Aton Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Preju dobry vecer, prave jsem se vratil z vikendu a 15 km pred Prahou mi prestal tahnou motor. Byl bych rad kdybyste mi nekdo poradil. Koukal jsem do prispevku, ale nenasel jsem to co potrebuji. Mam 406 rv. 1999 prechodovy typ 2.0 HDi. 110 HP vcera jsem menil olej 10W-40. Zavada se projevila tak, ze v motoru neco luplo a hned to skoro netahlo. Po pridani plynu to cerne kouri. z motoru se ozyva takovy spise dunivy zvuk. nevim jestli s tim muzu jet do servisu nebo jak zacit. predem diky za radu. Spostu veci si umim udelat sam, ale na tohle nestacim. Aton [upravil dne 30/3/08 Aton] Citovat
Kekros Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 ahoj , u motoru to nejde poslechnout odkud to jde ? Kamarádovi se nevim jak ,ale zasekli se mu lopatky v turbu , ale to třeba nebude tvuj problem Citovat
maximum Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 len tak strelim.. prasknuta hadica od turba nemoze byt??.. nebol by si prvy komu sa to stalo... Citovat
Přema Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Původně zaslal: maximum len tak strelim.. prasknuta hadica od turba nemoze byt??.. nebol by si prvy komu sa to stalo... Jo jo taky bych to tak viděl už jse mi to stalo a měl jsem skoro stejný příznaky..... Citovat
Aton Odesláno 30. březen 2008 Autor Odesláno 30. březen 2008 ten zvuk jde jakoby odspoda zezadu tj. delici stena karoserie u ridice. jak se pozna praskla hadice turba ? Jak se pozna zasekla lopatka turba? diky Citovat
Přema Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Původně zaslal: Aton ten zvuk jde jakoby odspoda zezadu tj. delici stena karoserie u ridice. jak se pozna praskla hadice turba ? Jak se pozna zasekla lopatka turba? diky No však tam vede hadice od turba,jedna vrchem a jedna spodek k intercooleru,sundej spodní kryt a at ti někdo šlape na plyn a uvidíš jestli někde fučí hadice nebo ne......jestli máš zaseklé turbo tak ti n ikde nic foukat nebude protože nabude mít co......., Citovat
MatrixChose Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Je to na 99% prasklá hadice, jak to popisuješ, tak se to samé stalo mě. Byla to tentokrat ta spodní a poznáš to tak, že otevřeš kapotu, přidáš plyn a uvidíš, jestli to někde ufukuje. EDIT: pozdě. první byl Přema, ale plyn si může přidávat sám na potenciometru [upravil dne 30/3/08 MatrixChose] Citovat
Aton Odesláno 30. březen 2008 Autor Odesláno 30. březen 2008 diky podivam se na to asi v utery. A dam vedet. Stejne je to parada tenhle klub a spousta kamaradu. Aton Citovat
Přema Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Od toho jsme tady......:papa:papa a neboj bude to ta hadice,mrkni ze spodu...... [upravil dne 30-3-08 Přema] Citovat
maximum Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Původně zaslal: Aton diky podivam se na to asi v utery. A dam vedet. Stejne je to parada tenhle klub a spousta kamaradu. Aton heh.. jj super klub a kolko novych veci sa tu naucis..) to budes ziiirat... Citovat
Aton Odesláno 31. březen 2008 Autor Odesláno 31. březen 2008 Panove , MatrixChose a dalsi co jste mi vcera radili se zavadou motoru 406 HDi tak jste m e l i p r a v d u byla to praskla predni hadice turba. Provizorne jsem to omotal paskou a zkusil chod motoru. Chod je dobry, ale zdalo se mi, ze je protitlak z turba ven, takze to hadici \"sfoukne\" z prirub. Je to normalni? A pak je uvnitr hadice olejovy povlak. Dik za odpoved. Jionak jste fakt dobry na dalku urcit zavadu. Aton Citovat
Přema Odesláno 31. březen 2008 Odesláno 31. březen 2008 Olejový povlak je v pohodě to dělá všem,ale že ti to sfoukne z přirub to nevím...vyměn hadici a uvidíš ale připrav jsi tak cca 1700 za tu vrchní hadici,já ji taky měnil..... Citovat
MatrixChose Odesláno 31. březen 2008 Odesláno 31. březen 2008 Olej v poho, jak už říkal Přema. Ale sfoukávat by ji nemělo. Třeba už máš v háji ty sponky. Jinak ja kupoval na vraku jak tu horní tak i spodní z anglána po 500,- za kus a jsou skoro jako nový Citovat
Aton Odesláno 31. březen 2008 Autor Odesláno 31. březen 2008 Diky za info zkusim vrakoviste. Uz jsem mel nekolikrat dobre zkusenosti v Kostomlatech je tam p. Brabec(602341984) a ma dobre ceny vzhledem k nekterym jinym a je s nim dohoda. Aton Citovat
MatrixChose Odesláno 31. březen 2008 Odesláno 31. březen 2008 Původně zaslal: Aton Diky za info zkusim vrakoviste. Uz jsem mel nekolikrat dobre zkusenosti v Kostomlatech je tam p. Brabec(602341984) a ma dobre ceny vzhledem k nekterym jinym a je s nim dohoda. Aton Jinak ta spodní (nechci kecat), je tuším stejná jako u 2.1 TD. Ale nezaručuju na 100%. Stačí jen porovnat Citovat
Aton Odesláno 6. duben 2008 Autor Odesláno 6. duben 2008 Tak uz to mam opraveno. Na vrakovisti nemeli tento typ tak jsem koupil hadici prislusne kvality v Gumexu a nastavil jsem starou hadici. Dalsi veci co mne vrta hlavou jak zkontrolovat hladinu v k l i m a t i z a c i a popr. jak j i doplnit a c i m. Mam automaticke digitalni nastaveni teploty. Byl bych rad pokud s tim mate zkusenosti nejakou radu. Dik a hezky den Aton Citovat
maximum Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 ak ti klima funguje v poho.. tzn. ze chladi, tak to neries.. ak sa ti zda, ze chladi malo, tak zabehni do neakeho servisu, kde plnia klimy a tam ti to spravia, mozes hned nechat aj vydezinfikovat klimu, ak je citit pach v aute pri spustenej klime... Citovat
Aton Odesláno 6. duben 2008 Autor Odesláno 6. duben 2008 pach neni citit. jde nastavit nejnize do 14 stupnu Celsia to je asi normalni?... Citovat
maximum Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 jj.. minimum je 14 stupnov celzia.. ved pri menej by si vysiel vonku s omrzlinami.., ked chladi, tak mas klimu oka... bud rad.. Citovat
Aton Odesláno 6. duben 2008 Autor Odesláno 6. duben 2008 Mas pravdu. Posledni co v cem bych si chtel udelat jasno je jaky motorovy olej pouzit na vymenu (motor HDi 2.0 80 kW). Kdyz jsem auto koupil (ze Spanelska) tak tam byl polosynteticky olej. Kdyz jsem se ptal v prodejne oleju tak mi rikali, ze by tam mel plne synteticky a ze polosynt. davaji jen v teplejsich zemich. tak nevim jak to udelat. Dik za vase rady. Aton:mrk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.