Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám v plánu v brzké době dělat rozvody, díval jsem se na netu na kolik by to asi vyšlo, dost záleží na značce použitých dílů, ale zarazilo mě u řemene, že jeden má 101 druhý 104 další 108,113,114 zubů, potom tam byla vodní pumpa rozměr 20 zubů (jsou i jiné?), nemám páru a přece to v servise nenechám rozebrat aby to tam týden stálo než mi to příjde. Můžete napsat co vyměnit? řemen, napínací kladka, vodní pumpa, je tam nějaká vodící kladka a simeringy? nemám páru co to je, jsem se díval, že by mě to vyšlo na 2000 + práce, nebo se to prodraží? naopak asi ne co?:roll

EDIT: A ještě když použiju řemen FEBI, nebo cokoliv, tak ostatní věci téže značky? :myslim

[upravil dne 1.4.2008 309Tom]

Odesláno

Podle typového označení by jsi to měl zjistit kolik zubů.. Tak oddělej ten kryt a zvedni pravý kolo a dej tam 5ku a (naše vaše) tím kolem otáčej (jde to jednou rukou)a spočítej zuby a můžeš na ten řemen si psát čísla propiskou.. Já mám vodní pumpu na klíňáku,takže jsem měnil jen napínací kladku a řemen... A pořádně si to celý zaaretuj at se Ti to nehne... Můžu Ti ofotit lejstro podle kterýho sem to dělal sám.. a vyšlo mě to na 600 kladka a 600 řemen..

Odesláno

Tak to jsem nevěděl, že by mě to mohlo vyjít i takhle levněji, takže pokud to pořádně zaaretuji (což znamená jakkoliv to šprajcnout proti pohnutí jo?) tak se nemůže při výměně nic pokazit, ale vodní pumpu na klíňáku asi nemám, to bych si všiml ne? V motoru je jen jeden klíňák:aut, takže jen řemen, kladku a vodní pumpu, díkes za rady

Odesláno
Původně zaslal: 309Tom

Tak to jsem nevěděl, že by mě to mohlo vyjít i takhle levněji, takže pokud to pořádně zaaretuji (což znamená jakkoliv to šprajcnout proti pohnutí jo?) tak se nemůže při výměně nic pokazit, ale vodní pumpu na klíňáku asi nemám, to bych si všiml ne? V motoru je jen jeden klíňák:aut, takže jen řemen, kladku a vodní pumpu, díkes za rady

Jsou tam na to díry do kterých dáš šrouby aby se to nepohlo... A kdepak máš hnaný servo?

Odesláno

Pred demontážou si zaisti vačkový hriadeľ a kľukovku. Na remenici vačky je dierka a na hlave valcov tiež. Treba ich dať oproti debe a strčiť do nich kolík alebo skrutku. To isté platí i pre remenicu kľukovky. Niektoré motory nemali kolík na remenici ale na zotrvačníku. Za štartérom je dierka do bloku a v zotrvačníku tiež. Zároveň bolo vidieť cez okienko na spojke značky na zotrvačníku.

Výmena rozvodového remeňa je technicky pomerne jednoduchá, dá sa robiť i na chodníku pred činžiakom, no každá chyba sa prejaví. Pri nepresnosti o jeden zub nič moc , ale ak sa kopneš viacej hrozí zničenie motora. Radšej to zver niekomu akúsenejšiemu a pozeraj mu na ruky.

Odesláno
Původně zaslal: KoudaK

Jsou tam na to díry do kterých dáš šrouby aby se to nepohlo... A kdepak máš hnaný servo?

Servo? Jako od posilovače řízení, to já nemám, myslím :o

Odesláno

Původně zaslal: KoudaK

No protože já mám na rozvodáku servo a pumpu na klíňáku.

Servo? Jako od posilovače řízení, to já nemám, myslím :o

Odesláno
Původně zaslal: dabomb

hej lidi jestli někdo mate postup,jak rozvody udělat doma,tak mi to mailněte na:lukas.zboril@seznam.cz

Dík předem;)

Postup to není ale je tam co a jak kde zaaretovat aby se Ti to nerozhodilo... Zítra to ofotím a pošlu Ti to..

Odesláno

sundas kryty, zaaretujes vacku, cerpadlo a setrvak (sou tam na to diry jak v remenicich a setrvaku tak i v bloku) a muzes vesele menit ale je tam k tomu hrozne blbej pristup

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...