Yantschi Odesláno 19. květen 2008 Odesláno 19. květen 2008 To ci tlmit, alebo netlmit ani nerieste - JEDNOZNACNE TLMIT a samozrejme uzavriet. Rozdiel je velmi badatelny - mas pevnejsie basy, vacsie tlaky (samozrejme, neide to porovnavat s tlakmi pri SPL od woofra), prezentnejsie vysky, vsetko to hra krajsie, cistejsie, kvalitnejsie. Je uplne zbytocne kupovat drahsie repraky a dat ich \"na hulvata\" (teda bez MDF a tlmenia). Na jedny moje dvere som minul 4ks platov 50x20cm SinuslLive ADM 90,-Sk/kus, jeden plat ANS peny, 3 platy Sikadampu. Iste su to naklady, ale zvuk je neporovnatelny. Co sa tyka ovalov, resp. reprakov do zadu, to je skepsa. Ja osobne zostavu akurat staviam a bude tam nasledovne: zosilovac Hertz EP4, subwoofer ES250D v uzavretej ozvucnici, vpredu komponentne dvojpasma Hertz ESK165 a dozadu mozno dam Blaupunkt GTc172, ktore budu zivene radiom, ale osobne este nie som rozhodnuty, ci ich tam dam. Citovat
Neophyte Odesláno 19. květen 2008 Autor Odesláno 19. květen 2008 Mrkněte se mi prosím na tenhle montážní set TX KIT,jestli je to vše co budu potřebovat k propojení zesíku a bas.tuby .co je prosím ten spouštěcí kabel?u žádne jiné sady na jiných adresách jsem na to nenarazil moooc děkuji,potřebuji to vědět,ve středu s tím jedu do peugeotu,tak jestli to mám koupit Citovat
Neophyte Odesláno 19. květen 2008 Autor Odesláno 19. květen 2008 http://autofam.cz/index.php?list=2&folderss=125&folders=&ftext=&page=products&vyrobce= Citovat
tanagy Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 Neophyte: Ta sada vcelku obsahuje vsechno co potrebujes - ale proc se na to ptas? Kdyz uz se do neceho takovyho poustis, tak uz bys o tom mel neco vedet. Precti si aspon mych par radku zakladních informací o instalaci zesilovače a subwooferu v kufru (viz moje stránky. Destiny to měl taky slušně popsané). Musíš v tom mít jasno, nebo našetři hromádku penízků a nech si to celý udělat u firmy (ale jakou firmu .... to ti neporadím). Treba sila/prurez napajecich kabelu se vetsinou šije na míru k zesilovači který tím budeš živit. Napájecí kabely by měly být mírně \"naddimenzované\" (např. živým zesilovač ve kterém je 40A pojistka -> je jasné, že napájecí sada s 30A pojistkou nebude to pravé ořechové. V tomto případě by to bylo alespoň 50A sada.). Signálové vodiče jsou taky kapitola sama pro sebe. Dá se tím hodně pokazit. Jenom samotný slušný 5m signálový kabel stojí minimálně 4stovky. Tady asi nemá cenu šetřit nějakou tu stovku - děláš to \"napořád\". Sady nejsou špatná věc, ale zrovna TX set, od výrobce Newsound....?:myslim Zkus nějakého výrobce, který je známý a audio příslušenství už nějakou tu dobu dělá. \"spouštěcí kabel\" je v lepších sadách určených pro car-audio součástí signálového kabelu a slouží ke spínání zesilovače. Je zapojen mezi rádio(REM signál, signál pro vysunutí antény, atd...) a zesilovač. Funguje to tak, že pokud je rádio vypnuté, tak na vodiči není napětí. Po sepnutí rádia se tam objeví napětí a tím dojde k sepnutí zesilovače. Citovat
Neophyte Odesláno 21. květen 2008 Autor Odesláno 21. květen 2008 děkuji děkuji,přesný popis pro profiamatera jako jsem já už to mám instalované,dělal mi to v servise peugeot a věděl co a jak,nakonec jsem koupil sadu http://www.hificar.cz/montazni-material/alfatec-v110.html a je to plně dostačující.Mám radio RT3 a abych nepišel o pal.pc a zobrazeni velkeho display,tak se napichl jen na vystupy pro repro a vše nechal jak se patři,takže tam mam radia dvě no,s výsledkem jsem nad míru spokojen,jen zítra to musim doladit v kufru,natáhl mi kable do kufra na víc nebyl čas jen otazečka?ted mam v kufru hozeny kabl za radia a plus od baterky?jaký přessný postup zvolit při zapojení zesaku a subače?nejdřív dat zemnící kabel a dat to na kostru auta a pak plusovej a nakonec z radia??díky za odpovědi,nerad bych to vyzkratoval či nějak dokaličil,když už je to skoro hotové Citovat
