Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz na profiky:

U mýho wehiklu 306 - hatchback mi začal vynechávat zadní stěrač - prostě usoudil, kdy stírat bude a kdy ne.

Spoustou zbytečných měření /přičemž to znamená demontovat kryty.../ - přívod U, I, jsem nakonec po celkové demontáži kompletního motorku "vyhnul" přívody k relé a začlo to šlapat (přechoďák - kontakt na relé , dobře se to hledá). :super

Ovšem při zpětné montáži mi zbyla 1 matka M8/plochá/ měď.

V tom je ten problém /přiznávám se, že si při demontáži dávám demontované díly na ponk do krabičky - tentokrát se mi převrhla - je možný, že jsem ji tam vzal tzv.navíc i když "Cu" používám málokdy/.

Nemáte , prosím, někdo "katalogové" schema připojení zadního motorku ostřikovače ?

Motorek i ostřikovač šlape OK - ovšem s*re mě, že jsem to možná nedal dohromady kompletně.

:myslim :myslim

Nebo jóó ???

Odesláno

No me to delalo a stale dela to ze nekdy stira a nekdy ne, staci abych trosku razneji zavrel kufr, nebo vzal nejakou diru a uz to jde....popripade nejde. Motorek uz sem mel venku, bohuzel jsem nepochodil, protoze je zalisovanej a nejde otevrit, kontakty sou OK, ale vevnitr bude asi nakej zadrhel.....Jelikoz novej motorek stoji kolem 7 litru, to to budu radsi brat diry aby to stiralo nez kupovat novej...... Myslite ze to nejde otevrit??:myslim A hlavne pak zavrit?

Odesláno

Do motorku jsem nehrabal , je to zbytečný, pokud ti šlape, nemá "divný zvuky" a dobíhá (pro to bych ti to nedoporučoval). Ale jak se dívám, máš podobnej typ vozidla - i když můžou být rozdíly. Zkus nejdřív to co já - předepnutí /našponování/ kontaktů směrem ven na "krabičce relé". To relé je aspoň já ho mám těsně vedle motorku. Popř. prostříkni oba přívodní konektory k motorku /žlutej a červenej/.

U mě to bylo "přechoďákem" u relé.

Stále doufám, že mi někdo pošle to katalogový schema zadního ostřikovače , abych konečně zjistil - zda mám sklerózu nebo jó , popř. kde se "k*rva" vzala ta M8 - nebo kde mi chybí ????

Odesláno

Tak zkus otevřít to relátko u motorku,taky jsem řešil stejný problém,po vyhnutí kontaktu v relátku stěrač chvíli fungoval,pak jen po přejetí díry a tak.Nakonec jsem rozebral ralátko a zjistil jsem,že jak je naletovaný kontakt k plošňáku,tak tam byl prasklý cín,po přeletování kontaktu v relátku stěrač stírá jak o závod bez nejmenšího problému.:super

Odesláno

Pro "Oldu" - mi už zadní stěrač po opravě funguje OK - ovšem jedná se mi o tu zatracenou plochou, mosaznou matku M8 - která mi /možná zbyla/ a nevím zda /náhodou/ ještě nepatří někam k upevnění motorku stěrače.

Odesláno

Je to krabička /klasický relátko/ - dostaneš se k ní ale až po kompletní demontáži motorku.

-tzn. . odmontovat ramínko stěrače /pozor !! označ si polohy ramínka lepící páskou na skle - kvůli zpětné montáži/

-povolit a demontovat šrouby na hřídeli stěrače, stěrač sundat /někdy to jde těžko, tak si pomož velkým šroubovákem/

-zvednout 5tý dveře - záď

-demontovat plastový kryt - cca 8-10 šroubů

-odpojit konektory/žlutý a červený/ a zem - zelený kabel / u mě vede k čidlu osvětlení kufru/ takovej bílej "bazmeg" - sklopný spínač

-odpojit hadičku zadního ostřikovače / je u hřídele motorku

-vyšroubovat 2 šrouby připevňující motorek k 5tým dveřím

- tzv."kvedláním" /to je ale blbej výraz/ vytáhnout motorek ze zářezu ve dveřích (ale opatrně - nezapoměň, že ti hřídel motorku zatím furt prochází zadním sklem !! ať si sklo nepoškodíš)

Když pak na něho mrkneš z druhý strany - tak by vedle motorku měla být patice s relátkem

P.S. když to budeš dělat a někde tam najdeš plochou matku M8 - dej mi prosím vědět kde byla.

Díky.

[upravil dne 6.12.2007 myryn]

Guest Miloš306
Odesláno

Problem je vnutri v motorčeku - v prevodovke, konkretne v kontaktoch dobehu. su tam 3. Da sa to rozobrat, musiš odvrtat tie nity, tusim 6 a potom navrtat cez nich otvory pre skrutky a zoskrutkovat to.

Ja som mal problem, že mi šla do prevodovky voda od ostrekovača, netesnila mi ta oska cez ktoru voda prechadza s krytom prevodovky.

Ja som to vyriesil tak, ze som tu na peugeot-clube, v bazari zohnal použitý motorček, vymenil a je kľud. :super

Mimochodom vymenou toho relatka pri zadnom motorčeku sa da spravit aj programovatelny cyklovac zadneho okna a tiez sa zmeni počet zotretí po ostreknuti zadneho okna.

Veľa zdaru!

PS: Medena M8 sa mi zda, že tam nebola. Stierač k motorčeku akou matkou prychytíš???

:aut

Odesláno

Stěrač je k hřídeli motorku taky přidělán M8 ale ta je na jedný straně rozřířená aby měla větší přítlačnou plochu na ramínko stěrače - tu tam mám.

Ale měl jsem tam navíc jednu M8 plochou /užší/.

Pokud jsi ji u sebe nenašel, tak jsem si ji do krabičky asi dal navíc, když je mi ty díly vysypaly na ponku.

Každopádně ti děkuji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...