subin Odesláno 13. duben 2008 Odesláno 13. duben 2008 Včera sem trochu protáhl autí po dálnici a po ujetí cca 60km mi vynechal motor asi tak na 2s a pak se choval normálně dalších 100km.Budíky fungovaly normálně kontrolka se nerozvítila ani jedna.Po cestě zpátky v Praze na semaforech mi autí asi třikrát chcíplo.Dneska sem ujel asi 20km a nezaregistroval jsem jediný problém.Filtry,svíčky jsou měněné asi tak před 4000 km.Tak trošku se obávám nějakého problému,jen nevím co by to mohlo způsobovat:( [upravil dne 1/5/08 subin] [upravil dne 1/5/08 subin] [upravil dne 13/9/09 subin] Citovat
subin Odesláno 13. duben 2008 Autor Odesláno 13. duben 2008 Původně zaslal: tiburtius možno to bude zapalovacím modulom. Dá se nějak proměřit?popřípadě hodnoty jaké by měl mít? Citovat
tiburtius Odesláno 13. duben 2008 Odesláno 13. duben 2008 to sa žial nedá zistiť cez PC. jednému chlapíkovi to robila FAbia 1,4 16V bol v servise na Pc nič. niekedy mu auto išlo na 3 valce niekedy zas normálne, sem tam trhalo auto. skús sa spýtať svojho mechanika ak máš. A ak neberieš auto za každým k inému mechanikovi. On ti bude vedieť poradiť. Podľa mňa by sa to malo dať zmerať nejako lenže je tam vysoké napetie tak možno tam treba špeciálny prístroj. Citovat
subin Odesláno 13. duben 2008 Autor Odesláno 13. duben 2008 jj díky skusim se po někom poohlídnout,většinu věcí si dělám na autě sám,takže nikoho jako stálého mechanika nemám Citovat
stalmik Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Ahoj pokud bys to vyřešil napiš příčinu. S motorem se potýkam už taky hodně dlouho.. a ten problém mám podobný.. Citovat
goldberg Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Na tom modulu jde zmerit odpor.nepotrebujes k tomu zadnej specialni pristroj.staci klasicka digitalni skousecka.odpor ti zjistim ale musis mi napsat co mas za motor Citovat
goldberg Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Okdyz si nemyslim ze by to byloé modulem.modul bud jde nebo nejde. Citovat
stalmik Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Původně zaslal: goldberg Na tom modulu jde zmerit odpor.nepotrebujes k tomu zadnej specialni pristroj.staci klasicka digitalni skousecka.odpor ti zjistim ale musis mi napsat co mas za motor mohl bys mi poslat hodnoty i pro moje autí?? Citovat
stalmik Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Původně zaslal: goldberg A co mas z auto a hlavne motor vše je v podpisu Citovat
subin Odesláno 17. duben 2008 Autor Odesláno 17. duben 2008 Mám 1,8 16v 81kw řj tuším sagem,ještě sem se v tom nestihl pohrabat,nějak to teď nestíhám-Hromada lidí si vzpoměla,že je čas přezouvat na letní tak nevím kam dřív Citovat
subin Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Tak včera se to projevilo pořádně-jel jsem ráno na Kladno a po cestě auto začlo zlobit.Při přidání plynu jde na tři válce,pokud dávám plyn hodně zlehka tak se vytočí ke 2500ot krásně bez škubnutí,ale jak se přidá trošku víc tak je zle,opět žádná kontrolka nesvítí,tak to asi vypadá na ten modul:nevim Citovat
stalmik Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: subin Tak včera se to projevilo pořádně-jel jsem ráno na Kladno a po cestě auto začlo zlobit.Při přidání plynu jde na tři válce,pokud dávám plyn hodně zlehka tak se vytočí ke 2500ot krásně bez škubnutí,ale jak se přidá trošku víc tak je zle,opět žádná kontrolka nesvítí,tak to asi vypadá na ten modul:nevim co bych dal za to kdyby se mi to takhle projevilo.. alespoň se ti zúžilo pole působnosti na co koukat.. To já bych mohl měnit vše a třeba by to ani nepomohlo.. Citovat
