Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pridat repro do plata

Recommended Posts

Odesláno

Mam radio Sony CD 2x30W a na sve 406 mam pouze original vyskace a repro vpredu ve dverich. Nechci z toho delat nejakou sestavu,nechci pridavat zesit ale pouze chci pridat nejake repro do plata vzadu,aby to dobre hralo a slo to poslouchat.Jake byste mi doporucili do zadu (mensi a nejake s krytem,protoze budu muset do plata udelat diru).

Nevite nekdo jaky je tam pristup a jestli se tam vubec daji repra dat,protoze original plato misto na repro nemaji.Diky

Odesláno

V podstate do zadniho plata dostanes i dvacitky - mista je tam dost. Draty jsou uz tam privedeny, jen budes muset asi vymenit koncovky. Budes muset to plato sundat - coz neni zrovna jednoduche, ale pokud uz jsi sundaval palubku, tak uz jsi vybaveny trpelivosti dost :)

Odesláno

Záleží kolik do toho chceš vrazit. Do 2000,- asi koax. Helix Blue 6, pokud bys byl ochotný vrazit víc, tak já mám ovály Magnat Xtrack 7130, krmím je zatím taky jenom rádiem a hrajou moc pěkně.

Odesláno

Ty magnaty stoji kolik a jaky je jejich prumer? Kabely original k nim nemusim menit za lepsí?

Odesláno

Seppe popis mi navod jak se sundava to plato. A jeste se chci zeptat jestli musi mit ty repra nejakou impedanci (4 ohmu a tak) nebo je to jedno abych neodhulil radio.Jak to s tim je?

Odesláno

No kdyz to nikdo nechce tak se neda nic delat jsem s tim spokojen ale manzelka chce mensi ja bych to neprodaval, s cenou niz nepujdu je fakt dobrej. To budu radsi manzelce pripominat jak 406 je jeste male auto, jsou i vetsi. Takze si ji asi necham, pokud nenajde jiny zpusob jak me presvedcit.

Odesláno

No jako repro do plata,tak stim mam ja na svy 205ce docela prekerku.... Dal sem tam 3pasmovy 2 x 120W sinus repro a jaksi nevim jakto udelat aby mi cely plato nerezonovalo :mad: a jeste ke vsemu mi rezonuji zadni dvere... :mad: Premejslim o tom z to origo pkato vyhodim a dam tam nejakou drevenou preklizku,kterou bych potahnul tou latkou co se dava na reprobedny.Jako kdyby ste to slysely jak mi to vzadu vsechno vrze... a nejenom vzadu.. i treba (nekdy) obycejnej mechanismus otevirani oken mi taky obcas vrze... proste cim vetsi kraval tim vetsi vrzani..... :mad: Proradte jak to vsechno vrzani odstranit.... :(

Odesláno

No s vrzanim mam taky potiz, ale ne diky hudbe...

Original plato sem nechtel nicit, tak sem si rovnou koupil 20ku drevotrisku, osadil ovalama, polepil \"kobercem\" a vypada to pekne. Potiz je v tom, ze to plato je fest tezke, a ty plastikove dosedaci plochy po stranach jsou proste na ho*no. To plato je na tom jak na houpacce, ruzne sem to vypodlozoval filcem a vsim moznym, trosku to pomohlo, ale je to proste na ten plast moc tezky a na nerovnostech se to trepe stejne. (to chce pak osolit radio aby to nebylo slyset :-))

Jinak vypodlozeni tak 0,5cm filcem doporucuju - molitan je moc mekky a guma zase moc tvrda...

Odesláno

Vy to plato nemate na pevno u 406 je na pevno,bude to u me zrejme bez problemu.

Odesláno

MMMMM: ty Magnaty mají rozměr 7\"x10\" tzn. že jsou o něco málo větší než klasický ovály. Součástí balení jsou i repro kabely a pokud to budeš krmit jen rádiem, tak budou stačit. Cena je myslím 3200,-. Impedanci mají 4 ohmy, tak se nemusíš bát, že bys odpálil rádio.

Kozlik: Dávat takovýhle repro do originál plata není moc chytrý. Pokud někdo chce dát repro do originálního plata, tak ho musí vystužit, protože jinak je moc lehký a rezonuje. Lepší je udělat si celé plato z MDF desky (dá se použít i dřevotříska, ale MDF se lépe brousí) a potahnout ho kobercem. Nejlepší je použít koberec k tomu určený (www.dexon.cz,www.serviselektro.cz)., prodávají se buď klasický nebo samolepicí). To vrzání je klasická reakce auta na lepší music :-))). Na odstranění rezonancí se dají koupit různé spreje (Noisekiller atd.), ale prý to moc nefunguje. Hodně lidí používá samolepicí tlumicí desky - perfektně drží a pomocí fénu se i super tvarujou (pokud bys chtěl vědět víc, tak si prolez fórum na www.autohifi.cz).

Odesláno

Jeste bych chtel poradit.

Dival jsem se presne na radio ma 45W x 4. Na kolik watu mohu mit repraky (resp.kolik dostanu z radia) Premyslel jsem o Helix Blue 5 (70 Hz - 22 KHz,30 / 60 Watt,90 dB 1w/1m,4 Ohm) na www.helix.cz blue reproduktory. 1290,.Kc

Jeste bych chtel vedet jestli mam koupit 2pásmové nebo 3 pásmové.

Neni lepsi mit repro take sony napr XS-F1031 s basovym repro s membranou,jmenovitý příkon 25W,120W,citlivost 88dB,Frekv.odezva 45-25000Hz - cena 1290Kc Globus, nebo mi nabizeji Boschmann 2pásmoví,2x260W za 900Kc,

Poradte diky

Odesláno

Seppe vybral jsem si do plata Helix blue 6. Jde mi o výšku jestli se mi tam budou vejít. Od kufru mam takový plech ve kterém jsou jen možná desitky diry. Možná je budu muset zvětšit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...