Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdar hošci,

potřeboval bych trochu poradit.... v autě mi bliká kontrolka airbagu, která po pěti minutách už jenom svítí. no a na diagnostice mi řekli, že auto už bylo bouraný a že se v tom někdo hrabal a vyměnil řídící jednotku airbagu (ale za špatnou). nevíte kde ta řídící jednotka je? docela bych jí chtěl vyměnit za správnou...

Odesláno

Mě to dělalo při přehazování sedaček - blikalo to. Ale nejsem si jistej jestli pak svítilo, podle mě porád blikalo. A měl sem vystřelený pyropatrony u pásů. Dal sem tam ty ze starejch sedaček a bylo po problému.

Odesláno

no tak jestli je máš vystřelený, tak je to jasný. Jsou u řidiče vpravo, u spolujezde vlevo, pod takovym tim bazmekem do kterýho se zacvakává pás, resp. jsou s ním spojeny a v případě nehody ho o několik cm přitáhnou.

Odesláno

Určitě, myslim že na vrakáči to budou mít jistojistě. Otázka je za kolik. Nebo pak by možná šlo nějakym způsobem rozkuchat ty stávající a upravit je - dle mě tam není nic složitějšího než jakejsi 2polohovej dotyk. spínač - rozpojeno OK, spojeno KO - bliká airbag. Ale nevim, nekoukal sem do toho :)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak, po dlouhý době sem měl dneska trochu času se v tom pošťourat, ale nic moc sem nevkoumal.... jak se pozná že je ta pyropatrona vystřelená?

btw sem taky odmontoval ten středovej plast a nebylo tam zhola nic...

Odesláno

já už mam bohužel nandaný plasty na sedačkách co mam venku z auta, jinak bych ti to vyfotil. Ale poznáš to třeba podle toho, že v dolní části bude srolovaná dovnitř ta černá izolace lanka co drží ten zacvakávač.

Odesláno

A kedy sa tie airbagy majú vystreliť? Teraz som mal nehodu, jeden debil sa v kolóne vopchal predomňa a dupol do brzdy, samozrejme že som nestihol ubrzdiť a ešte som na vine samozrejme ja, lebo som nedodržal bezpečný odstup. No nezabili by ste ho? S ťažným mi prešiel popod nárazník a ponad spojler a rozmlátil mi chladič. Čidlo na airbagy je ďalej? Niekde pri motore? Alebo prečo nevyskočili? Síce je to dobré, aspoň ušetrím za opravu, ale nejako mi to vŕta v hlave.

Odesláno

hmm.... no tak srolovaný to tam nemam. to sem z toho teda jelen, v peugeotu mi řekli že mam ty předpínače vystřelený, ale přitom to vypadá že sou v klidu...

Odesláno

noner ted jsem řešil to samý už mám aibagy v cajku ty pyropatrony když jsou špatný tak mají shrnutou tu plastovou bužírku ale pokud v nich při bouračce někdo seděl tak se to zase natahne zpátky a už to nepoznáš origo pyropatrona stojí 3500 a na vrakáči jsem je koupil za 2400 obě jedna byla vadná ale vyměnil mě ji za dobrou a když máš vystřelený pyropatrony tak máš automaticky po řídící jednotce peugeotu mi tvrdili že to nejde opravit že musím koupit za 14 litru novou ale v poloznačkovým servisu- autofajt olomouc je šikovnej elektrikář a ten mi tam za litr nahrál novej software a airbagy sou v cajku....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...