Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den.

Před měsícem jsem se stal majitelem 405ky 1.6GRi.Po vyřešení problémů jako jsou rozvody,čepy,tlumiče mě na STK vyhodili kvůli lambdě.Takže ta je taky nová.

Nevím si rady s vysokými otáčkami volnoběhu (kolem 2000) až do teploty asi 70°C,potom to spadne na 900-1000 a je to OK.Někdy otáčky kolísají (2000-2500).Stačí zastavit,vypnout motor,ihned nastartovat a běží na sytič (asi 1200 ot.),pak si ubere na volnoběh.Při prvním denním startu(úplně studený motor) se nerozsvítí kontolka se znakem řídící jednotky.Při dalších startech někdy svítí a někdy ne.A ještě jeden poznatek-úplně studený motor stačí nechat běžet tak dvě minuty na volnoběh a teprve potom se rozjet a pak to má předepsané otáčky i při nižších teplotách.

Byl jsem na diagnostice,tam řekli,že to žádnou závadu nehlásí.A jezdím za 9litrů,což mi přijde dost.

Jestli s tím máte zkušenost tak poraďte. Díky.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Podobny problem, ale este som sa nedopatral ku vysledku. Mne bolo povedane, ze to je na 100% lambda, ale asi to tak nie je ked tebe nepomohla ani vymena... :myslim

Odesláno

Tak je po problému(doufám).

Naprosto všechny konektory které jsem našel v motorovém prostoru jsem prostříkal kontaktolem a zatím to funguje jak má.

Celkem primitivní závada,ale dala zabrat.

Odesláno

Po dopnění nádrže(což byl celkem zážitek při 70litrech),jsem naměřil kombinovanou spotřebu okolo 7,5litrů.Ale měřil jsem to zatím jenom jednou.Na to je asi potřeba víc měření.Předtím to asi šlo podstatně delší dobu na sytič.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak je to tu zas.Teď pro změnu skoro chcípe studený.Na vrakovišti jsem koupil tzv.obtokový ventil(elektrický člen mezi vzduchovým filtrem a vstřikováním)a šlape.Po nastartování jdou otáčky tak na 3vteřiny ke dvoum tisícům,pak to spadne asi na 1300 a po zahřátí necelý tisíc.Při každým dalším startu(teplý motor)vyletí otáčky a pak jsou okolo tisíce.předpokládám,že to tak má být.

Spotřeba 7L na dálku,necelých 8L město.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...