subin Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 No jo,ale není to zrovna laciný.Zkusím to sehnat někde starší.Jinak se mi takhle projevil,až včera.Do minulý soboty sem měl klid,doufám,že je to tohle.A tobě se to projevuje jak? Citovat
stalmik Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: subin No jo,ale není to zrovna laciný.Zkusím to sehnat někde starší.Jinak se mi takhle projevil,až včera.Do minulý soboty sem měl klid,doufám,že je to tohle.A tobě se to projevuje jak? no jak.. Když má míň jak 70°C tak se mu nechce do otáček.. navíc mírně cuká hlavně do kopce.. vyměnil jsem skoro vše c mi napadlo co by mohlo s tím být spojené.. teplotní čidlo, krokový motorek, svíčky, baterku, všechny filtry, lambdu, a všechno sem vyčistil a přetěsnil.. Jediné co mám origo je zapalovací rampa, ale měl jse na zkoušku kamarádovu a projevovalo se to stejně.. Teď je dobrý typ ucpaný katalyzátor. To jsem nezkoušel. Tak až bude hezky podívám se pod autí.. ale fakt sem bezradný a nejen já.. Citovat
Králík Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Mám obdobný problém - P 309 r.v. 1991 1,6 béňo. Když je studený, tak 2500ot. je strop - pak začíná škubat. Obzvláště do kopce. Zjistil jsem, že když mám hodně benzínu v nádrži, tak to nedělá, v podstatě vůbec. Jak je málo, a začíná blikat kontrolka benzínu, tak to je často.. jsem na to hlupoň, tak nevim... Citovat
subin Odesláno 1. květen 2008 Autor Odesláno 1. květen 2008 Tak jsem dneska namontoval novej zap.modul a problém je odstraněn.Podařilo se mi sehnat novej za 3500kč přes známého v APM. Tak snad bude nějakou dobu klid Citovat
subin Odesláno 1. květen 2008 Autor Odesláno 1. květen 2008 Tak boužel vyřešeno jen částečně. Zapalovací modul byl opravdu špatný po namontování nového motor jde krásně na 4 válce,ale byl jsem to trochu protáhnout a opět mi zničeho nic vynechal motor a jednou na křižovatce mi chcípl.Nevím co by to mohlo způsobovat:nevim Zapalovací modul-nový Svíčky-najeto cca4000km palivový filtr-cca4000km Snímač klikového hřídele-jde nebo nejde nebo se pletu? Vstřiky-jdou nebo ne-vynechání jednoho nezastaví motor Lambda-neměla by mít vliv na takové chování motoru,nedávno ověřena funkce na emisích a byla dobrá Čidlo teploty nasávaného vzduchu-myslím,že by tohle nezpůsobilo Krokový motorek ovládá jen volnoběh-aspoň myslím Nějak nevím co by to mohlo ještě způsobovat,děkuji všem za rady a pomoc vás všech Citovat
subin Odesláno 1. květen 2008 Autor Odesláno 1. květen 2008 Pokusil jsem se změřit nějaká čidla,tak tady jsou výsledky: Měřeno při teplotě motoru cca50-60°C Vstřik 1-17,1 ohm Vstřik 2-17,1 ohm Vstřik 3-17,2 ohm Vstřik 4-17,1 ohm Tepl. čidlo modré-182 ohm Tepl.čidlo hnědé-nenaměřeno Tepl.čidlo zelené-192,6 ohm Čidlo otáček-pin1 a 2-170 ohm -pin1 a 3-nenaměřeno -pin2 a 3-nenaměřeno Nějaký ventil umístěný na boxu,kde je ŘJ -bosch 0280142317-27,5 ohm-nevím k čemu slouží Nějaká věcička umístěná na sání vedle krokového motorku-také nevím k čemu slouží-nenaměřeno Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.