Guest bostich Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 Čau, tu svojí 406 2.0 HDI 80KW hodlám chipovat na 100KW, ale je tu problém... Prostě to auto nemá takový zátah jaký by asi mělo mít(porovnání jiné 406 stejný motor), auto se při nižších otáčkách skoro dusí a po městě je při klidné jízdě spotřeba okolo 8.5l . Mimo město je to ok, svižnější jízdou 4.5-5 l. Neni to nic kritického, vypadá to na vylítaný kat.Teď jde o to, jestli bude po upravě ŘJ vadit případná výměna katu.Abych pak nemusel chipt.dělat znovu.Dík za odpovědi Citovat
Hirrogen Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 ne to vadit nebude, ale radsi bych byt tebou nejdriv zjistil co to opravdu je a pak to teprv chipnul..zkusil bych i vahu vzduchu Citovat
Guest bostich Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 O to jsem taky přemešlel.... mám old model a jediná váha kterou bych mohl zkusit je z nového.Motor stejnej.Půjde tam? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 před chipem musí bejt auto v naprostým pořádku, všechna čidla včetně jednotky, jinak bych to odmítal chipovat, pokud bych za to měl nést záruky Citovat
Guest bostich Odesláno 5. květen 2008 Odesláno 5. květen 2008 byl jsem na diagnostice a ta byla bez chyby.mohl by to bejt subjektivní pocit, ale těch 8.5 litrů to bere.ikdyž na druhou stranu většinou jezdim město 4km tam a zpet. mělo by to po městě brát kolem 7.5 ale asi určitě se zahřátým motorem. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 ona i ta spotřeba je vcelku subjektivní záležitost :D Citovat
Guest bostich Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Tak v úterý jdu (jedu)na to.Snad dojedu domů Citovat
Guest minimaxa Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 ale dojedeš, co bys nedojel, jen opatrně se spojkou, ona je schopná přenést určitý točák a není stavěná na větší, tak opatrně, mohla by začít prokluzovat, ale to zjistíš rychle sám Citovat
Guest bostich Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 to je fakt.nárůst o 70nm (teoreticky) je dost,ale spojka je skoro nova, tak by to mohla zvládnout. Citovat
alternativ Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Wow, pro me velice zajimave tema, taky nad chipem uvazuju. Tak tedy napis, jak jsi spokojeny, kde jsi to delal a hlavne za kolik;) Citovat
Guest bostich Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Mno, je to u firmy http://www.e-chiptuning.cz Zvýšení výkonu o 21KW 70nm cena 6 800 Kč bez daně.Už jsem tam i volal.Po tel. mi říkal, že si to můžu na den vyzkoušet a když tak to dát zpět.Ještě uvidím na místě;-)Každopádně dám vědět.Pokud nebudu mít v úterý službu, jedu tam:) Citovat
Guest bostich Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Tak hotovo.Velice seriozní jednání, 3x to diagnostikovali a cena 8090Kč s daní.Je to pružnější a od 1600 do 3500 je to supr:) Ještě budu testovat ale zatím každopádně http://www.e-chiptuning.cz vřele doporučuju. Citovat
.mycTD Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 ...a kdyz pak pulku motoru povymenujes, tak jejich ladeni prislo nazmar. pripadne kuchnes vysypanej kat, motor se trochu nadechne a zacne ti klouzat spojka, vibrovat setrvak bo neco podobneho:P Citovat
alternativ Odesláno 16. květen 2008 Odesláno 16. květen 2008 Aaa, pan ma mnohalete zkusenosti:D Ja myslim, ze kdyby to byl tak casty problem, tak by lidi do toho nesli a neriskovali tak pozdejsi velke investice do oprav. Znamy to ma na 406 combi uz nejakou domu a nema zadne problemy a to nejakych par tisic rocne najezdi. Hlavne zvysovat vykon s mirou (max. 20%) Je to proste svobodna volba kazdeho. Citovat
Guest bostich Odesláno 17. květen 2008 Odesláno 17. květen 2008 Tak zatím jsem najel cca 700km a bez problémů.Uvidíme:)Táhne to krásně, spotřeba po městě 7,3 (a to ho nešetřím), mimo město stejná. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.