Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jde mi hrozně ztuha řízení na při volnoběžných otáčkách při parkování.Stačí trošku zvednout otáčky a jde to líp. Chtě jsem vyměnit olej v servu,a kluci říkali,že to asi nepomůže. Nevíte prosím vás čím to může být? Už mi to zlobilo vloni v létě. Na zimních to tak nedělalo. Dík za všechny rady.

Odesláno

Dík.Kluci můžete mi poslat schéma posilovače řízení a čerpadla. A kde najdu ten přetlakový ventil? Oleje je dost. Zjistil jsem,že po nastartování dokud to není zahřáté,tak jde líp točit volantem na volnoběh,ale když se to zahřeje tak na volnoběh neutočím.Musím přídat trochu otáčky motoru.

Odesláno

Tak takéto správanie serva je zdvôvodniteľné vybehaným čerpadlom alebo olejom s bublinami vzduchu. Skús pozerať do vyrovnávacej nádobky oleja či sa tam po zohriatí neobjavia bublinky vzduchu alebo pena. Teoreticky by si mohlo čerpadlo prisávať vzduch cez netesnosť.

Tu je obrázok

[upravil dne 19/4/08 pastorek]

post-0-14109600006638_thumb.jpg

Odesláno

Díky moc za vše. Prosím Tě,kde je ten přetlakový ventil. Nedá se nějak seřídit, přidat tlak? Nebo tak něco? Ještě ,jak zjistím,že je čerpadlo v prd...... To se dá asi nějak změřit kolik tlačí,co? No budu si asi muset zjistit kolik stojí nové čerpadlo.

Odesláno
Původně zaslal: Pišta

Díky moc za vše. Prosím Tě,kde je ten přetlakový ventil. Nedá se nějak seřídit, přidat tlak? Nebo tak něco? Ještě ,jak zjistím,že je čerpadlo v prd...... To se dá asi nějak změřit kolik tlačí,co? No budu si asi muset zjistit kolik stojí nové čerpadlo.

Pretlakový ventil je priamo v čerpadle a je nastavený z výroby. Tlak sa dá zmerať ale to radšej zver servisu.

Podľa toho ako si definoval poruch je veľmi pravdepodobné že si čerpadlo prisáva vzduch. Kontroloval si tie bublinky alebo penu v nádržke? Ak tam nič nebude tak naskôr opotrebované čerpadlo. Studený a hustejší olej ešte dokáže natlačiť ale po zohriatí a miernom zrednutí oleja už nestačí výkon čerpadla.

Nové čerpadlo sa dá kúpiť za cca 10 000 SKK. (8 000 CZK)Niektoré firmy to robia výmenným spôsobom za starý diel ešte o niečo lacnejšie.

[upravil dne 20/4/08 pastorek]

Odesláno

A co řemen? není vytahanej - když se zahřeje tak povolí a prokluzuje- viz hrozný pískání při nízkejch otáčkách u některých aut. To bych zkouknul jako první - nemusí ani pískat.

Odesláno

Na ty bublinky se podívám zítra. Před měsícem jsem dělal rozvody,náplně atd. Řemeny jsou oba nové. Co kdybych tam zkusil dát hustější olej? V nejhorším koupím čerpadlo.

Odesláno
Původně zaslal: Pišta

Na ty bublinky se podívám zítra. Před měsícem jsem dělal rozvody,náplně atd. Řemeny jsou oba nové. Co kdybych tam zkusil dát hustější olej? V nejhorším koupím čerpadlo.

Pozri bublinky a keď nebudú môžeš skúsiť hustejší olej. Nemalo by sa stať nič tragické. To je také isté riešenie ako nohou zvýšiť voľnobeh. Dočasné a neriešiace problém.

[upravil dne 20/4/08 pastorek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...