MatrixChose Odesláno 5. prosinec 2007 Odesláno 5. prosinec 2007 Ja menil brzd vcera, komplet a delal to znamej automechanik, ja mu u toho trosku asistoval a videl, jak pise otec, ze udelal vsechno, taky to trvalo 2 hodky. Ale mam klid, zatim teda nepiskaj... Citovat
@re Odesláno 5. prosinec 2007 Odesláno 5. prosinec 2007 Původně zaslal: MatrixChose Ja menil brzd vcera, komplet a delal to znamej automechanik, ja mu u toho trosku asistoval a videl, jak pise otec, ze udelal vsechno, taky to trvalo 2 hodky. Ale mam klid, zatim teda nepiskaj... ono obyčejné brzdy mají jiné složení než třeba sportovní Bremba... a ty právě pískají... Na naší 406 1.9TD jsme taky komplet měnili brzdy (origo peugeot) a nic nepíská... Já už si zvykl Citovat
MatrixChose Odesláno 5. prosinec 2007 Odesláno 5. prosinec 2007 Původně zaslal: @re Původně zaslal: MatrixChose Ja menil brzd vcera, komplet a delal to znamej automechanik, ja mu u toho trosku asistoval a videl, jak pise otec, ze udelal vsechno, taky to trvalo 2 hodky. Ale mam klid, zatim teda nepiskaj... ono obyčejné brzdy mají jiné složení než třeba sportovní Bremba... a ty právě pískají... Na naší 406 1.9TD jsme taky komplet měnili brzdy (origo peugeot) a nic nepíská... Já už si zvykl Jasny, to ja chapu, ale ty predtim me taky jeden cas piskaly a nevim proc, ale svym zpusobem se mi to libilo Citovat
marisw Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 Ja som menil na mojej 307 sw vsetky brzdove dosticky ,stacal kotuce....po prejdeni cca 10000 km to zacalo piskat ako svina...dovtedy nic...asi sa to vyjazdilo a sadlo ako rit na serbel..... pricinou piskania je vysoka tvrdost segmentu brzdoveho oblozenia a zapecena plocha od sajrajtu medzi kotucom a dostickou......dal som to dole....na jemnom brusnom papiere som dosticky precistil a odmastil liehom.....teraz to uz nepiska, konecne pokoj......bol tam naozajstny sajrajt, ako keby nejaka hrdza...teraz ked su uz zjazdene,a znova ocistene, uz nepiskaju,...najazdene dalsich 25000 km a klud..... Citovat
marisw Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 Původně zaslal: feldo no ja som sa na to vykaslal a ono to neako už prestalo no možno je to klimatickími zmenami . moze to byt aj tym ze naozaj klimaticke zmeny maju na to zalusk...bo od kedy sa vonku ochladilo, zvysila sa vlhkost,tak od vtedy piska...a vytvarala sa mi tam aj taka hrdza.. Citovat
marisw Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 Původně zaslal: feldo No bol somv peugeot servise a na geometrii a volant mi nechali do jednej strany.Bol som na diagnostike a od toho okamihu mi nefungovali okna.Tak o akom kvalifikovanom sarvise vieme porozpravat taky tu proste uz nie je.Tie kotuče boli stiahnute a platničky boli prisposobene ,hrany skosene.dnes som platnicky vymenil za menej kvalitne a napodiv piskanie prestalo.Tak ako to je načo je ta kvalita?:grrEste na to piskanie mi doporučili v servise parkrat prudko zabrzdit:roll:roll:roll [upravil dne 22.9.2007 feldo] ja si robim vsetko doma sam....ci uz diagnostiku, vymeny dielov, udrzbu...proste vsetko...v zivote som nebol v autorizovanom servise........ nikdy som nemal nove auto z predajne...vzdy dovoz, tak to bude asi tym..... ale aj tak , keby idem z novým autom do servfisu,autorizovaneho, tak tam idem len s tým pocitom, aby mi nepadla zaruka...nie kvoli tomu aby nieco urobili....zvykne to byt tak, ze to este viac dojebu, alebo neznajucemu cloveku nabulakaju reci,ktore s danou vecou nemaju absolutne nic spolocne,...a vymienaju zdravu dobru vec....a cloviecik len plati..... hnus....nikdy v zivote...tym bastardom by som nedal ani korunu,a ani zdaleka by som icjh neoplul:grr:grr:grr:grr:bojim:bojim Citovat
Návštěvník Odesláno 6. prosinec 2007 Odesláno 6. prosinec 2007 marisw:potleskmarisw Klobuk dolu ak toto dokažeš to sa ti asi istejšie a bezpečnejšie prehana po cestach.uplne stebou suhlasím,natarali mi take haluze čo všetko tam je asi zle prečo to nejde .(a stačilo zasunut poriadne iba poondeny konektor).Opravu auta mas iba ako zalubu alebo ta to živý?Potreboval by som helfnut s neakým hlavolamom ohlade centralu.Raz ide a raz nie. Ked nejde tak odomknem klučom a potom zase funguje aj na dialkove.Na diagnostike nezistili nič nie že by som aj niečo čakal ale riskol som to zobrali 700.- a že je to v poriadku ked som isiel odomknut auto tak neslo mna to pobavilo ale primaci technik kukal jak kokot(ospravedlnujem sa za ten vulgarizmus ale nieje ine slovo ktore by to tak vystihovalo:D) Citovat
