Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

Potreboval by som radu ohladne spojky. Precipoval som si ECU a krutak sa mi zvysil tak, ze pri vacsom vytoceni do otacok mi preklzuje spojka (pri normalnej jazde je to OK). Dalo by sa to vyriesit vymenou spojky z 100kW verzie 307, alebo sa musim poobzerat po niecom uplne inom?

Vie mi niekto poradit, pripadne navrhnut ine riesenie?

Thx

Odesláno

Hele, to je divý. Přečipováním nestoupnou ty hodnoty zas až tak moc. Máš auto z roku 2002, nepíšeš kolik najeto. Já si myslím, že máš prostě opotřebovanou spojku a že by měla stačit vyměnit za novou.

A pokud to máš vážně přečipovaný tak, že krouťák a výkon stouply o tolik, že to nepřevede spojka, tak bych byl taky v klidu, to Ti zas odejdou další namáhané díly (jako třeba motor), tak bych počkal a měnil je najednou :D

Odesláno

cipom to nebude....mas zodranu lamelu.....vymena....110 konovu zdochlinu zvyknu cipovat na nejakych 135 - 140 konikov....a to nieje az take strasne...vymena spojky...nic ine neostava

Odesláno

běžný jev po \"neodborném\" přečipování. U DW10 motoru je jiný setrvačník spojka i přítlačný kotouč navíc jiný typ převodovky. Dopručil bych návrat k původním hodnotám, bude přetěžovaná nejen spojka ale celý systém pohonu.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tiež si myslím že to prečipovaním nebude. Také delo ti z toho určite neurobili. Ak je spojka dobre nastavená a prešmykne, tak jedine lamela.

Dakujem za radu a neviete co priblizne stoji ta lamela?

Je vymena lamely problematicka?

Je to samostatny diel alebo sucast celej spojky?

Thx

Odesláno
Původně zaslal: ekino

Původně zaslal: pastorek

Tiež si myslím že to prečipovaním nebude. Také delo ti z toho určite neurobili. Ak je spojka dobre nastavená a prešmykne, tak jedine lamela.

Dakujem za radu a neviete co priblizne stoji ta lamela?

Je vymena lamely problematicka?

Je to samostatny diel alebo sucast celej spojky?

Thx

Spojková lamela je samostatná diel, ale kvoli opotrebovaniu sa mení celá \"spojková sada\". Lamela, prítlačný tanier a výtlačné ložisko. Na tvoje auto som našiel dve sady, jedna je LUK za 6000,- a druhá SACHS za 7500,- . Najlepšie je to rozobrať a meniť podľa stavu. Výmena sa robí demontážou prevodovky.

Odesláno

POkud máš najeto něco mezi 70-100 000 km, tak dvouhmotnostní setrvák zničil spojku, přítlačák i lamelu. Přečipování o cca 20 PS to za normálních okolností udrží. Čipek to jenom urychlíš, nachystej novou spojku (celou) setrvačník a vyměnit. Pokud to neodčipuješ tak to budeš za 50 000 km dělat znovu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...