Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, chystám se vyměnit obě manžety poloosy na levé i pravé straně. A měl bych nejdřív pár všetečných dotazů.

1. Jak je montáž časově náročná?

2. Lze použít sponky ze starých manžet na nové? Nechce se mi kupovat celé sady se s ponkama.

3. Levá i pravá strana jsou stejné manžety? U kol a u

převodovky?

4. Dají se použít tyto manžety? :

a) strana kola: www.autobenex.cz - výrobce SASIC kod zboži SA2933203 ,Obrázek (nejspíš orientační)

b) strana převodovky: www.autobenex.cz - výrobce SASIC kod zboži SA2873813, Obrázek (nejspíš orientační)

Předem díky za odpovědi

OMLOUVÁM SE, ŽE NEDÁM ODKAZ PŘÍMO NA ZBOŽÍ, ALE NA AUTOBENEX.CZ TO BOHUŽEL NEJDE.

[upravil dne 7.5.2008 badisak]

Odesláno

Když budeš dělat manžety tak rovnou vyměň i ty sponky,ale lepší je místo sponek dát silnější elektrikářský stahovačky.Jo a když víš jak na to,půl dne ti stačí.:super

Odesláno
Původně zaslal: Žampión

Když budeš dělat manžety tak rovnou vyměň i ty sponky,ale lepší je místo sponek dát silnější elektrikářský stahovačky.Jo a když víš jak na to,půl dne ti stačí.:super

A mechanikovi?? Zajímá mě právě, kolik času na tom stráví, abych si dokázal představit cenu.

Odesláno

Ještě nechápu jednu věc. Na netu, třeba u Autokelly jsou ty sady manžet třeba dva druhy. Nachlup stejná věc, stejný výrobce. Ale cenový rozdíl třeba 600kč. A za kus gumy se mi zdá cena 1200 docela dost. A když si to vynásobím čtyřmi, tak o fin. ceně nechci ani uvažovat :nevim

Odesláno

Jo a ještě jeden dotaz. Když je u té manžety u dodavatele napsáno sada a požadovaný počet kusů 2, tak to znamená že to jsou manžety na L i P stranu? Nebo je to stejně jen jedna? 800Kč za kus gumy se mi zdá celkem dost

• O 3 týdny později...
Odesláno

To je slušná sazba.Mě manžeta stála 600kč a 100 kč si vzal zhruba za hodinu práce.Je jistý že na té manžetě taky měl nějakou korunu.Ale i tak je to vpohodě.

Odesláno
Původně zaslal: Žampión

To je slušná sazba.Mě manžeta stála 600kč a 100 kč si vzal zhruba za hodinu práce.Je jistý že na té manžetě taky měl nějakou korunu.Ale i tak je to vpohodě.

Ty bys dělal za sto na hodinu?:bojim

Odesláno

No i tak 1800,- za práci se mi zdá fakt hodně.

Nezdá se mi, že by na autě dělal cca 10 hodin. A to ještě je cena za práci bez DPH, kdybych to chtěl na doklad vyšlo by to na 2150,-

Nejlepší je ten paradox, že platíš za výměnu kousku gumy takový prachy.

Co myslíte, je to hodně drahý?

Odesláno

Odpovím jinak,900 na jednu poloosu,t.j. 450 na hodinu--v klidu mohl tu jednu dělat dvě hodiny. Vypustit olej,dem.poloosy plus roz-

ložení a složení plus montáž.Nemyslím,že je to moc.Nakonec pro klid v duši zjisti,kolik by stálo u Pežotu.

Je-li možnost u výměny být,má člověk představu,co oprava

obnáší a co všechno se dělalo.Osobně tuto možnost,kde si

nevím rady,vždy využívám.:papa

[upravil dne 1/6/08 ozzy1956]

Odesláno

Rozdily v cenach tech manzet, neni to proto ze nektere sou pretahovaci a nektere ne?

Jinak cena za praci, no ja bych tolik nedal.. ale to neznamena ze to nemuze byt normalni cena.

Odesláno

Hmm, 450,- kč za hodinu práce bez DPH, to je teda pěkná palba na soukromníka. Ještě ho naschvál odzkouším na výměně oleje. Kolik si tak lidí účtujou za výměnu oleje s filtrem? (V případě, že si olej koupím sám)

Odesláno

Výměna oleje je tak na půl hodinky.

Proč nevyměníš sám??? Je to jednoduché a máš stopro jistotu,že

bude nový olej i filtr ;)

Jinak těch 450---je to konečná cena,není dneska jednoduché mít

malou opravnu,platit všechny vstupy.....:myslim

[upravil dne 5/6/08 ozzy1956]

[upravil dne 5/6/08 ozzy1956]

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: jerry2

450 na hodinu je sakra dost, normálně si soukromníci berou tak 200/h

záleží jak kde ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...