to není čidlo ale vyhřívací těleso klapky

nebo-li jak je napsáno blok ohřívače viz obr:super

[upravil dne 7/6/08 honza406]

Odesláno

To co ste pisali ze je v skrtiacej klapke je naozaj vyhrievanie skrtiacej klapky, sluzi len na to aby ak je pod nulou klapka neprimrzla. Cidlo klepania je na to ze ked dojde k samozapalom benzinu - hlavne natural 95 aby na zaklade klepania motoru RJ upravila predstih aby motor klepat prestal.

Klepanie sa objavuje hlavne pri horucom motore, kedze v studenom motore nie je az taka teplota aby to zapalovalo samo, mozne by to bolo len ak by niektory valec mal prilis vysoku kompresiu za studena sposobenu napr tym ak bolo treba vymenit tesnenie pod hlavou a ta bola moc prebrusena (malokto vie ze hlava na 16V dvojlitroch PSa moze byt prebrusena len raz a to o max 0.3mm) alebo napr. pridierajucim sa niektorym ventilom(neotvara sa poriadne) alebo vydratou vackou (ani naplno vysunute zdvyhatko nedokaze riadne otvorit niektory ventil) - je toho vela, vtedy je to mozne aj za studena a ked prihliadnem na to ze motor na plyn prakticky nikdy neklepe , potom pravdepodobne preto po prepnuti na plyn problemy zmiznu.

druha moznost preco na benzin to moze ist zle a na plyn ok, lezi v clanku http://www.autopress.cz/archiv-clanku/liga-mistru-diagnostiky tam je to vsetko podrobne popisane, pripadne odporucam zmerat kompresne tlaky valcov, lebo ak si pamatate mal som podobny problem aj ked len s benzinom a nakoniec az ked som si odmeral kompresne tlaky zistil som kde je pes zakopany. Je dobre tie tlaky zmerat pokial mozno hned vtedy ako sa zavada prejavi, mne to blblo len cca 30s po studenom starte, inokedy boli tlaky ok.

[upravil dne 20/12/12 15:51 od Ferry]

Odesláno

musim se ještě pochlubit, že dneska sem málem způsobil pěknou nehodu - auto nastartovalo a krásně vystřelilo, jenže po nějakejch 20 vteřinách sem odbočil na světelný křižovatce a v tu chvíli zase mrtvola, šlapu na plyn - nic, šlápnu na spojku a přidam plyn - nic. za mnou se řítila oktávka, tak výstražný a setrvačností sem se dovalil do nějaký jednosměrky, tam se to přeplo na plyn a dobrý. už mě z toho fakt j.be

Ano mame to rovnake starosti. V juli idem s tym do servisu, lebo teraz som momentalne švorc. ( do toho čuňova k tym machrom jek som tu uz pisal) Potom Ti poviem co tam bolo, aby si niaco pri pripadnej oprave usetril. BohuziaL TERAZ NEMAM LOVE, TAK MUSIM POCKAT DO JULA. Inac aj splynovac mam Tartariny ako Ty a ide to na nom vyborne a na tom benzine mam pocit, ako ked za studena naštartijes Škodu 120 bez sitiča a chces jazdit rely. No na šlaktrafenie.

Odesláno

Tak vela stastia v Cunove, ak by to vedeli vyriesit tak to bude snad 1. pripad okrem mojej vymeny motoru. S druhym motorom, to ide 1000x lepsie ci studene, ci teple, ihned reaguje za plynom a podotikam ze som predtym vymenil uplne vsetko a ay ked som meral tlaky valcov tak sa mi rozsvietilo.

[upravil dne 20/12/12 15:52 od Ferry]

Odesláno

tak uz sem se objednal na pátek na ty vstřiky, jenže nakonec z toho sešlo, každopádně co nejdřív tam zajedu a uvidíme. je to pro mě z ruky a posilat jim je poštou nemůžu, protože sem na vozítku závislej a nevim co bych bez něj dva tři dny dělal..

je zajímavý, že máš taky tartarínyho, no možná tam bude nějaká spojitost :myslim ještě možná zajet do servisu kde to montovali, jestli nemají nějakou zkušenost

Odesláno

tak uz sem se objednal na pátek na ty vstřiky, jenže nakonec z toho sešlo, každopádně co nejdřív tam zajedu a uvidíme. je to pro mě z ruky a posilat jim je poštou nemůžu, protože sem na vozítku závislej a nevim co bych bez něj dva tři dny dělal..

je zajímavý, že máš taky tartarínyho, no možná tam bude nějaká spojitost :myslim ještě možná zajet do servisu kde to montovali, jestli nemají nějakou zkušenost

Ten servis bol moj velky omyl. Su to garazovy majstri a mesiac v kuse mi to nastavovali aby mi na plyne nevihadzovalo diagnostiku. Možno to posrali oni.

Odesláno

tak jsem v neděli čistil vstřiky, fotky dodám. jelikož to byla samo domo akce, tak jsem si od výsledku moc nesliboval. musim říct, že je to fakt dost znát, ale problém nezmizel. motor už sice nastartuju napoprvý, dokonce už ani nezlobí jako dřív, dokonce při vyšších otáčkách je znatelnej nárůst výkonu. co však zůstává, je to prošpápnutí, kdy šlápnu na plyn a dlouho čekám, než zareaguje. už nevim co dál, dneska jsem na vrakáči koupil regulátor tlaku paliva (předpokládám, že ten taky nemá nic společnýho s okruhem plynu), kterej za chvíli vyměnim a pak se uvidí.

Odesláno

tak jsem v neděli čistil vstřiky, fotky dodám. jelikož to byla samo domo akce, tak jsem si od výsledku moc nesliboval. musim říct, že je to fakt dost znát, ale problém nezmizel. motor už sice nastartuju napoprvý, dokonce už ani nezlobí jako dřív, dokonce při vyšších otáčkách je znatelnej nárůst výkonu. co však zůstává, je to prošpápnutí, kdy šlápnu na plyn a dlouho čekám, než zareaguje. už nevim co dál, dneska jsem na vrakáči koupil regulátor tlaku paliva (předpokládám, že ten taky nemá nic společnýho s okruhem plynu), kterej za chvíli vyměnim a pak se uvidí.

Dobre gangster obaja mame zhruba rovnaky problem, tak ked to odfotis supni to sem prosim ta. Inač aj splynovac mame rovnaky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...