jozefsv Odesláno 2. září 2007 Odesláno 2. září 2007 Původně zaslal: Vvitty kdyz nevim, jake I/Y se pise ve slove gymnazium, tak mrtvolu odtahnu pred postu, ne? takze "auto sezralo" 2josefsv: problem toho reseni je presnost. teda spis dost velka nepresnost. protoze budes tankovat 5-10 litru, ale bezne se mi na stojanech lisi mnozstvi toho kdy vycvakne pistole podle hloubky zasunuti, serizeni pistole, atd.... skor ide o to ako auto postavis a kolko krat po vycvaknuti pistole doplnas dalej Citovat
Ticcino Odesláno 2. září 2007 Odesláno 2. září 2007 Původně zaslal: vix Mě sežralo (já nevím, já to obvykle používám s 2. pádem ?) .. komu-čemu Bo za to musím vydat peníze, které vlastně mi byly vyžrány. jinak, ve druhém a čtvrtém pádě je možno používat mě i mne, záleží tak trochu na situaci ... možná se pletu, ale tohle bych zrovna neřešil. Obecně jsem v diskuzích rád za shodu podmětu s přísudkem ( měkké a tvrdé i/y umí už ve slovech opravovat i MS Word a podobné textové editory) .. i když u té shody podmětu s přísudkem chápu, že občas je to těžký Ó můj bóže! Teď nevím, zda se mám smát nebo se jít zastřelit. Jo, Word umí opravovat Y/I, ale ne vždy. Navíc za něj Bill chce peníze. Já ale příspěvky píši v textovém okně webového formuláře a ne ve Wordu. Dále, ty tři pravopisné chyby nebyly shoda podmětu s přísudkem, ale vyjmenovaná slova. A v neposlední řadě: 1. pád: Kdo - co 2. pád: (bez) Koho - čeho 3. pád: Komu - čemu Auto (komu - čemu) mně vyžralo :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.