marisw Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Původně zaslal: feldo marisw:potleskmarisw Klobuk dolu ak toto dokažeš to sa ti asi istejšie a bezpečnejšie prehana po cestach.uplne stebou suhlasím,natarali mi take haluze čo všetko tam je asi zle prečo to nejde .(a stačilo zasunut poriadne iba poondeny konektor).Opravu auta mas iba ako zalubu alebo ta to živý?Potreboval by som helfnut s neakým hlavolamom ohlade centralu.Raz ide a raz nie. Ked nejde tak odomknem klučom a potom zase funguje aj na dialkove.Na diagnostike nezistili nič nie že by som aj niečo čakal ale riskol som to zobrali 700.- a že je to v poriadku ked som isiel odomknut auto tak neslo mna to pobavilo ale primaci technik kukal jak kokot(ospravedlnujem sa za ten vulgarizmus ale nieje ine slovo ktore by to tak vystihovalo:D) s casti sa tým zivým...... na elektricke veci mam elektrikara, ten mi robi taketo srandicky, ale asi by som ten tvoj central tipoval na nejaky spatny kontakt, baterku mas vymenenu v kluci? Citovat
Návštěvník Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Baterka je ok a preistotu som tam dal novú. Citovat
@re Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 vyřešil jsem pískání brzd po 17tisících km se mi rozsvítila kontrolka opotřebení desek... vyměnil jsem je za ate power disk a zatím nepískají... původní bremba max pískaly... prý ale desky ATE nejsou moc kvalitní... uvidíme.. Citovat
Návštěvník Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Původně zaslal: @re vyřešil jsem pískání brzd po 17tisících km se mi rozsvítila kontrolka opotřebení desek... vyměnil jsem je za ate power disk a zatím nepískají... původní bremba max pískaly... prý ale desky ATE nejsou moc kvalitní... uvidíme.. som stoho aj tak trochu trulo tak ako radsej kvalitné alebo nekvalitné? Citovat
@re Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Původně zaslal: feldo som stoho aj tak trochu trulo tak ako radsej kvalitné alebo nekvalitné? to, že jsou "prý" horší, jsem se dozvěděl až v servise:D měl jsem za to, že ate jsou slušné desky... stály necelých 3.000kč zatím to brzdí... Citovat
Návštěvník Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Boha Flinstonovci s tímto teda problem nemali:D Citovat
@re Odesláno 7. prosinec 2007 Odesláno 7. prosinec 2007 Původně zaslal: feldo Boha Flinstonovci s tímto teda problem nemali:D že jo? :D Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 som si všimol ze tie piskajuce brzdy maju aj vyhodu na prechodoch ked pribrzdíte tak to začne piskat a chodci sa trochu preberu a popobehnu:D Citovat
MatrixChose Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 To @re: to teda slysim poprvy ze je ATE nekvalitni. Vzdyt ma na svete nejvetsi produkci posilovacu a ze by neumeli kotouce a desky? Citovat
@re Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 Původně zaslal: MatrixChose To @re: to teda slysim poprvy ze je ATE nekvalitni. Vzdyt ma na svete nejvetsi produkci posilovacu a ze by neumeli kotouce a desky? Toto mi řekli v servisu... že jsem měl koupit raději FERODA... opravdu nevím, co je na tom pravdy... koupil jsem ate a zatím si nemůžu stěžovat... Citovat
MatrixChose Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 Původně zaslal: @re Původně zaslal: MatrixChose To @re: to teda slysim poprvy ze je ATE nekvalitni. Vzdyt ma na svete nejvetsi produkci posilovacu a ze by neumeli kotouce a desky? Toto mi řekli v servisu... že jsem měl koupit raději FERODA... opravdu nevím, co je na tom pravdy... koupil jsem ate a zatím si nemůžu stěžovat... ja zase slysel, ze Feroda desky jsou strasne tvrdy a pak to prave nebrzdi a sjizdej se kotouce. Citovat
@re Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: @re Původně zaslal: MatrixChose To @re: to teda slysim poprvy ze je ATE nekvalitni. Vzdyt ma na svete nejvetsi produkci posilovacu a ze by neumeli kotouce a desky? Toto mi řekli v servisu... že jsem měl koupit raději FERODA... opravdu nevím, co je na tom pravdy... koupil jsem ate a zatím si nemůžu stěžovat... ja zase slysel, ze Feroda desky jsou strasne tvrdy a pak to prave nebrzdi a sjizdej se kotouce. si nevybereš... více řeknu za cca 10.000 ujetých km Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 :DCo tak tam mrdnut jednu taku a jednu taku:D:D:D:D:D:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.