Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chiptuning, ale....

Recommended Posts

Odesláno

Čau,

tu svojí 406 2.0 HDI 80KW hodlám chipovat na 100KW, ale je tu problém...

Prostě to auto nemá takový zátah jaký by asi mělo mít(porovnání jiné 406 stejný motor), auto se při nižších otáčkách skoro dusí a po městě je při klidné jízdě spotřeba okolo 8.5l .

Mimo město je to ok, svižnější jízdou 4.5-5 l.

Neni to nic kritického, vypadá to na vylítaný kat.Teď jde o to, jestli bude po upravě ŘJ vadit případná výměna katu.Abych pak nemusel chipt.dělat znovu.Dík za odpovědi :)

Odesláno

O to jsem taky přemešlel....

mám old model a jediná váha kterou bych mohl zkusit je z nového.Motor stejnej.Půjde tam?

Guest minimaxa
Odesláno

před chipem musí bejt auto v naprostým pořádku, všechna čidla včetně jednotky, jinak bych to odmítal chipovat, pokud bych za to měl nést záruky ;)

Odesláno

byl jsem na diagnostice a ta byla bez chyby.mohl by to bejt subjektivní pocit, ale těch 8.5 litrů to bere.ikdyž na druhou stranu většinou jezdim město 4km tam a zpet. mělo by to po městě brát kolem 7.5 ale asi určitě se zahřátým motorem.

Odesláno

ale dojedeš, co bys nedojel, jen opatrně se spojkou, ona je schopná přenést určitý točák a není stavěná na větší, tak opatrně, mohla by začít prokluzovat, ale to zjistíš rychle sám :)

Odesláno

to je fakt.nárůst o 70nm (teoreticky) je dost,ale spojka je skoro nova, tak by to mohla zvládnout.:)

Odesláno

Mno, je to u firmy http://www.e-chiptuning.cz Zvýšení výkonu o 21KW 70nm cena 6 800 Kč bez daně.Už jsem tam i volal.Po tel. mi říkal, že si to můžu na den vyzkoušet a když tak to dát zpět.Ještě uvidím na místě;-)Každopádně dám vědět.Pokud nebudu mít v úterý službu, jedu tam:)

Odesláno

Tak hotovo.Velice seriozní jednání, 3x to diagnostikovali a cena 8090Kč s daní.Je to pružnější a od 1600 do 3500 je to supr:)

Ještě budu testovat :) ale zatím každopádně http://www.e-chiptuning.cz vřele doporučuju.

Odesláno

...a kdyz pak pulku motoru povymenujes, tak jejich ladeni prislo nazmar.

pripadne kuchnes vysypanej kat, motor se trochu nadechne a zacne ti klouzat spojka, vibrovat setrvak bo neco podobneho:P

Odesláno

Aaa, pan ma mnohalete zkusenosti:D

Ja myslim, ze kdyby to byl tak casty problem, tak by lidi do toho nesli a neriskovali tak pozdejsi velke investice do oprav.

Znamy to ma na 406 combi uz nejakou domu a nema zadne problemy a to nejakych par tisic rocne najezdi. Hlavne zvysovat vykon s mirou (max. 20%)

Je to proste svobodna volba kazdeho.:super

Odesláno

Tak zatím jsem najel cca 700km a bez problémů.Uvidíme:)Táhne to krásně, spotřeba po městě 7,3 (a to ho nešetřím), mimo město stejná.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...