tanagy Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 No tak doufam, ze se ti v kufru nepovaluje \"živý\" kabel napojený přes pojistku přímo na baterku :D:D Veškerá zapojení s elektrikou provádíme na odpojeném zařízení - tudíž bez napětí, tudíž nemůžeš nic zkratovat. Takže první co uděláš je, že zkontroluješ, jestli náhodou napájecí kabel už není připojený na baterku a není \"živý\". Pokud je, tak to rychle odpoj od baterky, nebo vytáhni pojistku napájecí kabelové sady. Až se ujistíš, že to není pod napětím, tak to všechno můžeš připojit k zesilovači - i tady je důležitá pečlivost, napájecí očka musí být dobře nacvaknuté, nikde z koncovek nesmí trčet \"vousy\". Vše pečlivě zaizolováno. Připojíš napájení (+ od baterky, - od kostry). dále pak signálový kabel (cinche od rádia) se spínacím kablíkem (ten tenký). Nakonec připojíš k zesíku subík (dostatečným kabelem) a nastavíš zesík do správného režimu (monoblok pro subwoofer, atd..., vyhybky, .... - vše podle návodu od výrobce) Všechno ještě jednou překontroluješ a pokud seš si jistej že je to pečlivě spojený, můžeš připojit napájecí kablík k baterce (nebo zašroubovat pojistku). Pak pustíš rádio a modlíš se. Nastavení zesilovače a rádia (vyhybky) je další kapitola - to už je experimentování \"podle uší\". Většinou se dělí kolem 80-100ti Hz. (tzn, víc jak 80Hz hraje do předních komponentů, níž jak 80Hz pouštíš do subwooferu) Citovat
Neophyte Odesláno 22. květen 2008 Autor Odesláno 22. květen 2008 JJ živej,ale momentálně umrtvenej izolací budu tedy muset odšroubovat tu pojistku,a pustit se do toho.S tím modlením si to teda vystihl,dneska jsem špatně spal,včera už jsem se večer do toho nechtěl pouštět,chtěl sem,aby to aspoň jeden den fungovalo no dám papu a půjdu se do toho pustit,teda pokud přes noc auto nehaslo popelem Citovat
Neophyte Odesláno 22. květen 2008 Autor Odesláno 22. květen 2008 Tak zapojeno,nic nehoří,pěkně to duní ,asi jedu natankovat plnou a dneska spím v autě posílám velký dík tanagy Citovat
tanagy Odesláno 22. květen 2008 Odesláno 22. květen 2008 No nemáš zač. Hlavně, žes něco pochytil a něco neodpálil (což se mě povedlo několikrát - ale vždy to musí odnést jen pojistka). Tak ať hraje. cos to vlastně pořídil za subík? Citovat
Neophyte Odesláno 22. květen 2008 Autor Odesláno 22. květen 2008 no nemám důvod do auta už vrážet,svoje to udělá,u bratranca v oktávce to teda moc nepřesvědčilo,měl tam radio panasonic.Já jsem si koupil na doporučení prodejce Alpine a opravdu je to znát,jsou tam funkce.o kterých si bratranek může nechat jen zdát.A taky se na tom podepsalo výměna za repro hertz,i když teď jsem poznal,že dozadu ty koaxialy za dvojku byly zbytečná investice,jako hrajou to jo,ale měl sem raději volit kompa hold nechtělo se mi jebkat s výškáčem tak si můžu jen nafackovat nebo se jen tak cvičně rozběhnout proti zdi jo a subík mám tenhle,obič,nekritizujte prosím,kdybych měl víc peněz,určitě koupím kostku,ale dovolená se blíží a výplata je jen jednou za měsíc tady ten subík http://www.exa.cz/subwoofer-blaupunkt-gtt-1200-p-2955.html Citovat
Neophyte Odesláno 22. květen 2008 Autor Odesláno 22. květen 2008 kdybych nebyl kokos tak sem dám i foto,ale nende mi to.a tvůj mail taky nikde nevidím Citovat
tanagy Odesláno 22. květen 2008 Odesláno 22. květen 2008 Ber to tak, že na něčem se začít musí - a za tu cenu normální subwoofer a zesilovač nemáš šanci sehnat (počítej minimálně 2000,- za starší zesík a tak 1800,- za samotnej reprak - uzavřenou ozvučnici bys zvládl udělat sám). Dozadu vubec nema cenu cokoli davat - natožpak koaxi. Ale já sem taky dozadu nacpal všude ovály a dneska bych to možná řešil jináč. Holt, nejcennější jsou vlastní zkušenosti. U basů nejde o to, abys byl slyšet na půl ulice. Basy mají být součástí muziky, ne muzika má být součástí basů. Navíc ideálně zatlumené auto nemá být zvenku skoro vůbec slyšet. Basy mají být přesné, čisté...žádné dunění, huhlání, nebo rezonování. Ale k tomu se člověk taky postupem času proposlouchá. Nejlíp se to posuzuje u živých nástrojů, kde člověk mohl naživo slyšet jak zní kopák na bubnu, trubka, nebo kontrabas a pak porovnat s tím, co slyší z repráků. Fotky sem přidával při editu starší zprávy, nebo pomocí /img/ tagů - pohledej v diskuzích, řešilo se to tu Citovat
Neophyte Odesláno 22. květen 2008 Autor Odesláno 22. květen 2008 No mě celkem překvapilo,že v autě to buší jak cip a když jsem vysedl ven tak to nešlo právě nějak poznat,že to duní. jasně,zkušenosti jsou k nezaplacení,tak aspoń že ještě nevymřeli dobráci,co rádi poradí mě podobným.A s tou živou muzikou...jako ty bicí to je nádhera,jak do toho kope,supr jinak foto jsem ti poslal na mail,jestli neva Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.