Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 coupe 3,0 V6 - prve problemiky + dazdovy senzor

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

Původně zaslal: Y2K

niekto ho nesetril alebo tie km nie su skutocne.mne to zacalo robit tusim pri 230 tkm

KM skutocne su (spytaj sa tu tajomnika) s tym prvym co si napisal zu neviem veru

ak su km skutocne tak veru neviem.nemalo by sa to tak rychlo prejavit.najlepsie by na to odpovedal nejaky mechanik alebo oddie, ten by sa tomu mal rozumiet

jo jo....ved budem to riesit, uvidi sa neskor ;)

Odesláno

este ma napadlo.na terajsej v6 mam rovnych 200 tkm a je to sepot kvetin.

ale tazku hlavu by som si z toho fakt nerobil

predpokladam ze 240 to pojde stale nie?

No ved jasne, ja som tusim aj pisal ze na vykone to nijak neubara ani nic podobne, takze to je OK, len ten zvuk to je cele

Odesláno
Původně zaslal: brendy

Může to způsobovat také nekvalitní olej,jinak hydroštely by se měli dát vyměnit.Do takových motorů by se měla dávat kvalitní plná syntetika.

Ta tam aj je :papa

Odesláno
Původně zaslal: brendy

Může to způsobovat také nekvalitní olej,jinak hydroštely by se měli dát vyměnit.Do takových motorů by se měla dávat kvalitní plná syntetika.

to uz som tiez pocul, ze do takych motorov kde su hydrovahatka ma ist plna syntetika ale to je blbost.co stare motory r.v. 1990? neviem ci plna syntetika existovala a aj ked ano tak do 605 v6 sa urcite plna syntetika nedavala

Odesláno

No samozrejme ze to ine je, ale napriklad ak motor nie je zahriaty to nerobi.

Inak teba som sa chcel spytat ake mas skusenosti s tymto motorom, aj ked teda ty mas ten starsi typ tusim

Ano, mám ten starší 140KW motor. Jsem s ním celkem spokojený, ale někdy mi vadí nástup až od 3-4tis otáček, spotřeba by mohla být mnohem nižší (bmw motory s větším výkonem žerou o dost méně).

Motor mi nijak nechrochtá, klasický šestiválcový klepot :D

Mám najeto 92tis.km (opravdových pro rýpaly)... zatím vše jak má.

Ten novější motor by měl žrát o maličko méně, měl by oživovat už kolem 3tisíc a neměl by mít problém se zapal.rampou... Jinač co jsem se dočetl na anglickém fóru, rozdíly ve výkonu jsou minimální...

Při šetrné jízdě a 98oktanovém benzínu mám průměr 10l kombinované jízdy. Jinak těch 11,5 - 12,5l. Na 16l jsem se dostal jednou, ale to jsem mu dával maximální kouř... Olej nežere vůbec (zase BMW třílitry olej při max. zátěži rády papkají ve velkém - viz bmw fórum)...

takže suma sumárum : spokojenost, ale už se těším na E46 M3

Odesláno

He he....ja som ta pochopil spravne.....ale ty zasa asi mna nie....to nedam len tak hocikomu do ruky :roker

PŘESNĚ TAK!!!

AUTO A ŽENY SE NEPŮJČUJÍ....

s tím prvním jsem si na 100% jistý... :D

• O 2 roky později...
Odesláno

ja som mal 3.0 V6 152 kw ten novsi motor a tie hydrovahatka to nic ze to klepoce ja som mal nabehane 390 tisic km a jemne byli sliset ty hydrovahatka ale pokym to ide tak to ide lebo na tu opravu je zbytocne vyhadzovat peniaze kym to este netreba lebo nieje to najlacnejsia zalezitost.co sa tyka V6 tak iny by som co sa tyka peugeotu ani nechcel je to najprepracovanejsi motor co sa tyka spotreby hlucnosti je super ja som spokojny ........a v zime po nastartovani mi vzdy bolo viac pocut tie hyrovahatka ale to len do tej doby nez sa trocha zohrial motor potom uz to bolo pocut jemne ......

Odesláno

No, já mám najeto cca 203.000 km a hydroštely klepou občas posledních cca 10.000 km. Zatím jsem nevysledoval nějakou pravidelnost. Klepou, kdy se jim chce, lhostejno, jestli je teplo nebo zima, motor teplý nebo studený, tak nevím. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Problémy se zapalovací rampou mít 152kW motor skutečně nemůže, protože žádnou nemá. Má jednotlivé cívky, už jsem jednu měnil, cena za cívku cca 1.100,- Kč v Peu. POZOR! V Peu byla ta cívka suveréně nejlevnější! Paradox, ale je to tak.

Co se týká oleje, řešil jsem to tu horem dolem někdy zjara, hodně jsem toho načet i jinde a skutečně je pravda, že není vůbec rozhodující, jestli je olej syntetika nebo minerál, ale jaké má parametry. Z několika důvěryhodných zdrjů jsem si i přečetl, že i renomované značky prodávají na trhu oleje označené semi synthetic a jsou to čisté minerály a oleje full synthetic a jsou to polosyntetiky. Takže rozhodující je dodržet parametry, které výrobce vozu pro motor předepsal a dle provozních podmínek vybrat správnou viskozitu.

[upravil dne 15/10/09 kupák]

Odesláno

Jo, presne kvoli tomu \"cvakaniu\" som ich dal menit.

Leeenze odbornici v original servise ako som neskor zistil vymenili len tie co \"cvakali\" a ostatne dali naspat tak ako boli.

A prave tie zacali robit to iste....no odbornici.

Keby som vtedy vedel co a ako samozrejme ze trvam na tom aby vymenili vsetky, leenze som si myslel ze akoze sa oni v tom vyznaju.

A efekt teda ziadny, stale to iste, len co som ja bol lahsi asi o 1000 E!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...